تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 27412
تاریخ : ۲۶ آبان, ۱۳۹۹ :: ۱۲:۱۸
استفاده از نظر دانش‌آموزان مغفول مانده است

فرهاد اسماعیلی در مراسم رونمایی از کتاب‌های تالیف شده دانش‌آموزان دبستان علوم پزشکی شیراز، با تاکید براینکه قطعا مدرسه می‌تواند الگویی را ارائه کند که برای مولفین کتب درسی برای تدوین کتاب‌های خلاق و جذاب و کارآمد باشد، گفت: با توسعه و گسترش فضای مجازی، افراد با علم و دانش اندک خود و بدون در نظر گرفتن منبع موثق و قابل اعتماد اظهار نظر می کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از ایسنا به نقل از آموزش و پرورش فارس، فرهادی با اشاره به اینکه با مطالعه می‌توان جامعه را به سمت تفکر انتقادی پیش برد، گفت: فقدان تفکر انتقادی در جامعه باعث شده است تا از این مساله ضربه بخوریم و تنها راه برون رفت از آن افزایش سرانه مطالعه است.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: نمود نبود تفکر انتقادی در دانش آموزان را می‌توان در انتخابات شورای دانش آموزی مشاهده کرد، آنجا که در آن برخی کاندیداها وعده‌هایی می‌دهند که حتی از عهده اختیارات ادارات کل هم خارج است چه رسد به آن شوراها.

اسماعیلی با بیان اینکه کتاب خواندن خوب اما شناسایی کتاب‌های خوب از آن مهمتر است، بیان کرد: کتاب‌هایی که به دانش آموزان معرفی می‌کنیم الزاما باید متناسب با سن و دنیای شناختی آنان باشد که خوشبختانه از ۵۰ سال قبل کانون پرورش فکری کودک و نوجوانان اقدامات خوبی در زمینه تفکیک و گروه بندی کتاب‌ها انجام داده است.

مدیر کل آموزش و پرورش فارس با اشاره به آمارهای ارائه شده در خصوص سرانه مطالعه در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها گفت: میانگین مطالعه در ایران کم است که کرونا فرصتی شد برای افزایش مطالعه و این روزها  بیشتر کتاب های تاریخ ایران باستان، تاریخ معاصر،تاریخ تحلیلی و جامعه شناسی مورد استقبال قرار گرفته است.

ترویج فرهنگ مطالعه از کودکی

اسماعیلی گفت: باید فرهنگ مطالعه را در وجود دانش آموزان از همین دوران کودکی ترویج دهیم و آنان را به کتابخوانی تشویق کنیم تا با برنامه ریزی درست و کمک گرفتن از اولیاء بتوانیم از این مرحله عبور دهیم چرا که گرایش به کتاب و کتابخوانی از اصول اساسی فرهنگی ما است.

وی با اشاره به اینکه ما به عنوان برنامه ریزان آموزش در این بخش مسئولیت مستقیم داریم، گفت: باید به بهانه های مختلف دانش آموزان را بکشانیم به سمت کتابخوانی و مطالعه که قدم بسیار مهمی در جهت پیشبرد امور جامعه می تواند باشد.

مدیر کل آموزش و پرورش فارس افزود: اولین قدم در ترویج  فرهنگ مطالعه در دانش آموزان ذائقه سنجی آنهاست یعنی باید بدانیم  چه کتاب هایی در حوزه کودک جذابیت دارد چرا که تا علاقه نباشد گرایش نیز نخواهد بود .

اسماعیلی با اشاره به مجموعه کتاب های مدرسه پرماجرا اثر دن گاتمن و کتاب قصه های مجید، گفت: در این کتاب ها مطالب تربیتی در قالب داستان های خاص دنبال شده است و بسیار مورد استقبال دانش آموزان قرار گرفته است .

وی با تاکید بر لزوم استفاده از نظرات دانش آموزان در تالیف کتب درسی، گفت: چیزی که امروز در آموزش و پرورش مغفول مانده  استفاده از نظر دانش آموزان است، از آنجا که  بخش عمده فهم دانش آموزان تصاویر است باید در نثر محتوا و انتخاب تصاویر علاوه بر اعمال نظر روان شناسان کودک از  نظر دانش آموزان نیز استفاده کرد و  قطعا مدرسه الگویی را می تواند ارائه کند که برای مولفین کتب درسی برای تدوین  کتاب  های خلاق و جذاب کارامد باشد.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.