تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 2465
تاریخ : ۳ مهر, ۱۳۹۸ :: ۱۹:۰۸
لقمه‌های خانگی مناسب‌ترین میان‌وعده برای دانش‌آموزان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از ایرنا، شکل گیری بوفه در مدرسه و ساماندهی هر ساله آنها نیز برای رفع چنین دغدغه ای بوده است تا دانش آموزانی که بدون لقمه خانگی به مدرسه می روند بتوانند با خرید مواد غذایی سالم انرژی تخلیه شده اشان را جایگزین کنند.

رئیس اداره سلامت اداره‌کل آموزش و پرورش مازندران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بهترین میان وعده برای دانش آموزان را تهیه لقمه های خانگی دانست و گفت : لقمه‌های خانگی علاوه بر سلامت و بهداشتی بودن،بیشترین ارزش غذایی را دارند و والدین نباید نسبت به تهیه غذاهای خانگی برای فرزند دانش آموز  خود سهل انگاری کنند.
 رضا صفایی با اعلام این نکته که تهیه لقمه خانگی برای دانش آموزان مقطع ابتدایی از اهمیت بیشتری برخوردار است ، افزود: اولیاء باید نسبت به وعده صبحانه و میان وعده مناسب برای دانش آموزان حساس بوده و  توجه جدی تری کنند.

طبق آمار اداره کل آموزش و پرورش مازندران امسال  ۵۳۸ هزار و۴۳۸  دانش‌آموز در سراسر استان، سال تحصیلی جدید را آغاز کردند که از این تعداد  ۲۶۴ هزار و ۶۳۴ نفر در دوره ابتدایی، ۱۲۳ هزار و ۸۸۶ نفر در دوره متوسطه اول و ۱۰۷هزار و ۵۹۹ نفر در دوره متوسطه دوم  و ۳۱ هزارو ۴۸۱ نوآموز پیش دبستانی و  بقیه دانش اموزان استثنایی  هستند.

طبق اعلام متخصصان تغذیه وزارت بهداشت ، اصول سلامت و بهداشتی دانش آموزان شامل صرف صبحانه کامل و مغذی، صرف تغذیه سالم میان وعده در مدارس، پرهیز از مصرف تنقلات غیرسالم و غذاهای آماده، رعایت اصول بهداشت فردی در استفاده از آبخوری و سرویس بهداشتی  و  خواب به موقع است.

رئیس اداره سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران گفت: واقعیت این است که دانش آموزان به خاطر شرایط سنی و مشغولیت های ذهنی چندان به اجرای یک برنامه تغذیه مناسب پایبند نیستند، از این رو نقش بزرگترها شامل والدین و اولیای مدرسه در این زمینه اهمیت پیدا می کند.

صفایی با تاکید بر این نکته که تغذیه سالم کمک شایانی به یادگیری دانش آموزان می کند و به تقویت حافظه آنان منجر می شود ، افزود: معمولا دانش آموزان یا صبحانه نمی خورند و یا بسیار کم می خورند بنا بر این به خانواده ها توصیه می شود برای اینکه دانش آموزان تمایل بیشتری به خوردن صبحانه داشته باشند شب ها زودتر شام بخورند و بخوابند.

رئیس اداره سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران توضیح داد: صبحانه درحالی اصلی‌ترین وعده غذایی برای هر فرد به شمار می‌رود که به گفته پزشکان بی‌توجهی به آن علاوه بر خستگی، بی دقتی را در یادگیری و تحصیل دانش‌آموزان به همراه دارد.

صفایی در عین حال یکی از ماموریت های اصلی اداره سلامت آموزش و پرورش را نظارت مستمر بر بوفه مدارس و نوع غذاهایی که عرضه می شود ،عنوان کرد و گفت: مقررات بهداشتی و سلامت و استانداردهایی که خوراکی باید در بوفه مدارس عرضه شود ، برای مدیران مدرسه و متصدی فروش تبیین شده است.

وی  تاکید کرد که غذاهای گرم باید به روز باشد و مدیران مسئولان بهداشتی مدارس باید نظارت دقیقی بر عرضه غذاهای گرم داشته باشند.

صفایی تاکید کرد: خانواده ها  باید نسبت به مصرف غذاها در مدارس حساس باشند و در واقع آنان ناظر اصلی بر عرضه خوراکی ها در بوفه مدارس هستند.

وی گفت: طبق مقررات که مورد تایید سازمان غذا و دارو و همچنین متخصصان تغذیه است خشکبار،خرما،انواع مغزها ،کشمش،فندق ،پسته ،بادام ،تخمه ها ،کنجد،نخودچی ،گندم برشته،گردو ،بادام از جمله مواد مفیدی هستند که باید در بسته بندی بهداشتی ،بدون نمک ، به صورت خام ، دارای برچسب و کد بهداشتی در بوفه مدارس عرضه شوند.
این کارشناس بهداشت و تغذیه افزود:در صورت عرضه شیر و لبنیات در مدارس این محصولات باید پاستوریزه و استریلیزه باشند و حتی الامکان با ویتامین دی D و کلسیم غنی شوند،همچنین نوشیدنی هایی چون دوغ باید بدون نمک و گاز عرضه شود.
رئیس اداره سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران  ضمن هشدار نسبت به شیوع چاقی بین دانش آموزان استان و کمبود ویتامین دی گفت: اگر در مدارس بیسکویت عرضه می شود باید بدون کرم باشد ،کیک ها و کلوچه ها باید کوچک باشند چرا که شاهد شیوع چاقی در دانش آموزان هستیم.

۶۹۹۰/۱۶۵۴

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.