تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 7455
تاریخ : ۲۰ بهمن, ۱۳۹۸ :: ۱۰:۰۶
رشد ۳۰۰ درصدی غربالگیری نوآموزان پیش‌دبستان کردستان در چهار سال اخیر

خلیل رنجبر امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در سنندج، به مناسبت گرامیداشت دهه‌ی مبارک فجر، اقدامات و موفقیت‌های حوزه آموزش و پرورش استثنایی کردستان در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ را تشریح کرد.

وی توسعه کمی و کیفی ارزیابی و سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی را یکی از برنامه‌های اولویت‌دار در این حوزه برشمرد و گفت: ارزیابی و غربالگری اولیه از 3600 نفر در سال 1394 به بیش از 12 هزار نفر در سال تحصیلی جاری افزایش یافته و رشد بیش از 300 درصدی داشته است.

رییس آموزش و پرورش استثنایی استان با بیان اینکه کردستان برای سومین سال متمادی در حوزه‌های آموزشی، پرورشی، توانبخشی و اجرای طرح خدمات حمایتی رتبه برتر کشور را کسب کرده است، گفت: پوشش صدرصدی در سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی 27 هزار و 222 نوآموز بدو ورود به دبستان از مهم‌ترین فعالیت‌های انجام شده در آموزش و پرورش استثنایی استان است.

رنجبر به تشریح سایر اقدامات این حوزه پرداخت و تأمین هزینه برای خدمات توانبخشی رایگان به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خرید دستگاه شنوایی سنجی، پرداخت هزینه سرویس ایاب و ذهاب و راه‌اندازی سامانه‌ی جامع بهداشتی را از شاخص‌های عملکردی حوزه آموزش و پرورش استثنایی برشمرد.

وی با اشاره به تهیه بسته تخصصی آموزشی ویژه دانش‌آموزان دیرآموز پایه اول برای نخستین بار در کشور توسط آموزش و پرورش استثنایی و معاونت آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش استان بیان کرد: اجرای آزمایشی این طرح برای 230 نفر از دانش‌آموزان پایه اول دوره ابتدایی نواحی یک و دو آموزش و پرورش شهرستان سنندج در حال اجراست‌.

وی با اشاره به پنج پروژه ساخت و ساز در حوزه آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: مرکز آموزشی، پرورشی و توانبخشی 12کلاسه خیرساز دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در شهرستان سقز به مرحله بهره‌برداری رسیده است و مرکز بهاران مریوان نیز با پیشرفت فیزیکی 30 درصد در حال اجراست.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان در ادامه با بیان اینکه در شهرستان سنندج نیز پروژه مرکز آموزشی، پرورشی و توانبخشی 10 کلاسه نوآوران با پیشرفت فیزیکی 60 درصد در حال ساخت است، افزود: همچنین در این شهرستان ساخت سالن ورزشی فرهنگی ویژه معلولین شروع شده و پروژه مرکز آموزشی، پرورشی و توانبخشی ویژه دانش‌آموزان اتیسم نیز در حال انعقاد قراداد است.

رنجبر خاطر نشان کرد: پرداخت بیش از 50 میلیون تومان به 169 دانش‌آموز با نیاز ویژه دوره‌های تحصیلی پیش‌دبستانی، آمادگی، ابتدایی، متوسطه پیش حرفه‌ای و حرفه‌ای بابت خدمات بستری وجراحی از دیگر اقدامات انجام شده است.

وی اعلام کرد: داروهای مستمر، آزمایش‌های پزشکی، سونوگرافی، آندوسکوپی، آنژیوگرافی، ام.آر.آی،  عینک، تبلت، اندام مصنوعی، رادیولوژی، اکو، نوارمغز، پروتز، اورتز، اسپیلنت، ویلچر، واکر، عصا، کفش‌های طبی، سمعک و کاشت حلزون در سال گذشته از دیگر عملکردهای حوزه آموزش و پرورش استثنایی استان است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.