تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : شهرستانها
شماره : 15490
تاریخ : ۱۴ خرداد, ۱۳۹۹ :: ۱۱:۲۳
در شورای شهر بندرعباس چه خبر است؟/ ماجرای سوال و تابوشکنی و مهلت خواهی شهردار و غیبت اعضا چیست؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، 28 اردیبهشت 99 بود که فاطمه جراره و اسماعیل بواشه آن طور که دیگر اعضای شورا می‌گویند در فاصله کمتر از نیم‌ساعت پیش از آغاز جلسه رسمی شورا و پس از چند هفته نطق‌های انتقادی از عملکرد شهردار و بخش‌های مختلف شهرداری، طرح چند سوال از شهردار را در 10 محور در صحن علنی شورا پیش کشیدند و چون فاطمه جراره خودش به عنوان سوال کننده، ریاست شورا را نیز بر عهده داشت، بلافاصله طرح سوال از شهردار را اعلام وصول کرد و در همان جلسه 10 روز به شهردار فرصت داد تا پاسخ‌های سوالات خود و همکارش (بواشه) را در صحن علنی ارائه کند.

محورهای طرح سوال از شهردار را اینجا بخوانید

 نطق فاطمه جراره و اسماعیل بواشه را اینجا بخوانید

طمطراق رسانه‌ای فاطمه جراره رئیس شورا در کنار محور قراردادن سوالاتی که با شمار قابل توجهی از سوءمدیریت‌های دوران شهرداری عباس امینی  طی 7 سال سکانداری او بر شهرداری بندرعباس در هم آمیخته بود و مدت‌ها است که درد دل بسیاری از مردم و رسانه‌ها است، موجب شد تا موضوع به نقل محافل اجتماعی و مجازی استان بدل شود و خیلی زود یادداشت‌های حمایتی از دو سوی این حرکت به راه افتاد.

برخی تحلیل‌ها بر سیاسی‌کاری دو عضو شورای شهر و عزم آنها برای انتقام گرفتن از عباس امینی‌زاده که تیم او در انتخابات به نفع کاندیداهای دیگری بجز برادر خانم رئیس کار کرده بود، متمرکز شد و سمت و سوی آنها به طرح این مساله بود که چرا اکنون بعد از 3 سال و اندی از فعالیت شورای سوم و یا 7 سال از سکوت خانم جراره در دوره شورای شهر، این دو عضو در سال پایانی به فکر سوال از شهردار افتاده‌اند؟!

روی دیگر تحلیل‌ها اما به سوء مدیریت‌هایی اشاره دارد که در 7 سال اخیر به تعبیر اسماعیل بواشه «عضو طراح سوال از شهردار»، بندرعباس را به سرطان مبتلا کرده است! تعبیری که خیلی در افکار عمومی نیز گل کرد و برخی این تعبیر بواشه را حال و روز واقعی شهری که مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شهر ساحلی ایران در جنوب کشور است، دانستند. از اوضاع آسفالت معابر شهر گرفته تا شمار بالای مستخدمین سال‌های اخیر در شهرداری و هدررفت منابع شهر از طریق عدم نگهداری صحیح و اصولی پروژه‌ها که بعد از مدت کوتاهی رو به نابودی می‌گذارند و انتقاد از برخی انتصاب‌های بعد از انتخابات شهردار بندرعباس در استفاده از افرادی که معیار شایستگی در انتصاب آنها رعایت نشده است!

اولین جلسه پس از طرح سوال و درخواست شهردار برای مهلت بیشتر جهت پاسخگویی

6 خرداد اولین جلسه علنی شورا پس از طرح سوال از شهردار بود که در دستور کار برگزاری آن به حضور شهردار بندرعباس اشاره و خبرنگاران زیادی برای بازتاب پاسخ‌های شهردار و تهیه گزارش از این نشست در صحن شورا و در شرایط کرونایی حضور یافتند اما در ابتدای جلسه فاطمه جراره رئیس شورا با بیان این که شهردار زمان و مهلت بیشتری را برای پاسخ به انبوه سوالات او و بواشه درخواست کرده است، زمان جلسه بعد را 11 خرداد عنوان کرد. در همین جلسه اعضای شورای شهر کرایه تاکسی را در بندرعباس 25 درصد افزایش دادند.

پاسخ فاطمه جراره به عضوی که خواستار جلسه خصوصی شده بود!

رئیس شورای شهر بندرعباس در جلسه 6 خرداد در پاسخ به اظهارات مجید عسگری‌زاده که طی اظهاراتی خواستار طرح مسائل و مشکلات در جلسه خصوصی با حضور شهردار شده بود، گفت: تاکنون تذکرات کتبی و شفاهی زیادی به شهردار بندرعباس داده شده اما چون توجهی به تذکرات نکرده‌اند، اعضای شورا از اختیار قانونی خود برای طرح سوال از شهردار استفاده کردند. اینکه مشکلات ما حل نمی‌شود به‌علت جلساتی است که در پشت پرده و خصوصی توسط افراد برگزار شده و صحبت‌ها و تصمیماتی گرفته می‌شود.

فاطمه جراره عنوان کرد: در انتصاب مدیران شهرداری بندرعباس هیچ کدام از اعضای شورا حق دخالت ندارند اما بعنوان نماینده شورای اسلامی شهر و مردم می‌توانند موارد را بررسی کنند و اگر به هر دلیلی متوجه شدند که انتصاب یک سری افراد مشکلاتی را برای شهر ایجاد کرده حتما باید طبق وظیفه قانونی‌شان تذکر دهند. شخص شهردار ۷ سال است که متصدی این عنوان است و با توجه به اینکه عمر هر دوره شورا ۴ساله است پس ۳ سال برای حل مشکلات در جلسات خصوصی کافی بوده است!

اینها همه بازی است...

مجید عسگری‌زاده دیگر عضو شورا که به نوعی منتقد طرح سوال از شهردار بندرعباس است، با بازی‌خواندن این موضوع در پاسخ به اظهارات فاطمه جراره و اسماعیل بواشه و طرح سوال آنان از شهردار در نطقی در 6 خرداد گفت: این مجادله نه به نفع مردم است، نه شورا و نه شهرداری.

وی با بیان این که قصد ورود به این بازی‌هایی که به نفع شهروندان، شورا و شهرداری نیست را ندارد ولی اصرار جمع زیادی از شهروندان او را بر آن داشته تا برای درک مسائل پیش آمده توضیحاتی را ارائه کند، اظهار داشت: بر اساس عرفی که در مجموعه‌ی مدیریت شهری وجود دارد و همچنین نگاهی به عملکرد رهبر فرزانه انقلاب درباره تذکرات به مقامات که در ابتدا در جلسه‌ غیرعلنی مطرح و تذکرات لازم به آنها داده شده و در صورت تخطی مقامات مسائل به صورت علنی گفته می‌شود.

این عضو شورای شهر خطاب به رئیس شورا گفت: با توجه به درخواست سوال از شهردار آیا جلسه‌ی غیرعلنی در رابطه با سوالات مطرح شده با شهردار برگزار شده یا خیر؟ اگر برگزار شده آیا خروجی داشته؟ و در صورت جواب مثبت، خوشحال می‌شوم مسائل مطرح شده به رویت بنده و شهروندان رسانده شود. این صحبت که فلان مدیر در مجموعه‌ی شهرداری ضعیف و یا قوی است و یا از این پست جابه‌جا شود دخالت در امور داخلی شهرداری است و این کاملا غیرقانونی است. چرا که قانون حوزه‌ی اختیارات شورای شهر را مشخص کرده، هرچند که دوستان سال‌ها به شیوه‌ دیگری عادت کرده باشند ولی قانون چیز دیگری را می‌گوید.

عسگری‌زاده همچنین گفت: اعتقاد قلبی این جانب بر این است که سوءاستفاده از جایگاه کارگران و کارکنان برای نیل به اهداف خاص، کاری نکوهیده است. برخی بر این مدعا هستند که تیم حقوقی شهرداری ضعیف است پاسخ من رجوع به حقایق و اسناد موجود است که واقعیت چیز دیگری است. چرا ما در مسیر حرکت‌مان در شورا، شهرداری و تیم‌مدیریتی آن را به سمت و سوی دفاع از محیط زیست و گرفتن حق شهر از صنایع و ... هدایت نکرده‌ایم؟!

11 خرداد، آمدن شهردار و نیامدن 4 عضو شورا

یک شنبه 11 خرداد، عباس امینی‌زاده اول صبح برای پاسخ به سوالات دو عضو شورای شهر خودش را به جلسه علنی شورا رساند اما غیبت کیانوش جهانبخش، فرزانه آرامش، آبتین امیری و جواد بلارک موجب شد تا جلسه به حد نصاب نرسد. کیانوش جهانبخش در جلسه شورای عالی استانها در تهران بود، خانم آرامش کسالت ناشی از بیماری داشت و جواد بلارک و آبتین امیری نیز با عذر موجه به جلسه نیامدند.

فاطمه جراره رئیس شورا که 14 روز از طرح سوال او از شهردار می‌گذشت اما هنوز جلسه‌ای بدین منظور برگزار نشده بود، بار دیگر زبان به انتقاد از همکارانش گشود و گفت: طبق صحبت‌هایی که بین برخی افراد شده است بعضی از اعضای شورا دچار مشکل شده‌اند و امیدوارم پاسخ قانع کننده‌ای برای مردم و اصحاب رسانه داشته باشند.

ورود احمد مرادی به ماجرا و تهدیدی تلویحی در دوشنبه 12 خرداد

احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس در مجلس با ورود به موضوع طرح سوال از شهردار و غیبت اعضای شورا در جلسه روز گذشته، زبان به انتقاد از برخی اعضای شورای شهر گشود و گفت: باندبازی، رانت و منافع شخصی نباید در تصمیم‌گیری و پیگیری هیچ مسئول یا نماینده یا عضو شورایی دخیل باشد و با قاطعیت می‌گویم که یک‌ لحظه هم از منافع مردم کوتاه نمی‌آیم.

وی همچنین عنوان کرد: ابتدا باید از حضور شهردار بندرعباس در جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس جهت پاسخگویی به سؤالات دو تن از اعضای شورا تقدیر کنم که نشان‌ دهنده تلاش مسئولان برای شفاف‌ سازی است اما کمترین انتظار مردم از اعضای شورای شهر که با رأی آن‌ها وارد این کارزار شده‌اند، حضور منظم در جلسات و پیگیری دغدغه‌های آنان است. طرح سؤال از شهردار با هر انگیزه‌ای که باشد حق قانونی اعضای شورا بوده و هست و شهردار در چارچوب قانون نیز به سؤالات پاسخ می‌دهد و در این وسط نباید هیچ واهمه‌ای باشد.

این نماینده هرمزگان اضافه کرد: مردم به شورایی نیاز دارند با انگیزه، مطالبه‌گر و پیگیر دغدغه‌هایشان باشد و مشکلات را کاهش دهد. تمامی عملکرد اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس زیر ذره‌بین مردم قرار دارد و باید پاسخگوی مسئولیتی باشند که مردم بر دوش آن‌ها قرار داده‌اند. نمایندگان مجلس به‌عنوان اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شوراها نیز این عملکردها را ثبت و ضبط می‌کنند و به‌طور حتم اینگونه رفتارها مدنظر قرار می‌گیرد. حال که خود شهردار حاضر و می‌خواهد پاسخ بدهد، عده‌ای از اعضای شورای شهر غیبت در جلسات را بر حضور ارجحیت می‌دهند و این جای سؤال دارد و به نوعی دهن کجی به مردم است.

مـرادی همچنین گفت: اگر بار دیگر شاهد این‌چنین رفتارهایی در به رسمیت انداختن جلسات شورا با هدف خاصی از سوی اعضا باشم، به‌طور حتم با ذکر دلیل ناچار به معرفی این افراد برای روشن شدن اذهان عمومی هستم.

سه شنبه 13 خرداد/ بازهم شهردار آمد اما اعضای شورا در اتاق‌هایشان ماندند!

ظهر سه شنبه 13 خرداد و 16 روز پس از طرح سوال از شهردار، عباس امینی‌زاده برای پاسخگویی بازهم خودش را به صحن علنی شورا رساند اما این بار فقط 3 تن از 11 عضو شورای شهر منتظر او بودند. 8 تن دیگر از اعضا با وجود این که در اتاق‌هایشان حضور داشتند اما در اعتراض به اظهارات چند ساعت قبل احمد مرادی حاضر به حضور در جلسه نشدند.

بازهم انتقاد رئیس شورا از همکاران/ این بار باید تابو را بشکنیم!

فاطمه جراره رئیس شورای شهر بندرعباس که از رفتار 8 عضو دیگر شورا در جلسه 13 خرداد بشدت عصبانی بود در اظهاراتی با بیان این که عده‌ای از اعضا از اجرای حق و حقوق قانونی نمایندگان مردم جلوگیری می‌کنند، گفت: طرح سؤال از حقوق قانونی اعضای شورای شهر است و می‌توانند سؤالات خود را مطرح کنند و نباید اقدامی شود که پاسخ‌گویی اتفاق نیفتد و حس مطالبه‌گری از شهروند و شورا گرفته شود.

وی با تأکید بر این مسئله که عدم حضور اعضای شورا بایستی حل شود، گفت: این سؤالات و طرح سؤال از دو نفر است اما این سؤالات مجموع تذکراتی بوده که سایر اعضا نیز در جلسات مختلف به شهردار داده‌اند. این جلسه طرح سؤال باز هم تکرار خواهد شد و شهردار موظف است به سؤالات پاسخ دهد، غیبت اعضای شورا هم یک میزان دارد و نمی‌توانند غیبت زیادی داشته باشند.

فاطمه جراره خاطرنشان کرد: در خصوص طرح سؤال حساسیت ایجاد شده، بایستی تابوی سؤال از شهردار شکسته شود و وی پاسخگو باشد. ما اعضای شورای شهر نباید فراموش کنیم که نماینده مردم هستیم، یکایک ما باید از حق مردم دفاع کنیم و شهردار پاسخگو باشند، همکاران باید در جلسات حضور یابند تا این سؤالات پاسخ داده شود. اعضای غایب باید پاسخ قانع‌کننده‌ای برای مردم داشته باشند، نباید فرصت یک‌ساله را از دست بدهیم و باید از این زمان برای حل مشکلات مردم استفاده شود.

پاسخ فیصل دانش به اظهارات احمد مرادی/ دلیل عدم برگزاری جلسه 13 اسفند، اعتراض اعضای شورا به اظهارات احمد مرادی بود!

هنوز چند ساعتی از عدم تشکیل جلسه 13 خرداد شورای شهر بندرعباس نگذشته بود که فیصل دانش سخنگوی شورای شهر بندرعباس با بیان این که نمایندگان مجلس به کارهای بزرگ‌تر برسند، اظهار کرد: علت غیبت اعضای شورا در واکنش به صحبت های احمد مرادی نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی بوده است. علت غیبت چهار نماینده شورای شهر در جلسه قبلی طرح سوال موجه بوده و رییس شورای شهر در جریان این موضوع بودند.

وی بیان کرد:  بهتر است نمایندگان به موضوعات بزرگتری بپردازند.طبق قانون وظیفه رسیدگی به موجه یا غیر موجه بودن غیبت اعضای شورا برعهده ی شوراست و اعضای هییٔت ریٔیسه شورای شهر تصمیم گرفتند که در صورت موافقت ریٔیس شورا، جلسه فوق العاده ای در تاریخ شنبه (۱۷ خرداد) برگزار شود.

درگیری لفظی بالا گرفت/ احمد مرادی: این پنبه را از گوش‌تان بیرون کنید!!

هنوز اظهارات فیصل دانش در بیان دلایل عدم حضور همکارانش در جلسه ظهر امروز شورای شهر بندرعباس در رسانه‌ها خوب به چرخش در نیامده بود که احمد مرادی نماینده بندرعباس در اظهارات تندی به رفتار اعضای شورای شهر پاسخ داد.

وی در گفت‌وگویی رسانه‌ای عنوان داشت: به دوستانی که به بهانه انتقاد بنده از بی توجهی اعضای شورای شهر به جلسات شورا، با غیبت عمدی جلسات را از رسمیت خارج می کنند توصیه می کنم حتما سری به قانون اساسی بزنند.شورا پارلمان کوچکتری است که باید نگهبان منافع مردم باشد، خوب اگر شهردار قرار است پاسخ قانع کننده ارائه کند این همه جنگ رسانه ای و تبلیغاتی و هزینه های مختلف و تطمیع افراد برای هدایت افکار عمومی معنی ندارد.

این نماینده هرمزگان اضافه کرد: بنده دخالتی در طرح سوال از شهرداری نداشتم و سوالات ارائه شده را پس از آنکه در صحن شورا قرائت شد از طریق رسانه‌ها دیدم ، چه بعنوان شهروند و چه بعنوان یک نماینده مجلس مایلم پاسخ این سوالات را بدانم.این پنبه را از گوشتان در بیاورید که مرادی برود به کارهای بزرگتر برسد و شورا و شهرداری را به حال خودش رها کند. همین تفکر است که امروز باعث ایجاد چنین مسائلی در شهرداری و شورا شده است. صحن شورای شهر خانه خاله نیست که اگر فلانی، فلان حرف را زد ما قهر می کنیم و . . .

منصور آرامی: روزی نیست که گلایه‌های مردم از شهرداری را نشنویم

دیگر نماینده بندرعباس نیز که این روزها مواضع نزدیکی با احمد مرادی دارد به فاصله کمی از اظهارات همکارش وارد گود انتقاد از شورا و شهرداری شد و عنوان کرد:طی هفته‌های اخیر مردم بندرعباس به طرق مختلف از طریق نمایندگان شورای شهر خواهان پاسخگویی مدیران شهری به موضوعات مختلف از جمله وضعیت پروژه‌های عمرانی شهر، دلیل عدم شفافیت مناقصات و مزایده‌ها، کیفیت وجوه درآمدی شهرداری و ... هستند و نمایندگان بر اساس وظیفه قانونی باید تمامی موضوعاتی که با حقوق بیت‌المال مرتبط است را دنبال کنند

وی افزود: پاسخ شهردار به سؤالات اعضا نیز امری معمول است که باید روال قانونی خود را طی کند، اما رفتاری که برخی از اعضای شورای شهر بندرعباس در این خصوص پیش‌گرفته‌اند، اتفاقاً به شبهات دامن زده و توجه مردم و دستگاه‌های نظارتی را بیش‌ازپیش متوجه شهرداری و شورای شهر بندرعباس می‌کند.

نماینده بندرعباس تصریح کرد: روزی نیست که مردم و معتمدین و صاحب‌نظران حوزه مدیریت شهری دغدغه‌ها و گلایه‌های خود را بابت عملکرد شهرداری به نمایندگان منتقل نکنند، ما وظیفه داریم برای شفاف شدن مسائل موجود حقوق مردم را دنبال کنیم. وضعیت کنونی مدیریت شهر بندرعباس و شیوه عمل اعضای شورای شهر باعث ایجاد نارضایتی و کاهش اعتماد عمومی شده است و براساس وظیفه قانونی قطعأ این موضوع را تا حصول نتیجه دنبال می کنم.

سکوت تا شنبه یا تداوم جنگ لفظی...

جو حاکم بر شورای شهر بندرعباس گواه آن است که روز شنبه که روز تشکیل جلسه فوق‌العاده‌ای برای پاسخگویی شهردار تعیین شده، روز سختی برای عباس امینی زاده نیست چرا که از ظواهر امر پیداست که او حداقل 8 رای اعضای شورا را با خود به همراه دارد اما انتقاد اصلی از رفتارهای روزهای اخیر و هیجانی‌ساختن بی‌فایده جو عمومی و رسانه‌ای است که بی‌شک اثر مخرب خود را بر فضای ذهنی مردم بجای خواهد گذاشت.

شوراها در چهارمین دوره حیات خود، جلوه خوب و امیدبخشی از فعالیت خویش و نظارت منطقی و پاسخگوسازی شهرداری و ایجاد فضایی شیشه‌ای از عملکرد شهرداری‌ها که از قدیم در حوزه مسائل مالی خوش‌نام نبوده‌اند، به نمایش نگذاشتند. چه آنان که در شورای کنونی بندرعباس نقش منتقد به خود گرفته‌اند و چه آنان که با شهردار بندرعباس همراه هستند، اکنون در کش و قوس این طرح سوال در مظان اتهاماتی قرار گرفته‌اند که باید خود پیش از شهردار به این پرسش‌ها پاسخ دهند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.