تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 14131
تاریخ : ۲۵ اردیبهشت, ۱۳۹۹ :: ۱۴:۰۴
فارس من| اینترنت رایگان به «شاد» رسید/ نگرانی از کندی و قطع اینترنت

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: «کرونا» موجب وقفه آموزشی در کل جهان شده است و مدارس کشور ما نیز برای پیشگیری از شیوع این بیماری همان اوایل اسفند سال گذشته تعطیل شد؛ محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش بارها در جلسات مختلف گفته است «بر اثر کرونا دنیا گرفتار بزرگترین وقفه آموزشی در جهان شده است و حدود ۱.۵ میلیارد دانش‌آموز و دانشجو از حضور در مراکز آموزشی محروم شدند».

در ایران، مسؤولان دستگاه تعلیم و تربیت با شعار «آموزش تعطیل نیست» شروع به اقداماتی کردند که البته این اقدامات نقاط مثبت و ضعفی داشت اما بلاخره گام‌هایی بود که برداشته شد؛ یکی از این اقدامات، آموزش تلویزیونی بود که از 10 اسفند آغاز شد و تاکنون ادامه دارد؛ برنامه‌های آموزشی از شبکه‌های استانی و محلی و رادیویی نیز پخش می‌شود همچنین معلمان و دبیران نیز از طریق ایجاد گروه در پیام‌رسان‌ها، آموزش دانش‌آموزان را پیگیری می‌کردند.

همان زمان هم مسؤولان وزارت آموزش و پرورش به دنبال ایجاد پلتفرمی بودند که بتوانند آموزش مجازی را نظارت کرده و امنیت را در آموزش در فضای مجازی ایجاد کنند و بر این اساس طرح شبکه اجتماعی دانش‌آموزان(شاد) مطرح شد؛ این شبکه اجتماعی اواخر اسفند افتتاح شد اما به بهره‌برداری نرسید و در نهایت 21 فروردین شبکه آموزشی دانش‌آموزان رونمایی شد. در بخشی از اطلاعیه دستگاه تعلیم و تربیت آمده است «با پیگیری‌های مستمر وزیر آموزش و پرورش و همکاری وزارت ارتباطات، دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی، مساعدت دانشگاه صنعتی شریف و تلاش شبانه روزی تیم فنی، اجرایی و حقوقی پلتفرم اختصاصی آموزش و پرورش به نام SHADAP با مالکیت و مدیریت وزارت متبوع، در مرحله بهره‌برداری قرار گرفته است». 

«شاد» که به بهره‌برداری رسید، حدود 10 روز هم طول کشید تا دانش‌آموزان و معلمان در آن عضو شوند که آن هم روایت جداگانه دارد که البته هنوز هم عده‌ای از دانش‌آموزان و معلمان عضو «شاد» نشده‌اند اما در هر حال از اول اردیبهشت، آموزش رسمی در شبکه آموزشی دانش‌آموزان(شاد) شروع شد. مهم‌ترین مشکل برای آموزش در «شاد» دسترسی به تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر بود که خب برخی از دانش‌آموزان از این امکانات محروم بودند و البته این موضوع در گزارش دیگری بررسی می‌شود و نکته دوم، موضوع اینترنت بود.

برخی خانواده‌ها قدرت خرید بسته‌های اینترنت را نداشتند و این موضوع موجب می‌شد که فرزندان آنها از آموزش مجازی محروم شوند؛ بر اساس مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مقرر شده بود که اینترنت «شاد» رایگان باشد اما این موضوع با مشکلی همراه بود؛ وزیر آموزش و پرورش 12 اردیبهشت درباره فراهم کردن اینترنت رایگان برای دانش‌آموزان اظهار کرد: «در ستاد ملی مقابه با کرونا این موضوع را طرح کردیم و مصوبه داریم و تکلیفی برای وزارت ارتباطات است که اینترنت لازم را برای این کار فراهم کند؛ اگر می خواهیم کار به خوبی پیش رود باید بستر فراهم شود و ما هم پیگیر هستیم».

موضوع اینترنت موجب می‌شد که برخی مدارس هم در انتخاب بین پیام‌رسان‌ها آموزش مردد باشند چرا که اگر قرار بود هزینه اینترنت یکسان باشد، با توجه به اینکه «شاد» از برخی قابلیت‌ها مثل برگزاری کلاس آنلاین برخوردار نبود، رسانه دیگر را انتخاب می‌کردند و حضورشان صرفاً در شاد نمایشی بود اما رایگان شدن اینترنت «شاد»، این معادله را تغییر می‌دهد.

 جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در حاشیه جلسه هیأت دولت با اشاره به موافقت و دستور رئیس‌جمهور و مساعدت سازمان برنامه ‌و بودجه، اظهار کرد: «مقرر شد از فردا مصرف ترافیک شبکه شاد به‌منظور ارائه خدمات آموزشی آنلاین و برگزاری کلاس‌های مجازی تا پایان فصل امتحانات به شکل رایگان ارائه شود».

وی با بیان اینکه پیگیری می‌کنیم تا ظرف همین امشب این کار اجرایی شود،گفت: «از فردا این خدمت برای دانش آموزان و معلمان و کادر آموزشی کشور اجرایی خواهد شد».

رایگان شدن اینترنت «شاد» گام بسیار خوبی است که برداشته شد اما سرعت اینترنت و قطع و وصل شدن آن هم باید مدنظر باشد و شرایط اینترنت رایگان به‌گونه‌ای فراهم شود که دانش‌آموزان و معلمان بتوانند در آن تبادل اطلاعات و فایل داشته باشند، در غیر این صورت رایگان کردن اینترنت مثمرثمر نخواهد بود.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد حالا فرصت خوبی است که مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش هم هرچه سریع‌تر امکان برگزاری کلاس‌های آنلاین و برنامه آزمون‌ساز را فراهم کند تا استفاده بهینه از شبکه «شاد» صورت گیرد.

مهدی شرفی سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش هفته پیش درباره مشکلات پیش‌آمده برای دانش‌آموزان و معلمان در اپلیکیشن «شاد»، اظهار کرد: «در نسخه جدید ارائه ‌شده از نرم‌افزار شاد، ایرادات نسخه‌های قبلی برطرف شده است و دانش‌آموزان و معلمان می‌توانند با به‌روزرسانی نسخه قبلی، نسخه جدید را جایگزین و بهره‌برداری کنند».

وی با اشاره به بالابود حجم فایل‌ها و برنامه‌های ارسالی در اپلیکشین شاد، گفت: «بر این موضوع واقفیم که بالا بودن حجم فایل‌ها باعث اشغال فضای زیادی در تبلت یا گوشی معلمان می‌شود و برای رفع این مشکل، گزینه‌ای را در روی اپلیکیشن شاد قرار دادیم که امکان فشرده‌سازی فایل‌ها را فراهم می‌کند؛ طی روزهای آینده دو ابزار در اپلیکشین شاد ایجاد خواهد شد؛ یکی از این ابزارها مربوط به حضور و غیاب است و یک ابزار دیگر هم پخش آنلاین یا لایو است؛ از بازخوردهای دریافت شده از دانش‌آموزان به جرأت پیش بینی می‌کنیم که در صورت اضافه شدن این دو ابزار دانش‌آموزان و معلمان اپلیکیشن «شاد» را به همسان‌های خارجی خود ترجیح خواهند داد».

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از فارس، اکنون باید وزارت آموزش و پرورش با ارتقای هرچه بیشتر شبکه آموزشی دانش‌آموزان(شاد) تلاش کند تا این شبکه به شرایط مناسب برای آموزش مجازی دانش‌آموزان تبدیل شود. 

برخی مخاطبان خبرگزاری فارس نیز در سامانه «فارس من» با طرح سوژه‌ای با عنوان «اینترنت رایگان برای استفاده از نرم افزار شاد» خواستار پیگیری آن بودند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.