تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 5050
تاریخ : ۲۲ دی, ۱۳۹۸ :: ۹:۱۲
نقاط ضعف و قوت ورزش کردستان از دیدگاه مربیان و ورزشکاران سطح ملی استان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از سنندج، مقوله ورزش در هر جامعه‌ای می‌تواند یکی از اصول اصلی سلامت در جامعه و به طور کلی در زمینه قهرمانی می‌تواند باعث نشاط در جامعه شود.

با ترویج ورزش قهرمانی و پرورش استعدادهای ورزشی جدا از کمک به توسعه ورزش در بین نوجوانان و جوانان وحدت اجتماعی نیز ازدیاد می‌یابد به گونه‌ای که با برگزاری یک مسابقه ورزشی خیل بزرگی از جمعیت با وحدت اجتماعی خاصی از تیم مورد علاقه خود حمایت می‌کنند.

اما استان کردستان یکی از استانهای شمال غرب کشور با آب و هوای معتدل کوهستانی می تواند یکی از منبع های تغذیه ورزش کشور البته در وجود امکانات باشد.

کونگ‌فو، بسکتبال، والیبال، هندبال  سوارکاری، تنیس، فوتبال و .... از ورزش‌هایی هستند که جوانان کردستانی در آنها مهارت دارند و همواره ورزشکاران، مربیان و داوران موفقی را تحویل جامعه ورزشی کشور داده‌اند.

فقر استان کردستان در نداشتن کارخانجات و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی باعث شده است تا برای ورزش این استان اسپانسرهای مناسبی وجود نداشته باشد و شور و هیجان مردم و بخصوص جوانان در راه‌های دیگری مانند افتادن در دام اعتیاد تخلیه شود.

لازم است که استان کردستان نیز تیمی مقتدر با اسپانسری قوی در لیگ‌های برتر ورزش کشور داشته باشد تا کمتر در این دیار شاهد افزایش ناهنجاری‌های اجتماعی باشیم.

البته این را نیز باید گفت که ورزش استان بازیکنان تراز اولی را در رشته‌های مختلف ورزشی به ورزش کشور معرفی کرده است اما متاسفانه به دلایل مختلف که بیشتر جنبه مالی دارد در تیم‌های دیگر استان‌ها به فعالیت ورزشی خود ادامه می‌دهند.

کردستان مستعد حضور در فوتبال برتر

برای آشنایی بیشتر با شرایط ورزش استان با بیژن ذولفقارنسب پیشکسوت ورزش فوتبال استان و کشور و مدیر آکادمی فوتبال ذوالفقارنسب گفت‌و‌گویی را انجام دادیم که در ادامه خواهد آمد.

ذولفقارنسب گفت: استان کردستان یکی از استان‌هایی است که استعدادهای خوبی را همواره به جامعه ورزش فوتبال کشور معرفی کرده است.

وی افزود: با این استعدادها که در کردستان وجود دارد اگر شرایط فراهم باشد به زعم من می‌تواند در فوتبال قهرمانی کشور حرف‌های زیادی برای گفتن با بازیکنان کردستانی وجود داشته باشد.

ذولفقارنسب تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم توجه با اماکن ورزش فوتبال الان نزدیک به یک دهه است که روز به‌روز استعدادهای فوتبالی استان از بین می‌روند و جایی برای شکوفاسازی و رشد این استعدادها وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: استادیوم‌هایی که الان هم در استان وجود دارند فارغ از استفاده برای سخن رانی و جشن‌های سالیانه که هیچ ارتباطی هم با فوتبال ندارند، استفاده نمی‌شوند.

رئیس کانون مربیان کشور اظهار کرد: در ورزش فوتبال اگر شما زیرساخت مناسب نداشته باشید نباید انتظار رشد این ورزش هم وجود داشته باشد.

وی افزود: درست است که تیم والیبال، بسکتبال و دومیدانی در استان گاها در کشور موفقیت‌هایی به دست می‌آورند اما به طور کلی وضعیت ورزش در استان خوب نیست.

ذولفقارنسب تصریح کرد: در آکادمی ما که شروع ساخت آن از سال ۸۸ شروع شد و سال۹۴ اقدام به پذیرش نونهالان و نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به ورزش فوتبال کرد و خوشبختانه شاهد آن هستیم که بیش از ظرفیت موجود مجموعه متقاضی داریم.

وی بیان داشت: شرایط کاری ما در آکادمی به گونه‌ای است که افراد مستعد در رده‌های سنی مختلف را انتخاب و برنامه‌های خاصی را برای پرورش این افراد به جامعه فوتبال کشور دنبال می‌کنیم و البته امیدواریم برای آینده نیز بتوانیم تیم بزرگسالان آکادمی را نیز داشته باشیم.

ذولفقارنسب گفت: نکته مهم اینجا است که متاسفانه نه استانداری و نه اداره کل ورزش و جوانان آنچنان که باید مانند استان‌های دیگر از ورزش استان حمایت نمی‌کند و به صراحت می‌گویم که هیچ نهاد دولتی و یا خصوصی کوچکترین کمکی برای حمایت از آکادمی انجام نداده است.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: با وجود اینکه چند بار به استانداری برای حمایت از ورزش فوتبال استان و آکادمی مراجعه کردم هیچ جوابی به بنده داده نشد البته ما هیچ‌گونه مکاتبه ای با ورزش و جوانان به دلیل اینکه می‌دانیم نمی‌توانند کاری برای ما انجام دهند نداشته‌ایم.

عشق و علاقه، رمز موفقیت ورزش قهرمانی

رئیس هیات  ژیمناستیک استان و داور بین المللی ژیمناستیک در باره وضعیت ورزش استان بخصوص ورزش ژیمناستیک پرسیدیم که وی گفت: قدمت رشته ژیمناستیک در استان کردستان به سال‌های گذشته و فعالیت بزرگانی چون آقای یاوری و شیخ الاسلام بر‌می‌گردد.

امید شیخ‌احمدی تصریح کرد: در طی این چند سال توانستیم ۵ نفر ملی‌پوش را به تیم ملی نوجوانان معرفی کنیم که خود برای ورزش ژیمناستیک کردستان با وضعیت نامناسب زیرساختی نوعی جهش است.

رئیس هیات ژیمناستیک کردستان خاطرنشان کرد: البته باید به حضور پرافتخار ژیمناستیک کارهای کردستانی درلیگ برتر ژیمناستیک کشور و حضور در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان در تیم ملی اشاره کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر جدا از شهرستان سنندج شهرستان‌های کامیاران، سقز و بانه خانه ژیمناستیک دارند که انتظار داریم این شهرستان‌ها نیز مانند مرکز استان بتوانند ورزشکاران موفقی را تحویل جامعه ژیمناستیک استان بدهند.

شیخ احمدی افزود: یکی از اقدامات انجام شده در دو سال گذشته یکسان‌سازی آموزشی در استان بود به طوری که اگر ورزشکاری در  یکی از شهرستان‌ها به شهرستان دیگری برود با مدرکی که در اختیار دارد سطح آن ورزشکار مشخص می‌شود.

رئیس هیات ژیمناستیک‌کردستان تصریح کرد:  یکی از اصلی‌ترین مشکلات ژیمناستیک با توجه به وضعیت نامناسب اقتصاد کشور استفاده از وسایل ورزشی فرسوده است که گاها عمر برخی از این وسایل به ۴۰ سال نیز می‌رسد در نتیجه با این کم و کاستی‌ها نباید انتظار بیش از حد از ورزشکاران استان دید.

شیخ‌احمدی اظهار داشت: اولین اولویت کاری بنده در هیات در بخش بانوان، آموزش مربی و داور در بین بانوان بود تا به این صورت پشتوانه‌ای برای ژیمناستیک بانوان پیدا شود.

وی افزود: در استان کردستان قریب به ۵ هزار و ۳۴۰ ورزشکار سازمان یافته داریم که امیدواریم این آمار را به ۷ هزار نفر برسانیم.

رئیس هیات ژیمناستیک کردستان خاطرنشان کرد: اگر به پیشینه ورزشی قهرمانان ورزش‌های مختلف نگاهی بیندازیم حتما ردپای ژیمناستیک را می‌توانیم ببینیم زیرا ژیمناستیک به نحوی ورزش پایه و سازنده قهرمان ورزشی است.

وی افزود: در بحث قهرمانی تنها چیزی که اهمیت دارد عشق و علاقه‌ای است که ورزشکاران به ورزش خود و مردم دارند و کمتر بحث مالی در این زمینه مطرح است.

شیخ‌احمدی تصریح کرد: اگر زیرساخت‌های مناسب نه در ژیمناستیک بلکه در هر رشته ورزشی وجود داشته باشد قطع به یقین ورزشکار می‌تواند در مجامع بین‌المللی با کیفیت بالا مطرح شود  زیرا داشتن زیرساخت‌های ورزشی اعم از سالن تمرین و داشتن وسیله‌های مناسب و به‌روز ورزشی می‌تواند به قهرمان پروری در هر رشته‌ای کمک شایانی کند.

وعده سرخرمنی نمایندگان مجلس به ورزشکاران

عضو تیم ملی کونگ‌فو نیز درباره شرایط ورزش استان گفت: ورزش از نظر نیروی انسانی در استان کردستان شرایط بسیار مناسبی دارد اما امر مهم در پرورش قهرمان جدا از داشتن نیروی انسانی و استعداد ورزشی داشتن امکانات و زیرساخت‌های مناسب است.

کیا سلیمی افزود: مدیریت ورزشی استان به نظر بنده باید بیشتر بر حاشیه شهر‌ها و مناطقی که دسترسی سخت‌تری به مرکز شهر دارند تمرکز کنند و زیرساخت‌های ورزشی بیشتری را در این مناطق فراهم کنند.

این بازیکن عضو تیم ملی کونگ‌فو در ادامه تصریح کرد: با توجه به راه سخت قهرمانی که یک ورزشکار در پیش دارد و باید تمام وقت خود را برای ورزش بگذارد در نتیجه باید از طرف مدیریت ورزش و جوانان استان فکری برای شغل ورزشکارانی که دوران قهرمانی آنها به پایان رسیده است اندیشیده شود تا ورزشکار تمام فکر و ذکر خود را بر ورزش و راه قهرمانی بگذارد.

سلیمی خاطرنشان کرد: امر مهمی که باید بیش از هر چیزی به آن توجه کنیم، استعدادیابی در مدارس است تا استعدادهای ورزشی از همان سنین کودکی و نوجوانی وارد ورزش حرفه‌ای و قهرمانی شوند.

وی ادامه داد: کونگ‌فو به عنوان ورزش اول استان و به عنوان ورزشی که در کردستان این همه طرفدار دارد متاسفانه هنوز خانه‌ای مختص به خود را ندارد و ورزشکاران این رشته برای تمرین باید در سالن دیگر ورزش‌ها تمرین کنند.

سلیمی در پایان سخنان خود اظهار داشت: از همه مسوولان استان بخصوص نمایندگانی که قرار است به عنوان نماینده عامه مردم به مجلس بروند تقاضا دارم که به ورزشکاران استان نگاه ویژه‌ای داشته باشند و وعده سرخرمن ندهند زیرا توجه به ورزش و ورزشکار می‌تواند خیلی از ناهنجاری‌هایی که امروز در جامعه شاهد آن هستیم را از بین ببرد.

ورزش کردستان در مسیر پیشرفت قرار دارد

رئیس هیات کشتی کردستان نیز در پاسخ به این سوال که راز موفقیت یک هیات، ورزشکار، مربی و حتی یک جوان چیست، می‌گوید: خود می‌تواند بهترین کمک را برای پیشرفت و سربلند شهر و استان داشته باشد.

جمشید خیرآبادی اذعان داشت: ورزش استان کردستان نه تنها نسبت به قبل افت نداشته بلکه پیشرفت نیز داشته است و این را می‌توان در موفقیت ورزش استان در المپیادهای برگزار شده کاملا احساس کرد و اینکه ورزش استان نسبت به قبل 26 درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: اما در سرانه فضای ورزشی و اعتبارات هیچگونه رشدی را در استان شاهد نیستیم که با این وصف ما در تربیت ورزشکار پیشرفت داشته‌ایم.

به گفته خیرآبادی، راز موفقیت در هر ورزشی مربی است و این که ما هرچه بتوانیم مربیانمان را تحت تعلیم قرار دهیم و به عنوان یک شغل با جایگاه اجتماعی بالا در جامعه معرفی کنیم می‌توانیم ورزش این استان را نجات دهیم زیرا وقتی قطار ورزش راه بیافتد خیلی از مشکلات جامعه نیز برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: البته رسالت جامعه رسانه‌ای برای پیگیری پیشرفت ورزش استان و البته آموزش و پرورش نیز در این راه بسیار مهم است.

این پیشکسوت کشتی کردستان و ایران ادامه داد: برای حمایت مردم استان از ورزش باید سعی شود این امر مهم به فرهنگ در خانواده‌ها تبدیل شود و هر خانواده ای حتی یک مبلغ ناچیز را به ورزش استان اختصاص دهد در این صورت است که ورزش استان پیشرفت خواهد کرد.

خیرآبادی معتقد است، آموزش و پرورش، صدا و سیما، ورزشکاران و مربیان، رسانه های جمعی و جامعه رسانه‌ای استان هر کدام به نوبه خود می‌تواند یک بال برای ترویج فرهنگ ورزشی در استان باشد.

کمتر به رده‌های پایه توجه می‌شود

عضو تیم ملی دوومیدانی کشورمان هم می‌گوید: دلیل اینکه دیدگاه اجتماع ما پیشرفت‌های ورزش استان را نمی‌بینند این است که در هر رشته ورزشی بیشتر تیم‌های رده بزرگسالان مورد توجه است و کمتر به رده‌های پایه توجه می‌شود.

میلاد سیار افزود: سوال اینجاست که چه بستری باید وجود داشته باشد تا نوجوانان و جوانان موفق در المپیاد برگزارشده در آینده بتوانند در تیم‌های ملی حضور داشته باشند.

وی گفت: وقتی ما 26 درصد رشد را در ورزش استان می‌بینیم نشان‌دهنده فعالیت اداره ورزش و جوانان و زحماتی است که مسوولان این بخش متحمل می‌شوند.

به گفته سیار، بعد اول برنامه‌ریزی در ورزش اداره ورزش و جوانان است، که تا حدی در استان کار خود را درست انجام داده است اما بعد از اداره ورزش و جوانان استاندار و نمایندگان مجلس و فرماندار و ...نقش بسیار موثری در پیشرفت ورزش استان دارند.

وی اذعان داشت: 26 درصد پیشرفت در ورزش استان زیرساخت و مسیر لازم دارد تا بتواند راه پیشرفت را دربرگیرد و به ثمر برسد.

این ورزشکار کردستانی عضو تیم ملی دوومیدانی تصریح کرد: جذب ورزشکاران کردستانی در تیم‌های ملی سیاسی است و این امر نیاز به تجزیه و تحلیل دارد.

وی گفت: یکی دیگر از موارد مهم برای ورزشکاران این است که ورزشکار وقتی دوران ورزشی‌اش پایان می‌یابد بیکار می‌شود و هیچ شغلی برای او وجود ندارد لذا مسوولی که در استان مسوولیتی را قبول می‌کند باید برنامه‌ریزی داشته باشد تا ورزش استان را هدایت کند.

سیار اذعان داشت: یکی از معضل‌های دیگر ورزش استان این است که تمام بار ورزش بر روی اداره ورزش و جوانان است و هیچگونه حامی مالی در این امر وجود ندارد.

این قهرمان دومیدانی کشورمان افزود: در تاریخ استان کردستان انگشت‌شمار ورزشکار و مربی در تیم‌های ملی داشته است و دارد که برای استانی مانند کردستان با آن همه استعداد و پتانسیل فاجعه است.

وی عنوان کرد: چرا باید از استان کردستان با تعدد ورزشکاران و این میزان استعداد، ورزشکاران ما نمی‌توانند در تیم‌های ملی حضور داشته باشند.

و اما....

آنچه از سخنان ورزشکاران، مربیان و داوران مطرح استان می‌توان استنباط کرد، کمبود امکانات ورزشی اعم از سالن‌، تجهیزات و امکانات ورزشی و نبود اسپانسر برای تیم‌ها و بازیکنان استان است که شاید سطح ورزش استان را پایین آورده باشد.

البته توجه به رده‌های پایه و دانش‌آموزی در مدارس و کشف استعداد‌های ورزشی نیز به گفته این افراد خود در پیشرفت ورزش استان می‌تواند نقش بسیار موثری داشته باشد.

حال آنچه اهمیت دارد توجه مسوولین ورزشی استان به امر جذب اسپانسر ولو از استان‌های صنعتی کشور برای ورزشکاران استان است تا شاید روزی ما هم بتوانیم در لیگ‌های برتر کشور سهمی داشته باشیم و حداقل از این راه شوق و نشاط را هرچند اندک در جامعه داشته باشیم و کمتر شاهد ناهنجاری‌هایی باشیم که امروز در جامعه به وفور دیده می‌شود.

انتهای پیام/79/2330

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.