تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 13215
تاریخ : ۱۵ اردیبهشت, ۱۳۹۹ :: ۱۰:۱۶
احتمال برگزاری کلاس‌های حضوری در شهرهای وضعیت سفید خراسان رضوی

قاسمعلی خدابنده شب گذشته در پخش زنده تلویزیونی برنامه اشاره سیمای خراسان رضوی در خصوص اقدامات آموزش‌و‌پرورش پس از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس اظهار کرد: با توجه به طولانی شدن تعطیلات مدارس، آموزش‌و‌پرورش کشور و خراسان رضوی به سمت آموزش مجازی رفت تا بخشی از عقب‌ماندگی دانش‌آموزان جبران شود. قطعا آموزش مجازی نمی‌تواند جای کلاس حضوری، تلاش معلم و آموزش چهره به چهره را بگیرد. خراسان رضوی از استان‌های پیشتاز بود که با جدیت و شتاب زیادی وارد مقوله آموزش مجازی شد. بسیاری از مدارس استودیوهای حرفه‌ای راه‌اندازی کردند و معلمین به صورت آنلاین کلاس‌ها را برگزار کردند. بخشی از مدارس که امکان برگزاری کلاس آنلاین نداشتند، محتوای آموزشی را در سامانه‌های مختلف بارگذاری کردند. 

وی افزود: همچنین استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی نگرانی‌هایی را برای برخی از خانواده‌ها به وجود آورد. از همین رو وزارت آموزش‌و‌پرورش به سمت ساخت و آماده‌سازی اپلیکیشن شاد رفت که در بستر پیام‌رسان‌های داخلی فعالیت کند. با این وجود برخی از همکاران دغدغه داشتند که اطلاعات معلمین و دانش‌آموزان از امنیت خوبی برخوردار نباشد. برای رفع این نگرانی اپلیکیشن شاد با مالکیت آموزش‌و‌پرورش آماده شد. تمام اطلاعاتی که در سامانه‌های آموزش‌و‌پرورش بود به اپلیکیشن و سامانه شاد متصل شد. با استفاده از شیوه‌‌های نوین آموزش تحول عظیمی در سیستم آموزش‌و‌پرورش کشور رخ داد. پیاده‌سازی اپلیکیشنی که 15 میلیون دانش‌آموز و یک میلیون معلم در آن فعالیت می‌کنند نیاز به بسترسازی‌های بزرگ‌تری دارد.

مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان رضوی در خصوص وضعیت برگزاری امتحانات خاطرنشان کرد: امتحانات دانش‌آموزان در خرداد ماه آغاز خواهد شد. در 6 پایه ابتدایی آزمون ورقه‌ای نخواهیم داشت و ارزشیابی به صورت کیفی و توصیفی خواهد بود. در متوسطه اول و دوم امتحانات برگزار خواهد شد. چناچه بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا شرایط به نحوی مهیا شود که امکان حضور دانش‌آموزان در مدارس فراهم شود، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آمادگی برگزاری امتحانات به صورت حضوری و کتبی را داریم. این موضوع در روز جاری در ستاد مبارز با کرونا مطرح شد، اما تصمیم‌گیری در این باره به هفته آتی موکول شد.

خدابنده ادامه داد: یکی از پیشنهادات این بود که مدارس شهرهایی که در وضعیت سفید اعلام شده‌اند، از 27 اردیبهشت‌ ماه کلاس‌هایشان به صورت حضوری برگزار شود و چند هفته‌ای را به ترمیم عقب‌ماندگی‌های درسی دانش‌آموزان بپردازند و پس از آن امتحانات به صورت حضوری برگزار شود. در سایر شهرها اگر ستاد مبارزه با کرونا اجازه ندهد، امتحانات را به صورت مجازی برگزار خواهیم کرد. بستر لازم برای اخذ آزمون‌های مجازی در استان فراهم شده است. نرم‌افزاری فراهم شده که این امکان در آن وجود دارد که 200 هزار دانش‌آموز به طور همزمان در یک درس، آزمون مجازی بدهند. البته برگزاری آزمون مجازی نگرانی‌هایی دارد و رعایت استاندارهای آن مشکلاتی برای ما خواهد داشت. برای پایه دوازدهم که امتحانات نهایی دارند، قطعا امتحانات به صورت حضوری برگزار خواهد شد. از 17 خرداد تا نیمه تیر ماه جدول برگزاری امتحانات اعلام شده است. امتحانات در رشته‌های مختلف و در روزهای زوج و فرد تفکیک شده و جداگانه برگزار خواهد شد. آزمون‌های تیزهوشان از پایه ششم به هفتم و نهم به دهم پس از برگزاری امتحانات خرداد ماه قطعا برگزار خواهد شد.


وی در خصوص راهکار آموزش‌و‌پرورش برای کسانی که از گوشی هوشمند برخوردار نیستند، گفت: در استان 2 هزار مدرسه شناسایی شده که به اینترنت دسترسی ندارند. آدرس این تعداد مدرسه به اداره کل فناوری و اطلاعات استانداری ارائه شد. 700 مدرسه تا کنون به شبکه اینترنت وصل شده‌اند و مابقی آن تا پایان خرداد ماه متصل خواهند شد. از دستاورد‌های اپلیکشین شاد می‌توان به متصل شدن 2 هزار مدرسه دیگر در خراسان رضوی به اینترنت نام برد. هفت هزار و 700 سیم‌کارت به همراه اینترنت رایگان از سوی شرکت ایرانسل در اختیار دانش‌آموزان و معلمین عشایر استان قرار گرفته است. برای خرید گوشی با خیرین و برخی از شرکت‌ها و موسسات وارد مذاکرات شدیم. بخشی از منابع درون سازمانی را هم می‌توانیم به آن اختصاص دهیم، اما در واقع اگر بخواهیم برای یک درصد از جمعیت دانش‌آموزی یک میلیونی خراسان رضوی تلفن همراه تهیه کنیم باید چند ده میلیارد هزینه کنیم که امکان آن برای ما وجود ندارد. برای دانش‌آموزانی که به اینترنت و یا تلفن همراه دسترسی ندارند، جزواتی تحت عنوان درس‌نامه منتشر کردیم. 


مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان رضوی در خصوص سرنوشت شهریه سرویس مدارس عنوان کرد: مصوب شد که حق سرویس شرکت‌ها و رانندگان در اسفند ماه باید توسط مدارس پرداخت شود. همچنین مقرر شد به میزان ارائه خدمات سرویس‌ها در فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه هزینه آن‌ها پرداخت شود. خانواده‌ها عجله‌ای نداشته باشند. ممکن است برخی از مدارس از 27 اردیبهشت بازگشایی شود. اگر وجه سرویس به خانواده‌ها بازگردد و مدارس بازگشایی شوند، قطعا دانش‌آموز با مشکل سرویس مواجه خواهد شد. خانواده‌ها اجازه دهند سال تحصیلی به پایان رسد. رانندگان سرویس نیز برای پول خود به مدارس مراجعه نکنند. مدارس با شرکت‌ها قرارداد دارند و رانندگان باید به شرکت مربوطه مراجعه کنند.

خدابنده در مورد شهریه مدارس غیردولتی یادآور شد: خانواده‌ها برای آن بخشی از شهریه مدارس غیردولتی که بابت کلاس‌های آموزشی پرداخت شده است، صبوری خرج دهند. در حال حاضر خیلی از مدارس غیردولتی با کیفیت بهتر و حجم بیشتر کلاس‌های آموزش مجازی را برگزار می‌کنند. معلمانی که کلاس مجازی برگزار میکنند حق‌الزحمه دارند و موسسین باید حق‌الزحمه این معلمین را پرداخت کنند، اما قطعا شهریه کلاس‌های فوق‌برنامه آموزشی، ورزشی و اردویی بازگرداننده خواهد شد. خانواده‌ها اجازه دهند که سال تحصیلی به پایان رسد تا در زمان تکمیل و اخذ پرونده در این خصوص رسیدگی شود.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.