تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 13157
تاریخ : ۱۴ اردیبهشت, ۱۳۹۹ :: ۱۲:۳۲
مبارزه با کرونا از جنس دانش‌آموزی/ دانش‌آموزان پژوهشگر ماده ضدعفونی تولید کردند

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش وپرورش: از زمانی که ویروس کرونا پایش را به کشورمان گذشته است حدود دو ماه و نیم می‌گذرد؛ کرونا همه چیز را تحت‌الشعاع قرار داد؛ باعث شد مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شوند و آموزش متأثر از آن واقع شد اما از همه بدتر اینکه، برخی مردم کشور را نیز به کام مرگ کشاند.

در این مدت، پزشکان و پرستاران و کادر درمانی از جان مایه گذاشتند و برای اینکه بیماران بتوانند سلامتی خود را به دست آورند، هر آنچه در توان داشتند، انجام دادند؛ پژوهشگران و متخصصان نیز برای یافتن راهی جهت درمان این بیماری در تلاش هستند؛ در کنار این موارد، کارگاه‌های مختلف تولیدی و جهادی نیز برای تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده به پاخاستند و در تلاش هستند تا مایحتاج مورد نیاز برای پیشگیری از این بیماری را فراهم کنند.

دانش‌آموزان و فرهنگیان پژوهشگر پژوهش‌سرای صدرا نیز تلاش کردند تا نقشی در این میان داشته باشند و بتوانند برای سلامت و آرامش هم‌میهنانشان کاری کنند و این شد که ماده ضدعفونی غیرالکلی ساختند.

مریم درودی مدیر پژوهش سرای آموزش و پرورش منطقه هشت تهران می‌گوید: برای رفع نیاز جامعه، دانش‌آموزان پژوهشگر با استفاده از محلول کروساید که یک فرمول مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی است و با استفاده از نانو سورفکتانت که خواص آن را اصلاح و بهبود داده‌اند مواد ضدعفونی غیرالکلی با خاصیت پاک کنندگی بالا تولید کرده‌اند؛ همچنین با افزودن نیترات المینیوم و یون نقره به هیدروکسید، تأثیر ماندگاری و خواص محلول چندین برابر شده است.

آنطور که خانم درودی می‌گوید، این فرآورده می‌تواند برای از بین بردن سریع باکتری‌ها و ویروس‌ها از جمله ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف با آلودگی بالا از جمله سطوح سخت و نرم ، دست و پوست بدن و میوه و سبزیجات استفاده شود.

جالب این است بدانید که این محصول مطابق با بندهای 8 و 6 ماده 3 اساسنامه پژوهش‌سراها تهیه شده  و با همکاری یک شرکت نانوصنعت به تولید انبوه رسیده است؛ این ماده همچنین به تأیید معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران رسیده و با قیمتی بسیار کمتر از مواد ضدعفونی کننده با پایه الکل تولید شده است.

درودی با بیان اینکه این محصول با انواع مختلف از سطوح نرم و سخت سازگار بوده و هیچگونه بو و یا بخار سمی و مضر ایجاد نمی‌کند، ادامه می‌دهد: این مایع کاملا سازگار با محیط زیست است و پس از ضد عفونی به اکسیژن و آب تجزیه می شود و در شرایطی که امکان استفاده از ایزوپروپیل الکل به دلیل خورندگی بالا وجود ندارد، قابل استفاده است.

* لبیک به راهکار ۸-۸ سند تحول بنیادین

در راهکار ۸-۸ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مشارکت فعال آموزش و پرورش در مواجهه با نیازهای فوری و عمومی جامعه از قبیل شیوع بیماری‌های فراگیر تصریح شده است؛ با توجه به بحران شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور و در راستای بند ۶-۲۰ سند در بهینه‌سازی بهره برداری از منابع مادی و فیزیکی و تبدیل آن به احسن وهمچنین بند ۲۴ فصل اول بیانیه ارزش‌ها مبنی بر روحیه کارآفرینی و کسب شایستگی‌های عام حرفه‌ای، راهکار ۶-۱ گسترش و تنوع دادن به حرف و مهارت‌های مورد نیاز، پژوهش‌سرای صدرا در اسفند 98 با اجرای طرح احداث کارگاه صنعتی تولید مواد ضد عفونی کننده به منظور استفاده از سرمایه ملی در جهت رفع نیاز ملی، ارتباط مفید و مهم بین پژوهش و صنعت در حوزه فناوری‌های نوین را به وجود آورده است.

احداث این کارگاه فناورانه، علاوه بر کمک به رفع نیاز فعلی کشور، در آینده نیز محلی برای اجرای ایده‌ها و طرح‌های دانش‌آموزان خلاق خواهد بود و علاوه بر این، می‌تواند محلی برای مشاهده مراحل مختلف  تولید یک محصول از ابتدا تا انتها  برای دانش‌آموزان باشد و در ایجاد انگیزه و طراحی ایده‌های جدید مفید واقع شود.

خانم درودی با اشاره به راهکارهای ۲-۲۳ و۳-۲۳ سند که بر لزوم حمایت‌های معنوی و مادی از طرح‌های موفق  و نوآورانه در آموزش و پرورش را دارد، می‌گوید: امیدوارم تا آموزش و پرورش با حمایت‌های ویژه   موجب ترغیب و برداشتن گام‌های موثرتری باشد و در سال جهش تولید موجب گسترش این کارگاه‌های فناورانه در واحدهای گوناگون خود شود.

از زمان شروع به کار این کارگاه یعنی اسفند تاکنون 30 تُن ماده ضدعفونی کننده تولید شده است؛ خانم درودی درباره میزان تولیدات این کارگاه می‌گوید: در حال حاضر کارگاه توان تولید روزانه پنج تن محصول را دارد اما در حال حاضر با توجه به سرمایه و بازار روزی حدود پانصد کیلو تولید داریم.

در حال حاضر ۸ دانش‌آموز پژوهشگر مقطع متوسطه در این کارگاه کار می‌کنند و 2 مسؤول فنی هم حضور دارند که استاد دانشگاه هستند و در مدارس هم فعالیت دارند.

پژوهش سرای صدرا در آموزش و پرورش منطقه 8 تهران و با هدف تربیت دانش‌آموزان خلاق، به فعلیت درآوردن ایده‌های آنها و حمایت‌های تحقیقی و پژوهشی از سال 82 راه‌اندازی شده است.

خانم درودی می‌گوید: در این مدت در تلاش برای اجرای طرح از ایده تا اختراع در راستای نیازهای جامعه بوده‌ایم که بخشی از افتخارات نظام آموزشی کشور محسوب می‌شود و امید است با شناخت بیشتر  پژوهش‌سراهای کل کشور شاهد درخشش بیش از بیش فرزندان این مرز و بوم باشیم.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.