تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 23536
تاریخ : ۲ مهر, ۱۳۹۹ :: ۱۲:۴۲
تخصیص ۲ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات بهداشتی در مدارس همدان

 عبدالله جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه آموزش و پرورش نهاد تعلیم و تربیت است و باید وظیفه خود را در راستای پرورش نسل نوپا استمرار دهد اظهار کرد: در این راستا هر سال پروژه مهر فعال می‌شود که امسال نیز به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه بهداشت، ایمنی و سلامت به ابتکار استان که ۶ جلسه از آن برگزار شده است گفت: این کارگروه نسبت به مدیریت وضعیت موجود با شیوع بیماری کرونا، رفع نواقص، حمایت از شروع سال تحصیلی جدید تشکیل و مصوباتی داشته است.

معاون تربیت بدنی سلامت آموزش و پرورش همدان با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش به فراخور با شروع سال تحصیلی جدید در وضعیت بیماری کرونا دستورالعملی را آماده و اعلام کرد افزود: تغییرات زمان بازگشایی مدارس و ... به دلیل این است که شرایط ویروس کرونا متغیر بوده است.

وی با بیان اینکه دو هفته از بازگشایی می‌گذرد و بیش از ۷۵ درصد مدارس کشور و به تبع استان موازین بهداشتی را طبق اسناد ستاد ملی کرونا و دانشگاه علوم پزشکی رعایت کرده‌اند افزود: دستورالعملی را قبل از بازگشایی مدارس اعلام کرده‌ایم که در آن چارچوب‌های بهداشت فردی، فیزیکی و ... گنجانده شده است.

جعفری با بیان اینکه این طرح جدیدی نیست و سال‌های گذشته نیز در حوزه بهداشت و پیشگیری فعالیت‌هایی را به شکل مختلف اجرایی کرده‌ایم تاکید کرد: به عنوان مثال اگر ضدعفونی مدارس و ... انجام می‌شود قبلا نیز وجود داشته است.

وی با باین اینکه مبنای کار ما در حوزه بهداشت اجرای دستورالعمل است که بعد زمان اجرای آن مورد توجه قرار گرفته است در خصوص اینکه شرایط مدارس در شرایط سفید، زرد ، نارنجی و قرمز چطور خواهد بود  افزود: وزارت آموزش و پرورش تابع ستاد ملی مقابله با کروناست و در هر شرایطی اعلام کرده که می‌تواند مدارس را دایر کند اما الزامی برای حضور تمام دانش‌آموزان نیست.

بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ فضای آموزشی و پرورشی در استان وجود دارد

معاون تربیت بدنی سلامت آموزش و پرورش همدان تصریح کرد: برای نظام تعلیم و تربیت حضور در مدارس برای استمرار آموزش اولویت دارد اما تکلیف و اجباری نکرده و خانواده‌ها می‌توانند خود در این زمینه تصمیم بگیرند.

وی با اشاره به اینکه اختیاراتی نیز به شورا و مدیر مدرسه داده شده است افزود: ما شهر به شهر، منطقه به منطقه و محله به محله‌ای که مدرسه داریم اختیاراتی به شورا و مدیران داده‌ایم.

جعفری با اشاره به اینکه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ فضای آموزشی و پرورشی در استان وجود دارد و به تناسب این فضاها از مدیران توانمندی برخوردار هستیم افزود: این مدیران بخشنامه بهداشت را در حوزه دستورالعمل ویژه به خوبی عملیاتی کرده‌اند و اگر نقصی هم وجود دارد کمی به آموزش و بیشتر به مسائل اعتباری برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه تاکنون استمرار روزهای آموزشی در استان فراهم شده است بیان کرد: در هیچ شرایط زرد، قرمز و ... مدرسه تعطیل نیست و خانواده‌ها اختیار دارند فرزندان خود را در جریان آموزش و پرورش و مدرسه قرار دهند یا از راه‌های مختلفی که تایید و اعلام شده یعنی غیر از فضای مدرسه‌ای به تحصیل فرزندان خود بپردازند.

معاون تربیت بدنی سلامت آموزش و پرورش همدان با بیان اینکه چند کار عمده انجام شده که یکی از آنها توجه به دستورالعمل‌ها بوده است گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا بارها عنوان کرده بازگشایی مدارس تاثیری بر افزایش تعداد مبتلایان در رده‌های سنی و هم چنین فرهنگیان که بخش عمده‌ای از مخاطبان را تشکیل می‌دهند، نداشته است.

وی با اشاره به اینکه اگر به دستورالعمل بازگشایی توجه شود کمترین دغدغه در حوزه  بهداشت فردی، گروهی و محیط خواهیم داشت گفت: در حال حاضر طبق موازین بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زمان آموزش و حضور فیزیکی فرزندان ما به حداقل رسیده است.

کاهش تراکم حضور دانش‌آموزان در فضای کلاس درس

جعفری با اشاره به اینکه کلاس‌ها در متوسطه اول و دوم از ۹۰ دقیقه به ۳۰ دقیقه و در دوره ابتدایی از ۹۰ دقیقه به ۲۰ دقیقه رسیده است تاکید کرد: زنگ تفریح‌ها هم مدیریت می‌شوند و دانش‌آموزان تجمعی ندارند.

وی با اشاره به کاهش تراکم حضور دانش‌آموزان در فضای کلاس درس گفت: اگر کلاس درسی را با تعداد ۲۰ یا ۳۰ نفر در نظر بگیریم به میزان یک متر فاصله فیزیکی مدیران اجازه دارند کلاس‌ها را به دو گروه یا حتی بیشتر تقسیم و مدیریت کنند.

معاون تربیت بدنی سلامت آموزش و پرورش همدان تأکید کرد: ۶۰ درصد از ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه‌ای که با حضور بیش از ۲۹۰ هزار دانش آموز در استان اداره می‌شود جمعیت زیر ۱۰۰ نفر دارند بیان کرد: از  یک نفره تا ۱۰۰ نفره مدارس در استان دایر هستند.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد مدارس استان پرجمعیت محسوب می‌شود که بیش از ۱۰۰ نفر جمعیت دانش‌آموزی دارند خاطرنشان کرد: این جمعیت نیز تقسیم می‌شود و بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر ، ۲۹۷ مدرسه و بیش از ۱۵۰ نفر نیز ۷۱۴ مدرسه را تشکیل می‌دهند.

جعفری با بیان اینکه ما باید این مدارس را مراقبت بیشتری کنیم و اقلام بهداشتی زیادی تامین شود عنوان کرد: دغدغه ما بعد از اینکه اقدامات مقدماتی را انجام دادیم یعنی گروه‌بندی، کاهش ساعت و هم اختیار به خانواده‌ها برای حضور فرزندانشان داده شد، ایجاد اعتماد همیشگی به معلمان و فرهنگیان بود که خوشبختانه همچنان وجود دارد. 

وی با بیان اینکه تابع تصمیم گیری ستاد ملی مقابله با کرونا در استان خواهیم بود افزود: در حال حاضر استمرار مدرسه به گونه‌ای است که فرهنگیان در این مکان‌های آموزشی حضور دارند.

معاون تربیت بدنی سلامت آموزش و پرورش همدان با بیان اینکه اگر دانش‌آموز، معلم و کارمندی در حوزه آموزش و پرورش به کرونا مبتلا  شود طوری اقدام خواهد شد که شاهد انتشار بیماری نباشیم گفت: از حضور افراد مشکوک و دارای علایم بیماری‌های مختلف فصلی در مدرسه و محل کار جلوگیری خواهد شد، حتی اگر تست یک نفر از اعضای خانواده آنها مثبت باشد اعلام شده که در مدرسه حضور نیابد.

افراد دارای بیماری زمینه‌ای در درسه حضور ندارند

وی با تاکید به اینکه افراد دارای بیماری زمینه‌ای نیز در مدرسه حضور ندارند افزود: با اختیاراتی که شورای مدرسه دارد در این شرایط می‌تواند از فضای مجازی برای استمرار آموزش و پرورش استفاده کند.

جعفری با بیان اینکه اگر تست فردی مثبت شود طبق قانون باید دو هفته زیر نظر پزشک استراحت و بعد از بهبودی به مدرسه مراجعه کند گفت: خوشبختانه استقبال از بازگشایی مدارس در استان همدان خوب بوده و تاکنون طبق گروه‌بندی و اقدامات صورت گرفته پیش رفته است.

وی با اشاره به اینکه اقداماتی هم برای کاهش دغدغه‌ اولیا و توجه به سلامت دانش‌آموزان انجام داده‌ایم که از جمله آن بهداشت محیط است گفت: از ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه در استان ۷۰۰ مدرسه از سال‌های گذشته مروج سلامت و دارای ستاره هستند که البته بدان معنی نیست که به سایر مدارس توجه نشده اما این مدارس هرسال چندین بار توسط آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی مورد ارزیابی تخصصی و سلامت محور قرار می‌گیرند که اقدام موثری بوده است.

معاون تربیت بدنی سلامت آموزش و پرورش همدان خاطرنشان کرد: هیچ مدرسه‌ای وجود ندارد که سرویس بهداشتی نداشته باشد اما ممکن است مدارسی به لحاظ تراکم جمعیت تعداد چشمه‌های سرویس بهداشتی و یا روشویی کمتری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه به مسئله تعمیر و تجهیز مدارس نیز توجه شده است عنوان کرد: فضاهای فیزیکی نیاز به تعمیر مستمر دارند که برخی از مدارس نیز ممکن است در این زمینه مشکلاتی داشته باشند که اقدامات خوبی در سالهای گذشته در این زمینه صورت گرفته است.

۴۰ درصد مدارس استان جمعیت بالایی را دارند/ خرید اقلام بهداشتی برای این مدارس

جعفری با بیان اینکه در حوزه تامین نیروی انسانی نیز شاهد تلاش فرهنگیان به ویژه مدیران هستیم که علاوه بر اقدامات تخصصی خود بر رعایت مسائل بهداشتی و پیشگیری مکلف هستند افزود: با قرار گرفتن منابع دولتی در اختیار مدارس بسیاری از آنها توانسته‌اند اقلام ضروری نظیر تب‌سنج، وسایل سم پاش برای ضدعفونی محیط و ... تهیه کنند.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد مدارس استان جمعیت بالایی را دارند و تلاش ما این است از منابع استانی و ملی در خرید تجهیزات بهداشتی لازم به اینها کمک کنیم افزود:  از مهرماه سال ۹۸ تاکنون یک کاروان تجهیزاتی ورزشی و بهداشتی به نام کاروان «شهید سردار همدانی» به مدارس استان اعزام شده است.

معاون تربیت بدنی سلامت آموزش و پرورش همدان بیان کرد: ۳ میلیارد تومان برای اعزام کاروان اعتبار هزینه شده که به ارزش یک میلیارد تومان تجهیزات بهداشتی بوده است.

وی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش اسفند سال گذشته با شیوع کرونا سرانه اختصاصی با عنوان سرانه بهداشتی به مدارس تخصیص داد که رقم همدان قریب به ۲ میلیارد تومان بود افزود: از اعتبارات استانی نیز به شکل مستمر برای برنامه‌های مختلف تزریق کردیم که تاکنون نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.

جعفری با اشاره به اینکه ۲ میلیارد تومان اعتبار سرانه بهداشتی نیز از سوی وزارت آموزش و پرورش تامین شده و طی روزهای آینده برای تامین اقلام بهداشتی اختصاص می‌یابد تا به رعایت نکات بهداشتی کمک شود گفت: در مجموع سلامت دانش آموزان و فرهنگیان در اولویت است و هرآنچه توان باشد در این زمینه به کار خواهیم گرفت.

انتهای پیام/۸۹۰۲۶/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.