تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 19579
تاریخ : ۵ مرداد, ۱۳۹۹ :: ۱۳:۴۲
استقبال استان‌ها و دانش‌آموزان از مسابقات قرآنی علیرغم مجازی بودن

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرنگار مهر، این روزها مسابقات کشوری قرآنی با شرکت هفت میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در حال برگزاری است. مسابقاتی که ۴۰ سال سابقه برگزاری دارد و سی هشتمین دوره خود را پشت سر می گذارد. دوره‌ای که به علت شیوع کرونا در کشور، تعطیل نشد اما شکل و شمایل متفاوتی را به خود گرفت.

مسابقات قرآنی در مدارس کشور معمولاً در طول ۹ ماه سال تحصیلی در جریان است. از سطح مدرسه آغاز می شود و بعد از گذر از مرحله منطقه، استان و کشور به سطح بین المللی می رسد. بخش بین المللی این مسابقات هر دو سال یکبار برگزار می شود و سال بعد زمان برگزاری بخش بین المللی این مسابقات است و امسال این مسابقات بعد از مرحله کشوری به پایان می رسد. شاید نقطه قوت این مسابقات را باید در این بدانیم که بیش از نیمی از دانش آموزان کل کشور در این فعالیت که از سطح مدرسه آغاز می شود، شرکت می کنند.

امسال مسابقات در مرحله کشوری که معمولاً ۸ روز به طول می انجامید نزدیک به یک ماه در بستر فضای مجازی برگزار می شود. در حال حاضر مرحله مقدماتی دوره کشوری در حال برگزاری است و پس از آن منتخبین این مرحله در بخش نهایی مسابقات کشوری حضور خواهند یافت. هر چند بدون شک این اولین تجربه برگزاری مسابقاتی کشوری قرآنی در بستر مجازی است و با چالش هایی همراه خواهد بود.

محمدرضا مسیب‌زاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص چالش های برگزاری این مسابقات در این دوره که کرونا نحوه برگزاری آن را تحت تاثیر قرار داد، گفت: در هر صورت شیوه برگزاری مسابقات قرآنی به صورت مجازی کاری جدید است و ما شرایط را گام به گام تجربه می کنیم. مرحله اول مسابقات که در وضعیت سفید برگزار شد و خبری از کرونا نبود و مرحله منطقه‌ای نیز در آذرماه برگزار شد که باز هم مشکلی وجود نداشت. مشکل در برگزاری از سطح استانی شروع شد.

وی ادامه داد: ما امسال مسابقات در سطح استانی و کشوری را به صورت اختیاری برگزار کردیم. یعنی به استان ها اعلام کردیم بر اساس زیرساخت ها و ابزاری که در اختیار دارند می توانند این مسابقات را برگزار کنند و اگر این امکان نبود، آن را می توانند برگزار نکنند هر چند توصیه ما به برگزاری مسابقات بود. اعلام کردیم از هر بستری که می توانند اعم از شبکه شاد، فضاهای مجازی و یا تلویزیون های محلی می توانند استفاده کنند. حتی اعلام کردیم در ارزیابی سالانه ای که انجام می دهیم عدم برگزاری این مسابقات را به عنوان نمره منفی لحاظ نخواهیم کرد. اما با تمام این توضیحاتی که دادیم باید بگویم خوشبختانه هیچ استانی در کشور نداشتیم که غایب مسابقات باشد. این نشان می دهد که چقدر نیروهای علاقمند از صف تا ستاد فعال هستند.

مسیب زاده بیان کرد: از اول مرداد هم مرحله کشوری آغاز شده و برخط و آنلاین در شاخه ها و سطوح مختلف این مسابقات در حال برگزاری است. امروز هم روز برگزاری مسابقات حفظ قرآن است. در این مرحله با همکاری سازمان اوقاف کار را پیش می بریم و گام به گام هم ما را رصد و هم همراهی می کنند. امسال روزهای مسابقه را به سه برابر قبل افزایش دادیم و نیروی انسانی را نیز افزایش دادیم به طوریکه ۱۶۰ داور ملی و بین المللی پای کار هستند.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: تمام تلاشمان این است که مسابقات با کمترین آسیب و خطا و بیشترین میزان عدالت در حال برگزاری است. ممکن است چون تجربه اول است مشکلاتی هم در مجازی برگزار شدنش پیش بیاید اما پای کار هستیم تا آن را حل کنیم. مثلاً روز گذشته در بخش حفظ مشکلی ایجاد شد و پایه های دیگر را نگه داشتیم و باندها را تقویت کردیم و امروز کار دنبال شد. تمام هم و غم ما اجرای درست است و ادعایی هم نداریم که کار بدون عیب و نقص است. اما ما یک تجربه‌ای را سال گذشته در زمینه برگزاری مجازی مسابقات داشتیم و مرحله مقدماتی بین المللی را که در دو مرحله بود، یک مرحله اش را غیرحضوری برگزار کردیم و بعد افراد وارد کشور شدند.

وی تاکید کرد: برای ما در آموزش و پرورش مهمترین اصل، حفظ سلامتی دانش آموزان و فرهنگیان و اهمیت قائل شدن برای بهداشت روان افراد است. با این رعایت ها پرداختن به فعالیت های پرورشی در اولویت ماست.

مسیب زاده در توضیح بیشتر برگزاری مسابقات قرآن و انتخاب نفرات نهایی برای تیم ایران در مسابقات بین المللی قرآن نیز گفت: از ابتدای مسابقات از سطح مدرسه تا بین المللی در هر رشته یک نفر در هر پایه به مرحله بعد راه پیدا می کنند. به طور مثال در رشته صحیفه سجادیه از هر مدرسه یک دانش آموز و در نهایت از هر منطقه یک دانش آموز، در هر استان یک دانش آموز به مرحله کشوری راه پیدا می کنند. ما الان سی و سه دانش آموز در هر پایه داریم که در مرحله کشوری در این بخش مسابقه می دهند.

وی گفت: مسابقات بین المللی در دو رشته حفظ و قرائت برگزار می شود که برگزیدگان کشوری دو سال ما جمع می شوند و آنها که بالاترین نمره را دارند انتخاب می شوند. یک تعداد کمی را هم که شاخص هستند، کمیته فنی انتخاب می کند و در نهایت اینها شرط ورود به داوری نهایی را دارند تا در هر رشته یک دختر و یک پسر از میانشان برای تیم جمهوری اسلامی در مرحله بین المللی انتخاب شوند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.