تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 3351
تاریخ : ۲ دی, ۱۳۹۸ :: ۱۱:۴۱
احصا اختلالات خلقی دانش‌آموزان اردبیلی؛ فقر سلامت در مناطق محروم محرز است

- اخبار استانها -

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مسائل پیرامون دانش‌آموزان همواره به عنوان یک حوزه عاری از مشکل قلمداد می‌شود تا جایی که در هیچ یک از اخبار انعکاسی مرتبط با دانش‌آموزان اخباری مبنی بر وجود مشکلات رفتاری، جسمی و روانی و ابتلا به آسیب‌های اجتماعی دیده نمی‌شود.

با این وجود اهمیت بررسی شفاف وضعیت سلامت دانش‌آموزان به واسطه اینکه عنوان پرطمطراق «آینده سازان» را یدک می‌کشند، اهمیت ویژه دارد.

آشنایی با ارزش‌های دینی دانش آموزان را به ظرفیت‌های اجتماعی تبدیل می‌کندقزوین| دانش آموزان دختر در اولویت برنامه‌های تربیتی آموزش و پروش قرار گیردباید به موضوع مهارت آموزی دانش آموزان توجه شود

هر برنامه آموزشی و هر کوتاهی در تربیت، پرورش و آموزش دانش‌آموزان بی‌شک در نسل آینده یک جامعه تاثیرگذار است. بر همین اساس در گفت‌وگویی شفاف با مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل به بررسی آخرین نتایج پایش وضعیت سلامت جسمی و روحی دانش‌آموزان نشستیم.

احمد ناصری که خود در گذشته تجربه حضور در کلاس درس را سپری کرده معتقد است سیستم مدرسه به خودی خود آسیب‌زا و مشکل آفرین نیست و حتی در مقابله با آسیب‌هایی که دانش‌آموز را تهدید می‌کند، مقابله نیز کرده است.

این اظهارات البته باید از سوی خود مردم داوری شود اما به اذعان مدیرکل آموزش و پرورش استان تمامی امکانات پرجمعیت‌ترین اداره کل استان اردبیل به‌کار گرفته شده تا بتوان محیطی ایمن، آرام و شاداب برای دانش‌آموز تدارک دید.

سوءتغذیه در مناطق کم برخوردار اردبیل

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه مراقبت‌های جسمی دانش‌آموزان از طریق اداره سلامت و تندرستی رصد می‌شود، افزود: در شهرستان‌ها نیز واحد مشابهی دایر شده است.

ناصری گفت: در تمامی مدارس مراقب سلامت و رابطان بهداشتی مستقر شده و رصد وضعیت بهداشتی دانش‌آموزان از طریق آن‌ها انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه از جمله بیماری‌های دهان و دندان و شپش سر رصد می‌شود اظهار کرد: در مقابل بیماری‌های احصا شده خدمات رایگان ارائه می‌شود از جمله شامپو برای مداوای شپش سر به‌صورت رایگان در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان به توزیع ویتامین‌ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 36 درصد دانش‌آموزان به عنوان سفیر سلامت در برنامه های بهداشتی و مراقبتی مشارکت دارند.

ناصری افزود: برخی مدارس تحت عنوان مدارس مروج سلامت تعریف شده است و به‌ویژه مدارس پرجمعیت به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است.

وی در پاسخ به این سوال که دانش‌آموزان تا چه حد قبل از ورود به مدارس آموزش‌های مراقبتی را فرا می‌گیرند، افزود: سطح اطلاع دانش‌آموزان از ضرورت‌های بهداشتی یکسان نیست و رابطان نیز در ابتدا وضعیت کلی کلاس را پایش و برنامه متناسب با وضعیت دانش‌آموزان را پیاده می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: متاسفانه هر چند اقشاری از دانش‌آموزان در مورد ضرورت‌های بهداشتی اطلاعات مطلوبی دارند اما در حاشیه شهرها با فقر روبه‌رو هستیم.

به گفته ناصری در برنامه‌های مراقبتی نیز هم خود دانش‌آموز، هم معلمان و هم خانواده‌ها درگیر برنامه‌های آموزشی هستند و خوشبختانه استقبال هم از برنامه‌ها مطلوب است.

افسردگی آسیب نخست در بین دانش‌آموزان اردبیلی

وی با بیان اینکه در حال حاضر در مدارس به تبعیت از طرح ملی، آسیب‌های اجتماعی شامل اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی و مفاسد اخلاقی پایش می‌شود و رویکرد در ابتدا پیشگیری و در ادامه آموزش است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه دوره‌های آموزشی متناسب با آسیب‌ها پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: سالانه به‌طور میانگین، 140 هزار دانش‌آموز تحت پوشش دوره‌ها هستند و نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان(نماد) با مشارکت 10 سازمان مرتبط در حال اجرا است و هم اینک 200 مدرسه تحت پوشش هستند.

ناصری به توانمندسازی گروه‌های مرجع شامل والدین و معلمان اشاره کرد و گفت: 320 کارگاه به این منظور برگزار شده و هدف اصلی توانمندسازی، پیشگیری از آسیب‌ها است.

وی در بحث مراقبت‌های روحی روانی دانش‌آموزان نیز افزود: به مانند مراقبت جسمی، نظام مشاوره دایر شده و اداره پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دایر شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با تاکید به اینکه از طریق مشاوران دانش‌آموزانی که مشکلات روحی، رفتاری و روانی دارند، شناسایی می‌شوند، تصریح کرد: در صورتی که مشاور قادر به حل مشکل دانش‌آموزان نباشد وی به مشاور ناحیه و در ادامه به مرکز مشاوره استان ارجاع می‌شوند.

ناصری با بیان اینکه مرکز مشاوره خانواده نیز دایر شده است، افزود: 10 آسیب نخست متوجه دانش‌آموزان در استان شناسایی شده که متاسفانه آسیب نخست اختلالات خلقی اضطراب و افسردگی به ویژه در دانش‌آموزان دختر متوسطه اول و دوم است.

وی آسیب دوم را بی‌سرپرستی و تک‌سرپرستی به‌ویژه در مناطق حاشیه شهر برشمرد و گفت: آسیب سوم شبکه‌های اجتماعی شامل بازی‌های رایانه‌ای و اعتیاد به فضای مجازی است که در مدارس شهری و مناطق برخوردار بیشتر قابل مشاهده است.

افت تحصیل به‌واسطه ازدواج‌های زودهنگام

مدیرکل آموزش و پرورش استان آسیب چهارم را والدین بدسرپرست در بین دانش‌آموزان مدارس حاشیه و روستایی عنوان کرد و افزود: آسیب پنجم مصرف دخانیات به‌ویژه در دانش‌آموزان پسر متوسطه دوم است. آسیب ششم ترک تحصیلی به‌ویژه دختران متوسطه دوم، هنرجویان و دانش‌آموزان دختر روستایی است.

ناصری با تاکید به اینکه ازدواج زودهنگام در ترک تحصیل موثر است اظهار کرد: آسیب هفتم متوجه دانش‌آموزان خشونت و پرخاشگری است که در تمامی دوره‌ها و به ویژه تک فرزندان دیده می‌شود.

وی آسیب هشتم را اقدام به خودکشی عنوان کرد و گفت: این آسیب در بین دانش‌آموزان دوره متوسطه به‌ویژه هنرجویان و دانش‌آموزان دختر دیده می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه فرار از منزل و مدرسه آسیب نهم بوده و در بین دانش‌آموزان متوسطه دیده می‌شود، گفت: سوءمصرف و گرایش به مواد روان‌گردان آسیب دهم است.

مطابق اظهارات ناصری این پایش نتیجه مطالعه 10 درصد از دانش‌آموزان استان است که به‌صورت تصادفی نمونه‌گیری شده است.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش برای پیشگیری و آگاهی بخشی در مورد صیانت از آسیب‌ها برنامه جامع دارد، افزود: انتظار می‌رود والدین نیز همراه معلمان در کاهش آسیب‌ها به حداقل ممکن مشارکت داشته باشند.

گفت‌وگو از ونوس بهنود

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.