تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 3356
تاریخ : ۲ دی, ۱۳۹۸ :: ۱۲:۱۷
الویت نهضت سوادآموزی سرشماری سواد مناطق روستایی است

الویت نهضت سوادآموزی سرشماری سواد مناطق روستایی استمحمد ضیاءالدینی معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، با اشاره به تاسیس سازمان نهضت سوادآموزی در سال ۵۸ به دستور بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام (ره)، گفت: از سال ۵۸ تا به اکنون برای باسواد کردن افراد بی سواد جامعه برنامه ریزی‌ها و دستاورد‌های خوب و ارزشمندی داشته ایم.

او در اشاره به اینکه در قرآن کریم بیش از ۷۵۰ آیه در خصوص سوادآموزی و خواندن و یادگیری بیان شده است، افزود: قطعا با استفاده از همین رهنمود‌های الهی بوده است که بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی به تاسیس سازمان سوادآموزی مورد توجه قرار داده که خود باعث پیشرفت علم اندوزی در جامعه طی این چند سال شده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمان، گفت: هر ساله از اول تا هفتم دی ماه به هفته‌ی سواد آموزی نامگذاری شده است.

او با اشاره به برنامه‌های تدارک دیده شده برای هفته‌ی نهضت سوادآموزی بیان کرد: امسال اول دی ماه را به عنوان سوادآموزی و رسانه، دوم دی ماه؛ سوادآموزی و مشارکت و رونق تولید، سوم دی ماه؛ سوادآموزی، خانواده و فرهنگ کتاب خوانی، چهارم دی ماه؛ سوادآموزی و مسئولین، پنجم دی ماه؛ سوادآموزی و فرهنگ ایثاروشهادت، ششم دی ماه؛ سوادآموزی و ترویج فرهنگ و انتظار و هفتم دی ماه؛ به عنوان سوادآموزی و تجدید میثاق با آرمان‌های امام (ره) ومقام معظم رهبری نامگذاری شده است.

ضیاءالدینی درخصوص اقدامات مدنظر حوزه معاوت سوادآموزی استان بمناسبت گرامیداشت هفته سوادآموزی، گفت: با توجه به پراکندگی‌هایی که در استان کرمان وجود دارد شاخص‌هایی جهت توسعه در حوزه سوادآموزی داریم که یکی از این شاخص‌ها فاصله‌ی درصد باسوادی شهرستان‌ها و مناطق استان است که در تلاشیم نرخ باسوادی آن‌ها به هم نزدیک شود.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمان تصریح کرد: با توجه به اینکه در استان وکشور نرخ باسوادی مردان از زنان بیشتر است تصمیم بر این است که این فاصله را به حداقل برسانیم.

او ادامه داد: شاخص بعدی مد نظر ما که بسیار مورد تاکید سازمان نهضت سوادآموزی کشور وهمچنین استان قرار دارد، باسوادی زنان عشایراست.

ضیاءالدینی مهمترین برنامه عمل حوزه‌ی سوادآموزی را، جذب و شناسایی و نگهداشت افراد بی سواد بیان کرد و افزود: در طی یکی از مصوبات شورای پشتیبانی استان توسط استاندار کرمان، تاکید شد که جذب و شناسایی افراد بی سواد از طریق دهیاران روستا‌ها بصورت خانه به خانه انجام شود.

ضیاءالدینی در پی این مصوبه افزود: در صدد آن هستیم که هرچه سریع‌تر طرح سرشماری سواد در مناطق و روستا‌ها محقق وبه انجام رسد.

اودر خصوص کیفیت آموزش سوادآموزی گفت: یکی از عوامل بسیار موثر در حوزه‌ی سوادآموزی، کیفیت کار آموزش دهندگان در این حوزه است که از تابستان سال جاری برنامه‌های متعددی برای توانمند سازی این افراد در حال اجراست تا اثربخشی وبهره وری بهتری در زمینه آموزش داشته باشیم.

ضیاءالدینی، تعداد آموزش دهندگان فعال در نهضت سوادآموزی را بیش از هزار و۲۰۰ نفر اعلام کرد و عنوان کرد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص جذب آموزش دهندگان و آموزشیاران در آموزش وپرورش درسال جاری، بیش از ۲هزار نفر که قبل از سال ۹۲ فعالیت داشته اند تشکیل پرونده داده اند طی انجام مراحل قانونی و پس از برگزاری آزمون، افراد واجد شرایط جذب آموزش و پرورش خواهند شد.

ضیاءالدینی به یکی از برنامه مهم اجرایی سال جاری اشاره کرد و بیان کرد: امسال بخشی از بی سوادان جذب شده از طریق مدرسه محوری آموزش خواهند دید که باعث مشارکت هرچه بهتر معلمان علاقه‌مند استان با همت و کمک مدیران مدارس خواهد شد.

او در پایان از مردم درخواست کرد: اگر فرد بی سوادی را می‌شناسند، به ادارات آموزش و پرورش منطقه خود معرفی کنند تا برای آموزش هرچه بهتر برنامه ریزی‌های لازم انجام شود.

معاون سوادآموزی آموزش وپرورش استان کرمان تصریح کرد: قطع به یقین نظرات مردم راه گشای ما خواهد بود که شهروندان می‌توانند از طریق روابط عمومی‌های آموزش وپرورش شهرستان‌ها ومناطق در زمینه آموزش‌های سوادآموزی نظرات وپیشنهادات خود را اعلام کنند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.