تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : سیاسی
شماره : 3320
تاریخ : ۲ دی, ۱۳۹۸ :: ۹:۲۸
نگاهی به آرایش انتخاباتی در هرمزگان در گذر از مرحله اول/ سودای رفتن به بهارستان در ذهن نمایندگان سابق!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، اولین مرحله از بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس شورای اسلامی در هیأت‌های اجرایی هر شهرستان به پایان رسید و اکنون داوطلبان با گذر از این مرحله، صلاحیت‌هایشان در هیأت‌های نظارت استانی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در هر سه حوزه انتخابیه هرمزگان 113 نفر در مجموع در انتخابات نامنویسی کرده بودند که 14 نفر انصراف و 11 نفر نیز در هیأت‌های اجرایی رد صلاحیت شدند. به این ترتیب 88 نفر راهی مرحله دوم بررسی صلاحیت‌ها شدند که طبق قانون رسیدگی به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده توسط هیئت نظارت استان تا 21 دی ماه ادامه خواهد یافت و اظهارنظر درخصوص صلاحیت کلیه داوطلبان پس از کسب نظر هیئت مرکزی نظارت صورت خواهد گرفت.

رد صلاحیت دو چهره شاخص در غرب هرمزگان

اما بر اساس آنچه تاکنون از بررسی صلاحیت‌ها در هرمزگان بدست آمده، در حوزه مرکز و شرق هیچ چهره شاخصی رد صلاحیت نشده اما در حوزه غرب شاهد رد صلاحیت دو چهره شاخص انتخابات قبل یعنی خالد زمزم نژاد و هاشم توانا بوده‌ایم که از سوی هیأت‌های اجرایی رد صلاحیت شده‌اند.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که رقابت در حوزه مرکز برای کسب یکی از 3 کرسی مجلس شورای اسلامی تنگاتنگ‌تر از هر زمان دیگری باشد. احمد مرادی، محمد آشوری، حسین هاشمی تختی، پرویز سالاری، منصور آرامی، حجت‌الاسلام علی اکبر میرزایی، علی علامه‌زاده، ابوالقاسم جراره، بهرام امینی‌پور و حسن مریدی‌زاده چهره‌های شاخصی هستند که در مرکز هرمزگان مهیای رقابتی نفس‌گیر می‌شوند.

در حوزه غرب هرمزگان نیز رقابت میان احمد جباری، ناصر شریفی، جمال جامه‌دار، غلامحسین زارعی، عبدالله پرتابیان و یوسف دیوانی است. احتمال بازگشت هاشم توانا و خالد زمزم‌نژاد نیز به صحنه رقابت‌ها در صورت اعتراض آنها به رای هیأت اجرایی وجود دارد اما با این حال در حوزه غرب نیز حدس زدن پیروز انتخابات هر روز سخت و سخت‌تر می‌شود.

در شرق هرمزگان اما رقابت میان 4 کاندیداست. حجت‌الاسلام ذوالقدر، علی رئیسی، منصور فرهادی و سید عبدالکریم هاشمی خود را برای یک رقابت جدی آماده می‌کنند که بسیاری بر این باورند تغییر در این حوزه بیش از هر زمان دیگری نزدیک است و ممکن است مردم چهره‌های جوان‌تر را به پیرترین کاندیدای انتخابات در هرمزگان ترجیح دهند.

نکته جالب انتخابات این دوره در هرمزگان

نکته جالب آن است که در هر سه حوزه انتخابیه، نمایندگان سابق عزم خود را برای رفتن دوباره به مجلس جزم کرده‌اند. نمایندگانی که یک دوره از مجلس دور بوده و این دوره باردیگر شانس خود را در رفتن به بهارستان محک خواهند زد. در شرق سید عبدالکریم هاشمی نماینده دوره نهم، در غرب احمد جباری نماینده هشتم و نهم و در مرکز منصور آرامی و ابوالقاسم جراره نمایندگان دوره نهم که از مجلس دهم بازمانده‌اند، ساز و برگ فراوانی را به میدان آورده‌اند تا دیگر مغلوب انتخابات نباشند.

در صف‌آرایی سیاسی در هرمزگان، تصور پیروز شدن یک جریان سیاسی و غلبه آن بر دیگر جریان رایج اندکی سخت است چرا که کاندیداها به میزان کمتری وابستگی سیاسی خود را به احزاب و جریان‌های سیاسی در کشور ابراز می‌کنند اما به نظر می‌رسد در این دور اقبال کاندیداهای اصولگرا بدلیل شرایط کشوری حاکم بر صحنه سیاسی بیشتر باشد ولی اغلب کاندیداها در هرمزگان تمایل دارند تا خود را کاندیدایی مستقل جلوه داده و با کرسی استقلال از جناح‌های سیاسی به خانه ملت برسانند.

بدون شک رای و نظر قطعی شورای نگهبان در مورد کاندیداهای این دوره از انتخابات در هرمزگان در روشن‌تر شدن صحنه سیاسی انتخابات در استان نقش فراوانی خواهد داشت و باید دید کدام کاندیداها در نهایت می‌توانند با عبور از فیلتر شورای نگهبان، به صحنه رقابت در این عرصه پای بگذارند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.