تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 3575
تاریخ : ۴ دی, ۱۳۹۸ :: ۱۱:۵۸
۳۵۰۰ دانش آموز همدانی در دوره متوسطه از تحصیل بازمانده/۹۵ درصد همدانی‌ها باسوادند

محمد پورداوود پیش از ظهر چهارشنبه ۴ دی در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه در حوزه سوادآموزی اقدامات خوبی انجام شده چرا که نیروی انسانی محور توسعه پایدار و متوازن است، اظهار کرد: در اوایل انقلاب ۴۸ درصد مردم باسواد بودند و اکنون ۹۴.۷ مردم در سطح کشور و در استان همدان ۹۵.۶ درصد باسواد هستند.

وی با اشاره به برنامه های انجام شده در حوزه سوادآموزی، اضافه کرد: طرح عملیاتی نماز در کل استان شکل گرفته و برای آموزش دهندگان سوادآموزی، احکام و نماز، حلقه های کتاب و کتابخوانی، مسابقه کتابخوانی، مسابقه انشاءنویسی، طرح توانمندسازی زنان روستایی و ... درنظر گرفته شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه میزان سوادآموزی خانم ها بیش از آقایان است، تصریح کرد: بیش از ۵۵ درصد خانم ها و ۴۵ درصد آقایان در کلاس های سوادآموزی شرکت می کنند.

وی با اشاره به مراکز یادگیری محلی در استان، ادامه داد: در چند سال اخیر تنها یک مورد مرکز یادگیری محلی در استان همدان وجود داشت که اکنون به ۱۲ مرکز افزایش یافته و مراحل سوادآموزی، تحکیم و انتقال دوره های سوادآموزی در این مراکز قرار داده شده است.

پورداوود با بیان اینکه مراکز یادگیری محلی معمولا در حاشیه شهر مستقر هستند، خاطرنشان کرد: آموزش مهارت های حرفه ای همچون خیاطی، مبل منبت، نقاشی، کامپیوتر و ... در مراکز یادگیری محلی دایر است.

وی با بیان اینکه شهرداری، زندان ها و بهزیستی در این طرح ما را همکاری می کنند، تصریح کرد: مهارت های زندگی در کنار سوادآموزی آموزش داده می شود.

پورداوود با بیان اینکه امسال دو مرکز در همدان و نهاوند افتتاح شده است، تأکید کرد: افراد ۱۰ تا ۴۹ ساله مشمول این طرح می شوند که ۸۰۰۰ نفر جامعه هدف آموزش و پرورش است که ۵۰۰۰ نفر در دوره سوادآموزی و ۳۰۰۰ نفر در دوره های تحکیم و انتقال قرار دارند.

وی با بیان اینکه یکی از رویکردهای ما استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است، یادآور شد: در پایان برنامه ششم توسعه استان باید به ۵۰ درصد جمعیت بی سوادان برسیم که میانگین کشوری ما ۳۶ درصد و سهم ما ۴۲ درصد است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ۸۷۰ نفر از عشایر استان تحت پوشش سوادآموزی قرار دارد، یادآور شد: متأسفانه در دوره سوادآموزی سرباز معلم داده نمی شود تا پوشش بیشتری داده شود.

وی درباره وجود کیک های مسموم و آلوده در مدارس همدان، اظهار کرد: کیک های مسموم از بوفه های مدارس خریداری نشده و از مغازه های اطراف مدارس تهیه شده بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان درباره تعطیلی مدارس در دوران آلودگی هوا نیز گفت: کمیته اضطرار در دوره آلودگی هوا وجود دارد که دبیر کمیته محیط زیست است و ما اجازه تعطیلی مدارس را نداریم.

همدان بیشترین و کبودراهنگ کمترین سوادآموز را دارد

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان نیز گفت: ۷۲۰ نفر در مراکز آموزشی مشغول تدریس هستند.

معصومه خدابنده لو ادامه داد: در سرشماری سال ۹۵ و براساس خوداظهاری ۴۸ هزار و ۹۶۱ نفر در استان همدان بی سواد بوده که سهمیه سواد آموزی امسال ۸۷۰۵ نفر سهمیه قرار داده شده که تاکنون ۴۱۰۸ نفر مشخص شده که ۱۹۲۵ نفر در دوره انتقال و ۲۶۴۳ نفر در دوره تحکیم قرار دارند؛ زمان ثبت نام در دوره تحکیم تا پایان آذر بوده که صددرصد تحت پوشش قرار گرفته اند.

وی با بیان اینه امسال ۲۳۰ نفر از سوادآموزان دوره انتقال در آموزش رایانه شرکت می کنند، خاطرنشان کرد: بالاترین آمار سوادآموز ۹۷ درصد در همدان، ۹۶ درصد در ملایر و ۹۵.۲ درصد در نهاوند قرار دارد و شهرستان های کبودراهنگ با ۹۲.۷ درصد، رزن با ۹۳ درصد و اسدآباد با ۹۴ درصد پایین ترین آمار را دارند.

خدابنده لو با بیان اینکه اعتبار سوادآموزی بستگی به نتیجه کار دارد و نتیجه محور است، گفت: به ازای هر سوادآموز ۸۶۰ تومان در دوره سوادآموزی، ۹۳۰ هزار تومان در دوره انتقال و ۱۶۴ هزار تومان در دوره تحکیم به مربیان پرداخت می شود.

این بانوی مسئول ادامه داد: مراکز یادگیری محلی به سه شیوه دولتی، غیردولتی و مشارکتی اداره می شود که در همدان مرکز دولتی نداریم و مراکز مشارکتی به صورت مشارکتی با ارگان ها و دستگاه ها اکنون سه مورد در دیزج، شهرک مدنی و خضر دایر است، هشت مرکز غیردولتی و یک مرکز در زندان ها وجود دارد.

وی بیان کرد: در مراکز یادگیری محلی غیر از آموزش سواد، سوادآموزان مهارت های اجتماعی حقوق شهروندی و شغلی را فرامی گیرند که این دوره ها رایگان ها هستند.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.