تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 16969
تاریخ : ۴ تیر, ۱۳۹۹ :: ۱۴:۰۵
کشف 3 تن انواع مواد مخدر در چهارمحال و بختیاری در سال 98

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از شهرکرد، سید قدیر مرتضوی صبح امروز در جلسه دیدار اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به مقابله با عرضه مواد مخدر و تلاش برای پیشگیری از اعتیاد گفت: سه تن انواع مواد مخدر در سال 98 و 650 کیلوگرم در سال 99 کشف و ضبط شد.

وی ادامه داد: ترانزیت مواد مخدر در محورهای مواصلاتی استان و مصرف‌کننده بودن استان و همچنین میزان مصرف مواد مخدر از گذشته دور تا امروز از جمله تهدیدات جدی در چهارمحال و بختیاری محسوب می‌شود.

فعالیت 56 مرکز درمان اعتیاد در استان

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در حوزه درمان، ظرفیت درمانی خوبی وجود دارد،  توضیح داد: 56 مرکز درمانی و 17 مرکز اقامتی در سطح استان در حال فعالیت هستند که در دو سال گذشته تلاش بر کیفی‌سازی این مراکز بوده‌است.

مرتضوی بیان کرد: نرخ ماندگاری و پاک ماندن دائمی در سطح کشور پایین بوده که نیاز است در حوزه درمان و حمایت اجتماعی توجه بیشتری داشته‌باشیم تا نرخ درمان و ماندگاری بالا رود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه پیشگری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر تا قبل از دهه 90 تمرکز ما بر کنترل عرضه بود اما از اوایل دهه 90 به سمت کاهش تقاضا حرکت کردیم، اگر کاهش تقاضا به درستی اتفاق بیفتد، علی‌رغم وجود مواد مخدر در جامعه، فرد به سمت آن سوق داده نشده و از مضرات و آسیب‌های آن در امان می‌ماند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری علل گرایش افراد را به مواد مخدر، بیکاری، استرس، طلاق، عدم سلامت روانی و خشم و اضطراب دانست و افزود: برخی افراد از بیماری کرونا سوءاستفاده کرده و در فضای مجازی ادعا کردند افراد مصرف‌کننده مواد مخدر به بیماری کروما مبتلا نمی‌شوند، در حالیکه این افراد به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن در معرض خطر هستند.

مرتضوی با بیان اینکه بالغ بر 71 سازمان مردم‌نهاد به صورت تخصصی در سطح استان برای جلوگیری از اعتیاد و کنترل آن فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: اطلاعات سپاه چهارمحال و بختیاری در شناسایی سر دسته و افراد شاخص در بحث عرضه مواد مخدر و اعتیاد فعالیت ارزنده‌ای داشته و رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر همیشه در میدان عمل بوده‌است.

برخی عوامل اصلی توزیع مواد مخدر استان در زندان هستند

محمدرضا بلانیان در ادامه جلسه گفت: در مجموعه مبارزه با مواد مخدر کارها و اقدامات بسیار خوبی انجام شده‌است که راهبرد آن مبارزه با عوامل اصلی است و برخی از این افراد در زندان هستند.

رئیس دادگاه انقلاب چهارمحال و بختیاری با اشاره به اردوگاه حرفه‌آموزی و کاردرمانی ادامه داد: کار کشاورزی، نمد سازی، خیاطی، بلوک‌زنی و.... در اردوگاه به زندانیان آموزش داده شده و از این طریق کسب درآمد می‌شود.

وی توضیح داد: از اوایل هفته آینده، مربی خیاطی در اردوگاه به 30 نفر از زندانیان آموزش خیاطی داده و در تلاشیم کارگاه صندلی‌سازی نیز با آموزش حداقل 100 نفر در این اردوگاه راه‌اندازی شود.

رئیس دادگاه انقلاب چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ریشه بسیاری از مشکلات به مصرف مواد مخدر مربوط می‌شود، ما اگر بتوانیم افراد مصرف‌کننده را با حرفه‌آموزی و کار درمانی بازپروری کنیم، اکثر مشکلات برطرف می‌شود.

همچنین معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در این جلسه گفت: در حال حاضر 56 مرکز اقامتی و 17 مرکز دو شیفته در سطح استان به درمان اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر مشغول هستند و افرادی که به عنوان معتاد به این مراکز معرفی می‌شوند، تحن درمان‌هایی از جمله گفتار درمانی، رفتار درمانی و دارو درمانی قرار می‌گیرند.

رحمانی توضیح داد: وقتی افراد برای درمان به این مراکز مراجعه می‌کنند، به اعتماد به نفس خوبی دست می‌یابند و می‌توانند جایگاه خود را در خانواده، فامیل و کار پیدا کنند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه جلسه با اشاره به اقدامات پیشگیری و آموزش کاهش اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر گفت: بالغ بر 59 منطقه آلوده در غرب شهرکرد پاکسازی شده که 10 کیلوگرم انواع مواد مخدر از جمله مواد مخدر صنعتی از خرده‌فروشان کشف و ضبط شد.

منطقه 33 بروجن واردکننده اوزان سنگین مواد مخدر

مسلم ریاحی با بیان اینکه یک نقطه آلوده در منطقه 33 شهرستان بروجن وجود دارد که واردکننده اوزان سنگین مواد مخدر است، تصریح کرد: همکاران ما علی‌رغم سختی کار تلاش می‌کنند با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری بر مبارزه با مواد مخدر، اقدامات خوبی را انجام دهند و در مسیر مبارزه با مواد مخدر گام بردارند.

معاون پیشگیری و درمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت در دو حوزه پیشگیری و درمان گفت: در حوزه پیشگیری، بیشترین اقدام مربوط به تشکیل همیاران سلامت و کارگروه سلامت است، در حوزه درمان نیز 7 مرکز mmt وجود دارد که یک مرکز دولتی مخصوص افراد قشر ضعیف جامعه است.

سلیمانی افزود: همچنین یک مرکز کاهش آسیب برای بحث بیماری‌های ایدز و هپاتیت در نظر گرفته شده‌ است.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به 2 تفاوت اساسی آموزش و پرورش با سایر قسمت‌ها گفت: بیشترین کار این اداره مربوط به فرهنگ و پیشگیری است و جامعه هدفمان مشخص و در اختیار است.

قائدامینی ادامه داد: حدود 2 هزار مدرسه، 210 هزار دانش‌آموز و 10 هزار همکار فرهنگی در سطح استان وجود دارد.

 وی با بیان اینکه 450 مدرسه در طرح یاری‌گران سلامت فعالیت دارند، افزود: ما سعی کردیم فعالیت‌های مختلفی را در قشر دانش‌آموزان، مربیان و اولیا داشته باشیم و دانش‌آموزان را طوری تربیت کنیم که مطالبه‌گر و مسئولیت‌پذیر باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در تلاشیم جاذبه مواد مخدر یا همان درآمدزایی با فروش مواد مخدر را از بین ببریم، تصریح کرد: افراد تحصیل کرده در رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش باید بیشتر شوند تا اشتغالزایی افزایش یابد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری در پایان جلسه بر همکاری و وارد میدان عمل شدن تمام دستگاه‌های اجرایی در بحث مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد تأکید کرد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.