تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : شهرستانها
شماره : 4319
تاریخ : ۱۲ دی, ۱۳۹۸ :: ۱۲:۰۲
پیگیری قضایی مشکل پساب فاضلاب در دستور کار است

عباس امینی زاده صبح امروز(۱۲ دی ماه)  در حاشیه بیست و نهمین نشست روسای سازمان‌های مدیریت پسماند کلان‌شهرهای ایران در بندرعباس، در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: با وضع موجود پیشرفت جمعیت در شهرها، رعایت موازین زیست‌محیطی به‌عنوان یک عامل اساسمی در توسعه پایدار شناخته می‌شود.

وی با بیان اینکه در همین راستا بهترین شکل این است که الگوی مناسب تجربه‌شده در سایر شهرها را انتخاب و براساس آن بومی‌سازی و حرکت کنیم، تصریح کرد: در شهر بندرعباس با وجود وضعیت جغرافیایی و قرارگیری در جوار دریای خلیج‌فارس، الگوی سبز را انتخاب کردیم که در حوزه برنامه‌ریزی شهری با ۹ آیتم کلی برای توسعه پایدار تدوین و با مناسب‌سازی با محیط‌زیست در حال اجراست.

امینی زاده با اشاره به اینکه در طرح الگوی سبز سعی شده از استانداردهای جهانی در حوزه‌هایی همچون حمل‌ونقل، انرژی و پساب و حتی معماری سبز بهره ببریم، اضافه کرد:  استفاده از پساب برای شهری همچون بندرعباس عامل توسعه پایدار فضای سبزش خواهد بود.

وی با بیان اینکه پساب فاضلاب عامل توسعه و نگاهداشت فضای سبز و پس‌ازآن استفاده از درخت‌های مثمر نیز باید در دستور کار باشد، ادامه داد: یکی از مشکلات پساب فاضلاب نیاز به سرمایه‌گذاری کلان است زیرا باید دو تصفیه میکروبی و ایسی آن صورت بگیرد تا برای بهره‌برداری در بخش فضای سبز مورداستفاده باشد.

شهردار بندرعباس با اشاره به اینکه پنج سال به دنبال این موضوع هستیم و ابتدا پیشنهاد تحویل این موضوع به شهرداری دادیم که مورد موافقت وزارت نیرو قرار نگرفت، اظهار کرد: سرانجام قراردادی بستیم تا پساب را از سرمایه‌گذار مورد معرفی وزارت نیرو خریداری کنیم.

وی دیگر مشکل شهر بندرعباس را پسماندهای تر دانست و عنوان کرد: در هوای گرم بندرعباس این موضوع نیز مشکل‌زاست و اگر بخواهیم الگوی مناسبی را اجرا کنیم به‌طور حتم به مشارکت مردم نیازمندیم.

امینی زاده با بیان اینکه طرح تپش با همین موضوع و دستور کار مشارکت مردمی در بهبود خدمات شهری در بندرعباس در حال اجراست، اضافه کرد: شهر بندرعباس دارای ۴۳ درصد بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی است و این موضوع خود مدیریت تنظیف و بهداشت را با مشکل مواجه می‌کند.

وی ادامه داد: به‌طور حتم بهبود روند فعلی نیاز به فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی دارد تا بتوان طرح‌ها و برنامه‌ها را به‌درستی پیاده‌سازی و به نتیجه مدنظر دست‌یافت.

شهردار بندرعباس با اشاره به اینکه در حوزه انرژی و حمل‌ونقل نیز با اضافه کردن ۶۰ دستگاه اتوبوس یورو ۴ نیز گام بلندی در زمینه بهبود شرایط آب و هوایی و دوری از تولید آلاینده‌ها برداشتیم، خاطرنشان کرد: این هزینه گزاف را به جان خریدیم تا حرکتی به سمت حفظ محیط‌زیست خود برداشته باشیم زیرا افزایش ناوگان حمل‌ونقل عمومی و بهبود کیفیت آن بر سلامت شهری خواهد افزود.

امینی زاده با بیان اینکه یکی از تلاش‌های ما این است که ساحل و دریا را از آلودگی‌ها مصون کنیم، تصریح کرد: بحث بهداشت و نظافت ساحل بندرعباس با هزینه‌های بالا در حال انجام است زیرا حفظ آن را وظیفه خود می‌دانیم.

وی در پایان گفت: مهم‌ترین مشکل فعلی شهر بندرعباس در این زمینه همان پساب فاضلاب است که در این زمینه مباحث قضایی نیز دنبال می‌کنیم تا به نتایج بهتری دست پیدا کنیم.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.