تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 29057
تاریخ : ۲۹ آذر, ۱۳۹۹ :: ۱۳:۱۰
صندوق آنتی نزول

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- تـا بـه حال برای دریافـت وام به بانک‌ها مراجعه کرده اید؟ ضامن، سـند ملک، جواز کسب، چک، سفته، کسر از حقوق و گواهی اشتغال تنها بخش از مدارکی است که برای دریافت وام باید دست به گریبان این و آن شوید تا بتوانید از تسهیلات بانکی با بهره‌های بالا استفاده کنید. ابراهیم عسگری ۶۲ ساله پس از بازنشستگی از وزارت بهداشت به این فکر می‌افتد که برای این موضوع چاره‌ای بیاندیشد و دین خود را به مردم ادا کند تا شـاید بتواند مرهمی بر روی زخم‌های دوسـتان و اقوام خود باشـد.

او سال ۱۳۹۱ بازنشسته و راهی دیار خود می‌شود و صندوق قرض الحسنه‌ای برای روسـتای خود و محله‌ای اطراف به راه می‌اندازد تا در حد توان روسـتائیان را از دریافت تسهیلات بانکی بی نیاز کند. ابراهیم عسگری در گفتگو با منهای نفت به چگونگی شکل گیری صندوق امام سـجاد (ع) پرداخت و گفت: ابتدای امر به نظر کار سـختی نمی‌آمد، اما وقتی کار را شروع کردیم متوجه شدیم که کار طاقت فرسایی است و پشتکار و صبر زیادی را می‌طلبد.

افراد روستایی و عشایر که دسترسی به منابع مالی بانکی، ضمانت، سـفته و چک ندارند می‌توانند از منافع این صندوق منتفع شوند. همچنین تلاش داریم تعداد کسانی که از روی اجبار اقدام به دریافت پول به صورت نزول می‌کنند را به صفر و یا حداقل ممکن برسانیم؛ در همین راستا جلسه‌ای را با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حوزه و ناحیه خود انجام دادیم و درنهایت تصمیم به راه اندازی این صندوق گرفتیم.

ایـن خیر بازنشسـته می‌گوید: در ابتدای امـر تصمیم گرفتیم نفری ۵ هزار تومان از هر یک از اعضا دریافت کنیم تا بتوانیم تعداد اعضای صندوق را به حداکثر ممکن برسانیم، به این شکل کم کم صندوق امام سجاد (ع) شکل گرفـت و منسـجم شـد. به مرور زمان بـا تصویب در هیـات امنای صندوق مبلـغ واریـزی ماهانـه را از ۵ هـزار تومان به ۱۰ هزار تومـان افزایش دادیم و این امر موجب رونق صندوق امام سـجاد (ع) شـد؛ و این رونق روز به روز مشـهودتر می‌شـد و روستائیان و عشایر می‌توانسـتند بدون اینکه به بانک مراجعـه کننـد و وثایق مختلف ارائه کننـد در کوتاه‌ترین زمان ممکن، وام دریافت کنند.

کودکی که نجات یافت رئیـس صنـدوق امـام سـجاد (ع) در ادامه عنوان کرد: با توجـه به اینکه من سـال‌ها در اداره بهداشـت و درمان در بخش مبارزه با بیماری ها، مشـغول فعالیـت بـوده ام بـه دیگر اعضـا پیشـنهاد دادم بخشـی از فعالیت‌های این صندوق را به کمک هزینه‌های درمان اختصاص دهیم. در همین حین یکی از دوسـتان، خانواده‌ای را معرفی کرد که یکی از بچه هایش مریض اسـت و چند ماهی است که برایش کفن و قبر نیز تهیه کرده اند و منتظرند او بمیرد؛ پس از سرکشـی متوجه شـدیم که برای آزمایش به تهران، ایلام، کرمانشاه و اهواز رفته اند، اما پاسـخ مشـخصی دریافت نکرده اند با دیدن آزمایشـات متوجه شـدم که آزمایش تب مالت انجام داده و پاسـخ آن منفی بوده اسـت.

بـا توجـه به تجربه‌ای که داشـتم به آنهـا گفتم مدتـی دارو نخورید، این امر سـبب می‌شـود کم کم این ویروس و میکروب رشد کرده و در میکروسکوپ مشـخص شـود. با همان اطلاعات علمی که در مبارزه با بیماری‌ها داشـتم، پس از رفتن به تهران مشخص شد که وی حدود ۷ ماه است تب مالت گرفته است و وضعیت کنونی وی بسیار وخیم است با کمک‌ها و حمایت‌های مالی تحت درمان قرار گرفت و خدا را شـکر به زندگی بازگشـت، صندوق سـریعا هم اکنـون در یـک نانوایـی کار می‌کنـد و ماهـی ۲ میلیون تومـان دریافت می‌کند، علاوه بر آن یک مرغداری خانگی نیز احداث کرده است و همسرش نیز تخم مرغ‌ها را می‌فروشد. وی در ادامـه خدمـات ارائه شـده از طریـق صنـدوق اظهار کـرد: از خدمات صنـدوق می‌تـوان بـه پرداخـت وام ۵ میلیـون تومانی به یک پیرزن اشـاره کرد تا با آن یک ماده گاو خریدار کند، هم اکنون از شـیر و گوسـاله آن گاو، یـک خانـواده امرار معاش می‌کند.

اگرچه تنها مایحتـاج ابتدایی خانواده را تأمیـن می‌کنـد و بـا تـورم و گرانی که روز به روز در حال افزایش اسـت دیگر بـا مبالـغ این چنینـی نمی‌توان انتظار تأمین مخارج یک خانواده را داشـت. به مرور زمان دوسـتان سـازندگی گفتند می‌خواهیم بنا به دسـتورات مقام معظم رهبری، صندوق‌های دیگری را تشـکیل دهیم من هم به اصرار آن‌ها و همچنین در راه خدا این کار را قبول کرده ام، پس از آن با دوسـتانمان در دوره‌های تخصصی در خرم آباد، کرمانشاه و ایلام، شرکت کرده ایم.

۲۱ صندوق دیگر راه انداختیم ایـن خیـر جهادگر با اشـاره به اینکه هماکنون غیـر از صندوق خودمان، ۲۱ صندوق دیگر راهاندازی کردیم، تصریح کرد: شرایط این صندوق‌ها نیز خوب اسـت و مردم از آن اسـتفاده می‌کنند و با توسـعه آن‌ها بسیاری از مشکلات و مسائل مربوط به روستائیان رفع می‌شود. هم اکنون با حمایت‌های صندوق امام سجاد (ع)، حدود شش نفر پس از گذراندن دوره آموزش خیاطی علاوه بر اشـتغال خود، توانسـته اند به مرور زمان افراد دیگری را نیز مشـغول بکار کننـد. همچنیـن بـه عده‌ای دیگر از افراد روسـتا از طریق صندوق وام‌هایی اعطا شـد که با آن اقدام به خرید زمین کردند و دام‌های کوچک را پرورش دادند، هرچند شـاید مبالغ اعطایی بسـیار ناچیز باشـد، اما در حد توان خود سعی بر انجام وظیفه داریم.

عسـگری می‌افزایـد: پرداخـت ماهیانـه ۵ و یـا ۱۰ میلیـون تومـان بـا این حجم از تورم و گرانی شـاید پاسـخگو نباشـد، اما می‌توان در صورت داشـتن پشـتیبانی‌های بیشـتر برای آینده امیـدوار بود. نمی‌توانـم بگویم صندوق امام سـجاد (ع) صندوق موفقی اسـت، اما به تناسـب دیگر صندوق‌ها که در اطراف وجود دارد می‌توان گفت تا جای ممکن به رسـالت خود عمل کرده اسـت. روزی به همسـرم گفتم که ۳۰ سـال برای شما کار کرده ام از این پس می‌خواهم برای رضای خداوند و برای مردم شهر و دیارم کار کنم، انتظاری از مـردم نـدارم و ایـن کار‌ها را تنها برای خشـنودی خداونـد انجام می‌دهم، همین که یک پیرمرد یا پیرزن پس از عمری زندگی با عزت به دریافت پول نزول روی نخواهد آورد و یا محتاج دیگران نخواهد شد، مرا راضی می‌کند. خوشنامـی صنـدوق موجب شـد تا محله‌های اطراف نیز اقدام به تشـکیل صندوق کنند. وی در پایان با بیان اینکه در بازپرداخت اقساط نیز به وام گیرندگان در حد تـوان صنـدوق کمـک می‌کنیم تا گـره از کار آن‌ها باز شـود و بتوانند زندگی راحت تری داشـته باشـند، اعلام کرد: از نظرات دیگر صندوق‌ها برای رشد و اعطای هر چه بیشتر صندوق امام سجاد (ع) استقبال می‌کنیم. منبع: بسیج  

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.