تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : اقتصادی
شماره : 7880
تاریخ : ۲۸ بهمن, ۱۳۹۸ :: ۸:۱۴
تخریب سواحل هرمزگان به چه قیمتی؟ / پرورش ماهی و میگو بهانه است!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* نادیده گرفتن مناطق جنوبی کشورمان به عادت این روزهای مسئولان تبدیل شده و این بار، این نادیده پنداری مربوط به معیشت ساحل نشینان هرمزگانی است.   چند وقتی می شود که عده ای افراد سودجو به بهانه پرورش ماهی و میگو شروع به تخریب سواحل هرمزگان کرده اند و همین مسئله صدای اهالی این منطقه و فعالان محیط زیستی استان را در آورده است. تا جایی که به گفته هرمزگانی ها، شاید اگر سواحل هرمزگان در کشور دیگری واقع شده بود، امروزه بخش توریستی و گردشگری آن، یکی از موثرترین عرصه‌های درآمدزایی در اقتصاد ملی محسوب می‌شد! اما مقامات مسئول فقط به فکر غارت این گنجینه هستند نه حفظ آن...

اخیرا به واسطه بی‌کفایتی مسئولان هرمزگانی، نام این استان و سواحل آن چندباری به گوشمان خورده، اما این اخبار، پیام‌های مثبتی به همراه نداشتند و بیشتر دل طبیعت دوستان و بخصوص هرمزگانی‌ها و ساحل نشینان را به درد آورده اند... ساحل خواری که به تازگی در هرمزگان اتفاق افتاده و چند منطقه را درگیر خود کرده، موضوعی اسفناک و گا‌ها سوزناک است چرا که طبیعت بکر این منطقه و معیشت ساحل نشینان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و حتی باعث به خطر افتادن جان آبزیان می‌شود...   //تخریب سواحل هرمزگان به چه قیمتی؟ پرورش ماهی و میگو بهانه است!
آنطور که اهالی ساحل بندر مقام (مکسر) می‌گویند این ساحل یکی از زیباترین ساحل‌های ایران است که به تازگی عده‌ای با لودر به جان آن افتادند و هنگامی که با مخالفت مردم و فعالان محیط زیستی برای جلوگیری از نابودی آن مواجه شده، مدعی شدند که مجوز‌های لازم را برای ایجاد سایت پرورش میگو در این ساحل کسب کرده اند و اجرایی شدن این پروژه برعهده یک شرکت پرورش میگو است.
حقیقت این است که ساحل بندرمقام، زیستگاه لاک پشت‌های منطقه است و با نابودی آن، سلامت لاک پشت‌ها هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد و در نهایت با تلاش فعالان محیط زیستی و اهالی منطقه، دستور توقیف موقت این پروژه صادر شد، اما درست یک هفته بعد از توقیف موقت اجرایی شدن ایجاد سایت پرورش میگو در بندرمقام، شرکت دیگری با ادعای داشتن مجوز، اقدام به تخریب غار نمکدان جزیره قشم کرد و سعی داشت این غار را که در منطقه حساس ژئوسایت واقع شده و ثبت ملی بوده و جزو لیست یونسکو است را به بهانه پرورش میگو تخریب کند و باز هم با اطلاع‌رسانی فعالان محیط زیستی هرمزگان و اخطار‌های یونسکو مبنی بر اینکه در صورتی که این تخریب ادامه پیدا کند، غار مذکور از لیست سازمان خارج می‌شود و نباید در محدوده آن ساخت و سازی صورت گیرد، این پروژه نیز توقیف شد.
اینکه این لودر‌ها تا چه زمانی قرار است در سواحل هرمزگان جابجا شوند و به تخریب بخش‌هایی از ساحل بپردازند، مشخص نیست، اما آنچه مسلم است، تا زمانی که صدای اعتراض مردم و فعالان زیست محیطی به گوش مسئولان نرسد، توقف پروژه‌ای در کار نیست و این بازی همچنان ادامه خواهد داشت...
چند روز بعد از توقف پروژه تخریب غار نمکدان، لودر‌ها در بخش دیگری از سواحل هرمزگان شروع به تخریب کردند و این بار شرق جزیره هرمز را هدف قرار داده بودند.   //تخریب سواحل هرمزگان به چه قیمتی؟ پرورش ماهی و میگو بهانه است!
مصطفی، یکی از لیدر‌های استان هرمزگان است که در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: جزیره هرمز بهشت زمین شناسی نام دارد و ۶۰۰ میلیون سال قدمت دارد. با اینکه این جزیره، منطقه‌ای منحصر به فرد است، به آن نیز رحم نکردند و سوال ما این است که چرا باید این تخریب‌ها به بهانه پرورش ماهی و میگو صورت گیرد؟ چرا مسئولان در برابر آن سکوت می‌کنند؟ چرا هیچکس به اعتراضات فعالان محیط زیستی در این زمینه پاسخ نمی‌دهد و اقدامی عاجل برای توقف آن صورت نمی‌دهند؟  یکی از لیدرهای هرمزگانی می گوید: سوال ما از مسئولان استانی این است که چرا باید این تخریب‌ها به بهانه پرورش ماهی و میگو صورت گیرد؟ چرا مسئولان در برابر آن سکوت می‌کنند؟ چرا هیچکس به اعتراضات فعالان محیط زیستی در این زمینه پاسخ نمی‌دهد و اقدامی عاجل برای توقف آن صورت نمی‌دهند؟
این لیدر هرمزگانی با بیان اینکه تخریب سواحل برای کسب ثروت و به بهانه پرورش میگو کاملا غیراصولی است، ابراز می‌کند: سواحل بسیاری در استان هرمزگان وجود دارند که به راحتی می‌توان با رعایت اصول و قوانین زیست محیطی در آن‌ها اقدام به پرورش ماهی و میگو کرد، اما اینکه برای این مهم، سواحل حساس هرمزگان انتخاب شده اند، کمی شک برانگیز است و امیدواریم در این خصوص شفاف سازی از سوی مسئولان استانی و کشوری صورت گیرد که چرا سواحل خاص هرمزگان برای اجرایی شدن این پروژه انتخاب شده اند؟ و مجوز فعالیت این لودر‌ها و شرکت‌ها در این زمینه از سوی چه ارگانی و به چه دلیل صادر شده است؟   دادستان هرمزگان: اگر بی‌نظارتی و بی‌قانونی باشد، برخی افراد دریا را هم تصاحب می‌کنند! البته مجتبی قهرمانی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان ۲۱ بهمن ماه در این خصوص اعلام می‌کند: اگر بی نظارتی و بی‌قانونی باشد برخی افراد دریا را هم تصاحب خواهند کرد. در بازدیدی که اخیرا از جزیره هرمز و اراضی آن داشتیم (اراضی‌ای که به بهانه پرورش ماهی تخریب شده اند)، به بررسی موقعیت تمام اراضی پرداختیم و در این بازدید مشخص شد که به حریم ساحل و دریا تجاوز شده و قرار شد جهت بررسی بیشتر نیز این موضوع مورد کارشناسی قرار بگیرد.  فعالان محیط زیستی استان هرمزگان این نگرانی را دارند که هدف بعدی پروژه ایجاد سایت پرورش ماهی و میگو، کدام ساحل است؟ در حالی که می‌شد برای پرورش میگو از کشور‌های توسعه یافته (همچون ژاپن) الگو گرفت که بدون تخریب ساحل، در دریا استخر‌هایی ایجاد می‌کنند و به پرورش این آبزیان می‌پردازند!   شنیده‌ها حاکی از آن است، که تخریب ساحل جزیره هرمز به بهانه پرورش ماهی و میگو فعلا متوقف شده، اما هنوز این موضوع قطعی نشده و از طرفی، فعالان محیط زیستی استان هرمزگان این نگرانی را دارند که هدف بعدی این پروژه کدام ساحل است؟ در حالی که می‌شد برای پرورش میگو از کشور‌های توسعه یافته (همچون ژاپن) الگو گرفت که بدون تخریب ساحل، در دریا استخر‌هایی ایجاد می‌کنند و به پرورش ماهی و میگو می‌پردازند، اما چون هزینه این پروژه بسیار است، مسئولان حاضر به اجرایی شدن آن نیستند و ترجیح می‌دهند راه‌های ساده تری مثل تخریب سواحل را در پیش گیرند تا هزینه کمتری متحمل شوند. 

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.