تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 8019
تاریخ : ۲۹ بهمن, ۱۳۹۸ :: ۱۴:۳۴
چاپ کتاب «علم و دین در افق جهان بینی توحیدی» اقدامات فرهنگی با اثرات طولانی مدت است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت علوم، علی خاکی صدیق در مراسم رونمایی از کتاب علم و دین در افق جهان بینی توحیدی که در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، گفت: مباحث فرهنگی همواره از دغدغه‌های مسئولان دانشگاه بوده است و پرداختن به مباحث ریشه‌ای فرهنگی بسیار دشوار است.

وی افزود: در دانشگاه مجموعه‌ای از کار‌های متنوع فرهنگی صورت می‌گیرد و برخی از اقدامات ریشه‌های عمیق فرهنگی دارند و اثرات طولانی مدت بر جای می‌گذارند.

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: یکی از این اقدامات فرهنگی با اثرات طولانی مدت چاپ کتاب علم و دین در افق جهان بینی توحیدی تالیف دکتر مهدی گلشنی است که در راستای راهبرد فرهنگی دانشگاه به چاپ رسیده است.

خاکی صدیق بیان کرد: بی‌شک دکتر گلشنی یکی از شایسته‌ترین افراد برای تالیف در حوزه علم و دین است که پیش گفتار این کتاب به قلم مرجع گرانقدر آیت الله سبحانی نیز موید این مطلب است.

استاد دانشکده برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه ورود به بحث علم و دین کاملاً حرفه‌ای و دشوار است، گفت: بنده تنها به چند نکته اشاره و پرسش‌هایی را مطرح می‌کنم.

وی افزود: آیا بین علم و دین تعارض وجود دارد؟ اگر ما دین را بر پایه وحی بدانیم و وحی را نیز پیام خدا بدانیم، از طرفی نیز علم را بر پایه طبیعت و طبیعت را فعل خدا بدانیم امکان تعارض بین کلام، و فعل خدا نیست؛ در اصل قضیه امکان ندارد بین علم و دین تعارضی ببینیم، اما آنچه به عنوان تعارض مطرح می‌شود و علمای علم تجربی و دینی نیز به آن اشاره کرده اند، فهم و تفسیر افراد از این موضوعات است. این برداشت‌ها با هم در تضاد هستند، از یک طرف یک فیزیکدان برجسته که اخیراً فوت شد ادعا می‌کند که طومار بحث دین را برچیده و ادعای اثبات عدم وجود خدا را می‌کند و دیگری در لباس عالم دینی می‌آید و کتاب علمی را می‌سوزاند، این‌ها تعارض‌هایی است بر اساس استنباط‌های خودشان.

معاون آموزشی وزارت علوم بیان کرد: مسئله مهمی که در «کتاب علم و دین در افق جهان بینی توحیدی» به آن پرداخته شده است این است که علم در چه بستری شکوفا شده است؟ آیا پایه‌های اعتقادی و زیرساخت‌های فکری که براساس آن نظریه‌های جدید را بنا می‌دهیم و علوم و فناوری پیشرفت می‌کند، دین گریز یا دین زدا هستند؟ یا اینکه بی توجه به دین هستند و کار خود را انجام می‌دهند.

خاکی صدیق بیان کرد: اگر نظریه‌پردازی‌های علمی و فناوری‌ها از بستر دین بر می‌خواستند آیا وضعیت کنونی دنیا متفاوت از این چیزی می‌بود که داریم؟ تبعات و قوانین مطرح در این زمینه، چقدر عمق پیدا می‌کرد، این موضوع جای تامل جدی دارد. البته پاسخ آن نیز آسان نیست. چون تجربه‌ای از علم و نظریه پردازی دینی به معنای واقعی نداریم.

وی افزود: اگر دانشمندانی وجود داشتند که در مکتب ائمه اطهار پرورش یافته بودند یا علما در خدمت امام زمان (ع) بودند و می‌توانستند پاسخ‌های علمی را بگیرند، شرایط متفاوت می‌شد. قطعاً محیط زیست اکنون این شرایط را نداشت، قطعاً اخلاق انسانی و حرفه‌ای و رفاه و امنیت به گونه‌ای دیگر بود. جهت‌گیری‌های علمی برای منفعت‌طلبی ۱۰۰ درصد مادی نبود و متاسفانه این تجربه با غصب ولایت ائمه از بشریت گرفته شده است.

معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: بشریت از علم درست دینی، محروم شده است که اگر محروم نمی‌شد، جایگاه امروز ما تا قیامت تحت تاثیر قرار می‌گرفت.

وی تاکید کرد: علم نافع، موجب تعالی انسانیت و امنیت است، توجه جدی به اخلاق حرفه‌ای دارد و همچنین در توسعه و اخلاق نقش زیاد دارد و امیدواریم ان شاء الله با ظهور حضرت مهدی (عج) بشریت به علم نافع برسد.

خاکی صدیق گفت: در جهان اسلام ستارگان ارزشمندی در علوم غیردینی دستاورد‌های عظیم هم داشتند همانند، ابوریحان بیرونی، خوارزمی، فارابی که به وجود آنان افتخار می‌کنیم، اما اگر بخواهیم کسی را در قله بگذاریم، علامه خواجه نصیرالدین طوسی است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.