تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : شهرستانها
شماره : 18814
تاریخ : ۲۷ تیر, ۱۳۹۹ :: ۸:۱۴
بسته خبری کشاورزی| از آغاز کاشت پنبه و کنجد در هرمزگان تا پایان برداشت گندم در سال زراعی جاری

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، از آغاز کاشت پنبه و کنجد در هرمزگان تا پایان برداشت گندم در سال زراعی جاری در این بسته خبری مربوط به کشاورزی بخوانید.

*پیش‌بینی برداشت ۷۵۰ تن پنبه در هرمزگان

علیرضا خاکسار کارشناس مسؤول غلات اظهار کرد: کاشت پنبه از اواخر خردادماه سالجاری در زمین‌های زراعی استان هرمزگان آغاز شده است.

 وی افزود: امسال پیش‌بینی می‌شود بیش از 250 هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت محصول پنبه اختصاص یابد.

کارشناس مسؤول غلات سازمان جهادکشاورزی هرمزگان همچنین در خصوص پیش‌بینی برداشت پنبه در استان ابراز داشت: پیش‌بینی می‌شود با میانگین عملکرد 3 تن در هکتار در مجموع بیش از 750 تن  محصول پنبه در منطقه برداشت شود.

خاکسار ادامه داد: روستاهای طاشکوئیه، دهنو و فخرآباد در شهرستان حاجی آباد  از مناطق عمده کشت و تولید این محصول در استان هرمزگان می‌باشند.

به گفته وی، مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری‌های پنبه، تغذیه مناسب، اجرای برنامه‌های ترویجی به منظور افزایش بهر‌ه‌وری و راندمان تولید در واحد سطح در دستور کار این مجموعه است.

کارشناس مسؤول غلات سازمان جهادکشاورزی هرمزگان تصریح کرد: کشت پنبه در شهرستان حاجی آباد اواسط خردادماه هرسال آغاز و برداشت آن اواسط آبان ماه شروع می‌شود.  

خاکسار در پایان خاطرنشان ساخت: از ارقام محصول پنبه که در شهرستان حاجی آباد کشت می‌شود می‌توان رقم گلستان، ماکسا و خرداد را نام برد.

گفتنی است، قیمت  فروش هر کیلو پنبه در سال گذشته بین 60000 ریال تا 70000 ریال بود.

*آغاز کاشت کنجد در زمین‌های کشاورزی هرمزگان

محسن امیری شمیلی کارشناس مسؤول دانه‌های روغنی جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: کشت کنجد در استان از اوایل تیرماه آغاز و تا پایان  مردادماه ادامه دارد.

وی در خصوص توصیه به کشاورزان افزود: به کشاورزان این محصول توصیه می‌شود که محصولات خود را در زمان مناسب و مقرر کشت کرده و با رعایت تاریخ کشت، میزان تولید محصولات خود را افزایش دهند.

کارشناس مسؤول دانه‌های روغنی جهادکشاورزی هرمزگان ادامه داد: تاکنون در 300 هکتار از اراضی شهرستان حاجی آباد کنجد کشت شده است.

امیری با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود بیش از  یک هزار و 900 تن کنجد از حدود  یک هزار و 650  هکتار از زمین‌های زیر کشت این محصول در استان برداشت شود، تصریح کرد: کاشت کنجد در هرمزگان تا نیمه مردادماه ادامه دارد.

به گفته وی، کنجد در زمین‌های زراعی شهرستان‌های حاجی آباد، بندرعباس، پارسیان و بستک کشت می‌شود که قریب به  90 درصد سطح زیر کشت به شهرستان حاجی آباد اختصاص دارد.

این مسؤول همچنین ابراز داشت: در سال زراعی جاری، بیش از 8  تن بذر کنجد از ارقام داراب 2،  دشتستان و محلی در فروشگاه‌های مجاز در سطح استان تامین و در حال توزیع می‌باشد.

گفتنی است، شهرستان حاجی‌آباد از شهرستان‌هایی است که سال گذشته دارای سطح زیر کشت بیش از 1500  هکتار کنجد بوده و از این میزان سطح زیر کشت قریب به 1600 تن محصول  تولید و به قیمت متوسط 170000 ریال تا 190000 ریال به فروش رسید.

*پیش‌بینی برداشت ۴۷ هزار تن ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای

رضا امیری‌زاده اظهار کرد: کاشت ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای از ابتدای تیرماه در استان هرمزگان آغاز شده و تا پایان مردادماه ادامه خواهد داشت.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری بیش از  3 هزار و  500هکتار ذرت دانه‌ای و 400 هکتار ذرت علوفه‌ای در اراضی استان کشت شود.

مدیر زراعت جهادکشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان ادامه داد: شهرستان حاجی آباد بیشترین سطح زیر کشت ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای را به خود اختصاص داده و بخشی از این سطح نیز در شهرستان رودان می‌باشد. 

امیری‌زاد بیان داشت: 25 تن بذر ذرت گواهی شده در فروشگاههای مجاز تامین شده شامل ارقام 704 ، 703 ، ماکسیماو As71   بوده که در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: پیش‌بینی می‌شود که از این سطح بیش از 27  هزار تن ذرت دانه‌ای  و 20 هزارتن ذرت سیلویی (علوفه‌ای) برداشت گردد.

*پایان برداشت گندم در سال زراعی جاری

علی باقرزاده همائی با اشاره به اینکه برداشت گندم در این استان زودتر از سایر نقاط کشور آغاز شد، اظهار کرد: شهرستان‌های پارسیان و بستک نخستین مناطقی بوده که برداشت گندم از اواسط فروردین ماه  آغاز  و شهرستان حاجی آباد آخرین شهرستانی بوده که برداشت در هفته دوم  تیرماه در آنجا به پایان رسید.

وی با بیان اینکه سطح زیر کشت گندم استان در سال گذشته 11 هزار و 393 هکتار بوده است، افزود: سطح زیر کشت گندم در این استان در سال جاری حدود 11 هزار و  563  هکتار بوده که به‌خاطر بارش‌های مناسب در زمان گل‌دهی گندم و اواخر دوره رشد، شاهد افزایش تولید گندم نسبت به سال گذشته بودیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در خصوص افزایش تولید گندم ادامه داد: تولید گندم در سال گذشته 49 هزار تن بوده که 44 هزار تن آن خرید تضمینی انجام گرفت و در سالجاری تولید گندم از سطح اراضی 6 شهر استان به حدود 52 هزار و 500  تن رسید که 47 هزار تن خرید تضمینی در سال جاری توسط شرکت غله و سازمان تعاون روستایی  انجام گرفته است.

باقرزاده همچنین تصریح کرد: میزان 2 هزار و 200 تن بذر گندم مادری نیز در استان  تولید شده است.

وی در پایان 90 درصد تولید گندم استان و 100 درصد تولید بذر مادری گندم را مختص شهرستان حاجی آباد اعلام داشت و خاطرنشان کرد: شهرستان‌های رودان، میناب،  بستک، پارسیان و بندرعباس  نیز در رده‌های بعدی تولید گندم استان قرار دارند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.