تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : سیاسی
شماره : 6134
تاریخ : ۳ بهمن, ۱۳۹۸ :: ۱۰:۵۶
نماینده‌ات کی بوده و الان کجاست؟| از لنجان تا هرمزگان برای حضور در مجلس؛ مشاوری که نماینده شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از اصفهان، اسفند امسال، درست ۴۰ سال از نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌گذرد، مجلسی که در این سال‌ها ۱۰ دوره انتخابات را تجربه کرده و هر بار نمایندگانی از طیف‌ها و گروه‌های مختلف مردم روی صندلی آن نشستند.

کسانی که به عنوان «نماینده» مردم وارد مجلس شدند نه از یک طیف خاص بوده‌اند و نه تخصص‌های مشترکی داشته‌اند، بلکه هر کدام متناسب با تحصیلات و تجربه خود تلاش داشته‌اند تا صدای مردم منطقه، استان و کشور باشند، برخی از این نماینده‌ها با عملکرد خود توانستند نظر مردم را برای بیش از ۴ سال جلب کنند.

گزارش‌های خبرگزاری فارس با عنوان «نماینده‌ات کی بوده و الان کجاست؟» سعی خواهد کرد تا مروری داشته باشد بر نماینده‌های حوزه‌های انتخابیه استان اصفهان، و پاسخی مفصل بدهد به این دو سؤال؛ نمایندگانی که در این ۱۰ دوره وارد مجلس شده چه کسانی بوده‌اند و حالا در چه جایگاهی و مشغول چه فعالیتی هستند.

استان اصفهان ۱۵ حوزه برای انتخابات مجلس دارد که در مجموع ۱۹ نماینده را شامل می‌شود:

اصفهان، اردستان، شاهین‌شهر و میمه و برخوار، خمینی‌شهر، سمیرم، شهرضا، فریدن و فریدون‌شهر و چادگان و بویین میاندشت، فلاورجان، کاشان و آران و بیدگل، گلپایگان و خوانسار، لنجان، مبارکه، نائین، نجف‌آباد و تیران و کرون و نطنز و قمصر.

در 4 گزارش قبلی، حوزه انتخابیه «نطنز و قمصر»، «نجف‌آباد و تیران و کرون»، «نائین» و «مبارکه» بررسی شد و در این شماره نمایندگان حوزه «لنجان» را از نظر می‌گذرانیم، شهرستان لنجان در 35 کیلومتری جنوب غربی اصفهان واقع شده و دارای یک کرسی در مجلس شورای اسلامی است.

 

شهرستان لنجان شامل سه بخش مرکزی، باغبهادران و فولادشهر، 38 روستا(33 روستا در بخش باغبهادران و پنج روستا در بخش مرکزی) ،پنج دهستان چم رود، زیرکوه، چم کوه، خرم رود و اشیان و جمعا 9 شهر شامل 6 شهر دربخش مرکزی ( زرین‌شهر، سده لنجان، ورنامخواست، چمگردان، زاینده رود و باغشاد )، دو شهر در بخش باغبهادران(چرمهین و باغبهادران) و شهر فولادشهر در بخش فولادشهر است.

بنا بر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان لنجان در سال ۱۳۹۵ برابر با ۲۶۲،۹۱۲ نفر و فولادشهر با جمعیت ۸۸،۴۲۶ نفر پرجمعیت‌ترین شهر در شهرستان بوده است.

لنجان را بیشتر مردم ایران به برنجش می‌شناسند اما این شهرستان محل بزرگ‌ترین کارخانه‌های کشور اعم از تأسیسات عظیم ذوب‌آهن و کارخانه‌ها و شرکت‌های اقماری آن، کارخانه‌های صنایع دفاع و  تعداد زیادی از صنایع و کارخانه‌های کوچک و بزرگ است.

از اولین دور مجلس تا پنجم شهرستانهای لنجان و مبارکه دارای یک کرسی نمایندگی در مجلس بود و پس از اصلاح حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان در سال ۱۳۷۸ حوزه‌های لنجان و مبارکه تقسیم، مبارکه به یک شهرستان مستقل تبدیل و یک نماینده به این حوزه‌ها افزوده شد.

 

دور اول: احمد غضنفرپور متولد سال ۱۳۲۱ در زیباشهر به عنوان اولین نماینده شهرستان لنجان و مبارکه با کسب ۸۸ درصد آرا در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی حضور داشت.

غضنفرپور پیش از انقلاب به پاریس رفته در آنجا ضمن تحصیل به فعالیت سیاسی پرداخت؛ گفته می‌شود امام خمینی در ابتدای ورود به پاریس با راهنمایی صادق قطب‌زاده در منزل احمد غضنفرپور اقامت گزید.

او عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران بود و در انتخابات مورد حمایت دفتر هماهنگی ریاست جمهوری ابوالحسن بنی‌صدر قرار گرفت؛ در آن موقع با توجه به اختلاف شدید مجلس و رئیس‌جمهور به شدت از مواضع بنی‌صدر حمایت کرد.

غضنفرپور ۳۰ خردادماه ۶۰ در جلسه بررسی طرح عدم کفایت سیاسی ابوالحسن بنی‌صدر از حضور در جلسه علنی مجلس خودداری کرد، چند روز بعد دستگیر و بعد از مدتی از زندان آزاد شد و از فعالیت‌های سیاسی کناره‌گیری کرد. احمد غضنفرپور در حال حاضر در اصفهان به کار دندانپزشکی مشغول و از فعالیت‌های سیاسی به دور است. 

دور دوم و سوم: علی‌اصغر مرتضوی‌فر (جعفری) اصفهانی متولد ۱۳۱۲ در لنجان با ۵۷.۵ درصد آرا نماینده دور مردم شهرستان لنجان و مبارکه شد و در کمیسیون نهادهای انقلاب (از قبیل جهاد سازندگی، بنیاد مستضعفان و بنیاد شهید) فعالیت کرد.

مرتضوی‌فر توانست در دوره سوم مجلس شورای اسلامی نیز با کسب ۴۴ درصد آرا به عنوان نماینده شهرستان لنجان و مبارکه در مجلس و در کمیسیون امور اداری و استخدامی حضور یابد.

وی که از مبارزان پیش از انقلاب برشمرده می‌شود، خاطرات خود از رویدادهای آن سال‌ها را در سال ۸۶ با عنوان «خاطرات حجت‌الاسلام جعفری اصفهانی» به چاپ رساند، او مدت‌ها قبل بازنشسته شده و گفته می‌شود ساکن تهران است.

دور چهارم، هفتم، هشتم و دهم: محسن کوهکن ریزی متولد ۱۳۳۶ در زرین‌شهر با کسب ۴۵.۱ درصد آرا وارد مجلس چهارم شد و در کمیسیون اصل ۹۰ و ۸۸ قانون اساسی و کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس فعالیت کرد.

کوهکن‌ریزی دارای تحصیلات کارشناسی ارشد حقوق متولد 1336 نماینده منتخب مردم در دور هفتم با   39.55 درصد آرا، دور هشتم 28.02درصد آرا و دور دهم 33.54 درصد آرا نیز بود.

کوهکن در دور هفتم به مدت چهار سال در کمیسیون اصل 90 قانون اساسی، در دور هشتم در کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس، کمیسیون صنایع و معادن و در دور دهم در کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس (چهار سال) و کمیسیون صنایع و معادن فعالیت داشته است.

کوهکن  بار دیگر برای انتخابات پیش رو ثبت‌نام کرد که صلاحیتش احراز نشد، وی پس از این اتفاق اعلام کرد «از نظارت استصوابی دفاع می‌کنم حتی اگر رد صلاحیت شوم».

دور پنجمحشمت‌الله ترابی‌زاده متولد ۱۳۳۹ در سیاهبوم با ۵۵.۹ درصد آرا منتخب مردم در حوزه انتخابیه لنجان و مبارکه مجلس شورای اسلامی دور پنجم بود که پس از حضور در مجلس در کمیسیون امور اداری و استخدامی فعالیت کرد.

ترابی‌زاده از جمله کسانی که بود که پیش از انتخابات سال ۸۸ طی نامه‌ای به همراه ۳۵۵ نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی از میرحسین موسوی حمایت کرد.

وی همچنین از حامیان دولت تدبیر و امید بود و بعد از نمایندگی، در دفتر ریاست جمهوری مشغول به کار بوده، وی مدتی قبل بازنشسته شده و اکنون یک شرکت ساختمان‌سازی دارد.

دور ششم:  علی‌محمد نمازی متولد سال 1333 در لنجان و دارای تحصیلات کارشناسی با کسب  34.4 درصد آرا نماینده دور ششم مردم حوزه لنجان در مجلس بود، در این دوره مبارکه پس از طرح اصلاح مجلس به عنوان یک شهرستان مستقل دارای یک کرسی در مجلس  و از شهرستان لنجان جدا شد.

وی در جریان رد لوایح دوقلو از سوی شورای نگهبان در اردیبهشت سال 1382، از جمله نمایندگانی بود که در نامه‌ای به مقام معظم رهبری خواستار اعمال نظر ایشان در موضوع لوایح شد؛ در دی ماه همان سال، او همچنین جزو نمایندگان متحصن مجلس ششم در اعتراض به رد صلاحیت‌های شورای نگهبان در انتخابات مجلس هفتم بود. 

نمازی در حال حاضر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی است.

 

دور نهم:  مجید منصوری بیدکانی متولد 1346 در مسجد سلیمان دارای تحصیلات دکترای تخصصی با کسب 51.77 درصد آرا به عنوان نماینده دور نهم مردم لنجان به مجلس شورای اسلامی راه یافت، منصوری در این دوره عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت و به مدت چهار سال در کمیسیون صنایع و معادن فعالیت داشت.

در این دوره ابتدا، منصوری‌بیدکانی به همراه محسن کوهکن‌ریزی به دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهرستان لنجان راه یافتند، از تعداد حدود 108 هزار شرکت کننده مجید منصوری‌بیدکانی نزدیک به 23 هزار رأی و محسن کوهکن‌ریزی حدود 19 هزار رأی را به خود اختصاص دادند.

او فعالیت شغلی خود را از سال ۱۳۶۸ در شرکت ذوب آهن اصفهان آغاز کرد و پیش از ورود به مجلس شورای اسلامی، مشاور مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان بود.

بیدکانی سال 95 برای انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی در غرب هرمزگان از این حوزه ثبت نام کرد اما نتوانست رای لازم را برای حضور در دهمین دوره مجلس کسب کند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.