تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 2969
تاریخ : ۸ مهر, ۱۳۹۸ :: ۱۵:۳۰
تشکیل ۳۰۲ هزار پرونده سلامت الکترونیک برای کودکان ۵ تا ۱۸ سال کردستانی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از سنندج وحید یوسفی‌نژاد ظهر امروز در کنفرانس تخصصی حقوق کودک که در  سالن جلسات بهزیستی سنندج برگزار شد، اظهار کرد: با تشکیل ۳۰۲ هزار پرونده فعال سلامت الکترونیک برای کودکان سنین ۵ تا ۱۸ سال بیش از ۹۷ درصد خدمات لازم ارائه شده است. 

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد کودکان استان خدمات کامل از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کرده‌اند، افزود: ما در این خصوص هیچ محدودیتی برای ارائه خدمات نداریم ولی نیازمند اقدامات اصلاحی بیشتری در این زمینه هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تغذیه انحصاری با شیر مادر یکی از اولویت‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان است که طبق آمار در کشور ۴۰ تا ۵۹ درصد کودکان تا سن ۲ سالگی با شیر مادر تغذیه می‌شوند که از این لحاظ در رنکینگ میانی جهانی قرار داریم.

یوسفی‌نژاد به اقدامات لازم برای تغذیه از شیر مادر اشاره کرد و گفت: تامین بودجه دسترسی به حمایت مادران شاغل شیرده در سطح ادارات، پیگیری عدم تبلیغ تغذیه با شیر مصنوعی، پیگیری گنجاندن مطالب آموزشی در زمینه اهمیت تغذیه با شیر مادر در کتاب‌های آموزشی مقاطع مختلف و توجه مدیران شرکت‌های  سازنده اسباب‌بازی کودک برای ترویج تغذیه با شیر مادر  از جمله این اقدامات است.

وی چالش‌های حوزه کودک را ضعف آگاهی از مصادیق کودک‌آزاری، نقش کم‌رنگ والدین در تربیت کودک، ضعف قوانین اجرایی در خشونت‌های جسمی و روحی، ضعف مراکز حمایتی و عدم ارائه آموزش‌های رسمی عنوان کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به رویکرد جدید برنامه پیشگیری و کنترل ویروس HIV با تاکید بر پیشگیری از انتقال مادر به کودک اشاره کرد و افزود: افزایش دسترسی استفاده از خدمات کلیدی بیماری ایدز و  سلامت باروری از جمله اهداف این برنامه است چراکه تعداد زنان مبتلا به ایدز در حال افزایش است. 

ترک‌تحصیل ۵۰۰ دانش‌آموز کردستانی

محمدرشید قربانی مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز اظهار کرد: آموزش و پرورش بر اساس سند تحول بنیادین بودجه تحصیل دانش‌آموزان از پیش دبستانی تا اخذ مدرک دیپلم را بر عهده دارد.

وی افزود: بر اساس حقوق کودک ما موظفیم بستر حمایت‌های روحی، روانی و جسمی آنان را در محیط آموزشی فراهم نماییم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان از تحصیل ۹۰ درصدی کودکان پیش‌دبستانی استان خبر داد و گفت: همه این کودکان زیر پوشش آموزش‌های این نهاد هستند.

قربانی با بیان اینکه استان کردستان قاعدتا باید ۱۵۸ هزار محصل در دوره ابتدایی داشته باشد، سال گذشته از این تعداد ۵۰۰ نفر تارک تحصیل شدند و به کلاس درس نیامدند خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های لازم از این تعداد ۲۸۰ نفر به کلاس درس بازگردانده شدند.

وی تصریح کرد: در دوره متوسطه اول ۹۳ درصد دانش‌آموزان استان در کلاس درس حضور دارند در این خصوص با میانگین کشوری فاصله چندانی نداریم.

 مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان بیشترین تارکان تحصیل را به تفکیک جنسیتی دختران ساکن روستا عنوان کرد و گفت: این امر یک بحث فرهنگی است و ربطی به امکانات آموزشی ندارد که در این خصوص با میانگین کشوری ۹ درصد فاصله داریم.

قربانی از اهدای کتاب رایگان به ۱۵ هزار کودک در استان کردستان خبر داد و گفت:  باید فشار مالی بر خانواده‌ها و مدرسه تحمیل نشود در غیر این صورت بازماندگان به تحصیل بیشتر خواهند شد. 

در ادامه این نشست امام جمعه سنندج هم به فرمایش پیامبر اکرم ( ص) اشاره کرد و اظهار داشت: اولاد نور چشم پدر و مادر است و والدین اگر با دل و جان فرزندانشان را پرورش دهند جایگاه ویژه‌ای نزد پروردگار دارند و در روز قامت با پیامبران خدا محشور خواهد شد.

ماموستا عبدالرحمن خدایی تربیت فرزندان را امری خطیر و رسالت پدر و مادر عنوان کرد و گفت: رحمت و شفقت والدین نسبت به فرزندان  و  تربیت اسلامی به کرات در آیات قرات و روایات سفارش شده است.

تنها ۱۳ درصد کودکان کردستانی به مهدکودک می‌روند

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان هم به چالش‌های حقوق کودک اشاره کرد و گفت: فقط ۱۳ درصد کودکان کردستانی از مهد‌های کودک استفاده می‌کنند.

لیلا آژیر اظهار کرد: بر اساس تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در مناطقی از استان که مشکلاتی در حوزه زنان و ازدواج داشتند، این موارد  احصاء شد. 

وی به آموزش‌های لازم در خصوص منع کودک‌همسری در برخی روستاها و مناطق استان اشاره کرد و گفت: در این حوزه به امید کاهش ازدواج کودکان ورود کرده‌ایم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان در ادامه محورهای این کنفرانس را کودک‌همسری، کودکان کار و خیابانی و کودکان بازمانده از تحصیل نام برد.

آژیر با بیان اینکه سن اشتغال در ۳۲ کشور جهان حداقل ۱۴ سال گزارش شده است، افزود: بازنگری حد سن اشتغال به کار از ۱۵ تا ۱۸ سالگی ضرورت دارد.

وی به چالش‌های حقوق کودک اشاره کرد و یادآور شد: فقط ۱۳ درصد کودکان کردستانی از مهد‌های کودک استفاده می‌کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان با بیان اینکه تاکنون آموزش و پرورش و اداره بهزیستی به ۱۳۰ هزار نفر دانش‌آموز و مردم عادی  مواجهه با خطرات مین را آموزش داده است، افزود: ۶۰ کشور در جهان در معرض خطر  و آلوده به مین است که در این میان استان کردستان هم یکی از این مناطق است.

آژیر تاکید کرد: با توجه به اینکه رکن اصلی و آزادسازی مین بر عهده دولت است اما سازمان‌های مردم‌نهاد چون برآمده از دل مردم است طی این سال‌ها نقش بی‌بدیلی را در آموزش و آگاه‌سازی جامعه در خصوص خطرات مین ایفا کرده‌است.

لزوم دخالت سمن‌ها برای کاهش کودکان کار
  
در ادامه این نشست، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز اظهار کرد: آینده کشور ما را کودکان فعلی می‌سازند لذا فراهم کردن بستری برای رشد و ترقی و پرورش کودکان از  رسالت خطیر دولت است.

برهان صلواتی به معضل کودکان کار و کار کودکان گریزی زد و افزود: با توجه به شرایط اقتصادی و تناسب جمعیتی هر منطقه این معضل اجتماعی در اکثر استانی از کشور به چشم می‌خورد.

وی تاکید کرد: یکی از اقداماتی که دولت‌ها باید در برنامه‌های خود لحاظ کنند نگرش آنان به سازمان‌های مردم نهاد و دخیل دادن آنان  در کاهش کودکان کار است.

به گفته این مسوول، امسال ۱۵ کارگاه آموزشی در خصوص کودکان کار در  سطح جامعه هدف و در حاشیه شهر و سال گذشته ۱۷ کارگاه برگزار شده است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.