تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 11181
تاریخ : ۲۲ فروردین, ۱۳۹۹ :: ۹:۱۱
نیازمند طراحی پروفایل الکترونیکی برای کشاورزان هستیم / جای خالی داده‌های کشاورزی در سیاست گذاری‌های کلان

علی پاشایی، مسئول علمی بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو به ضرورت ایجاد سامانه الکترونیکی ثبت اطلاعات کشاورزان اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی در که حوزه کشاورزی وجود دارد، نبود داده‌های مختلف در این حوزه است.

پاشایی توضیح داد: این امر باعث می‌شود که در برنامه ریزی‌های کلی، مدیریت کلان و سیاست گذاری در حوزه کشاورزی، دچار اشتباه محاسباتی شویم.

مسئول علمی بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه تاکنون تلاش‌هایی برای داده کاوی‌ها صورت گرفته، گفت: با این حال تا امروز این داده کاوی‌ها نتوانسته است نبود داده‌های کامل و منظم را جبران کند.

وی بیان کرد: در واقع نیاز داریم بخشی مختلفی را که در زنجیره کشاورزی قرار می‌گیرند، بهتر مدیریت کرده و بر عملکرد آن‌ها نظارت داشته باشیم و برای این منظور نیاز به داده‌های بیشتر داریم.

پاشایی یکی از داده‌های مورد نیاز بخش کشاورزی را میزان عرضه و تقاضای محصولات مختلف دانست و گفت: این موضوع به طور کامل مشخص نیست. مثلا نمی‌دانیم که در سال چه اندازه مردم کشورمان یک محصول خاص را مصرف می‌کنند یا در حوزه تولید نمی‌دانیم دقیقا از یک محصول چه مقدار تولید کرده ایم و یا تولید سال بعد ما چه مقدار خواهد بود.   بهره گیری از هوش مصنوعی برای نظارت بر کار کشاورزی وی با بیان اینکه برای رسیدن به این منظور نیاز به بهره گیری از هوش مصنوعی و داده‌های الکترونیکی در حوزه‌های مختلف داریم، گفت: هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن به سیاست گذاران و مدیران کمک می‌کند تا بر رفتار شهروندان نظارت بیشتر داشته باشند و از همین ویژگی آن می‌توان در بخش کشاورزی و افزایش داده‌های الکترونیکی در این بخش بهره بگیریم.

مسئول علمی بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: در این زمینه می‌توان با ایجاد پروفایل الکترونیکی برای واحد‌های صنفی کشاورزی در همه بخش ها، داده‌ها را در این حوزه مرتب کرد.

وی در خصوص ویژگی‌های این پروفایل الکترونیکی کشاورزان توضیح داد: این پروفایل‌ها باید تابع برخی نکات باشند تا کارایی لازم را ارائه دهند؛ اطلاعاتی مانند فعالیت مالی کشاورزان، میزان تولید محصول در هر سال یا ضایعات هر محصول و همچنین اطلاعات هویتی کشاورزان مانند محل فعالیت آنان، مقدار اراضی یا تجهیزاتی که در اختیار دارند و اطلاعاتی مانند آن، در پروفایل الکترونیکی باید آورده شود.

پاشایی با اشاره به اینکه ممکن است برخی کشاورزان با سامانه‌های الکترونیکی آشنا نباشند، گفت: این امر نیاز به آموزش از سوی ادارات جهادی کشاورزی استان‌ها و شهرستان‌ها دارد و امکان پذیر است.

وی با بیان اینکه پروفایل الکترونیکی می‌تواند اطلاعات جامعی را به دولت یا جهاد کشاورزی ارائه دهد، گفت: اگر ما این داده‌های کشاورزی را داشته باشیم، مثلا می‌توانیم تا حدود زیادی میزان ضایعات محصولات مختلف را در استان‌های مختلف بررسی کنیم یا اینکه کدام کشاورزان یا باغداران متحمل ضرر بیشتر شده اند یا چه دامپروری موفق شده تولیدی شیر روزانه خود را افزایش دهد.

مسئول علمی بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه این اعداد می‌تواند در برنامه ریزی یکپارچه برای بخش کشاورزی مفید باشد، گفت: یک نکته بسیار مهم که می‌توان آن را به اقتصاد کشاورزی مرتبط دانست، این است که ما همزمان با اجرای این سامانه، سیاست گذاری‌های درستی را هم در بخش اقتصاد کشاورزی صورت دهیم.   کاهش واسطه ها با ایجاد سامانه الکترونیکی وی توضیح داد: یکی از این سیاست گذاری‌ها می‌تواند در حوزه کاهش واسطه‌های متعدد در توزیع و عرضه محصولات کشاورزی و دامداری باشد که در نهایت سود را برای تولیدکننده بیشتر و هزینه را بر مصرف کننده کمتر می‌کند.

به گفته پاشایی با اجرایی شدن سامانه الکترونیکی اطلاعات کشاورزی می‌توان ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم را نیز اصلاح کرد.

وی در این زمینه گفت: در این ماده قانونی عنوان شده که درآمد حاصل از همه فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی، زنبور عسل، پرورش طیور، صیادی، ماهی گیری، نوغان داری، احیای مراتع و جنگل‌ها و باغات و اشجار از پرداخت مالیات معاف هستند.

مسئول علمی بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: این ماده قانونی دولت را مکلف کرده است که مطالعات و بررسی لازم در کلیه فعالیت‌های کشاورزی را انجام دهد و لایحه آن را برای دریافت مالیات از این بخش حداکثر تا پایان برنامه سوم توسعه به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.   اصلاح ماده ۸۱ قانون مالیات های مستقیم وی با بیان اینکه دولت ناچار است تکیه اقتصاد را بر نفت کم کرده و منابع درآمدی خود را به سمت مالیات سوق دهد، گفت: ماده ۸۱ قانون مالیت‌های مستقیم تأکید کرده است که تا پایان برنامه سوم دولت باید لایحه‌ای برای دریافت مالیات از بخش کشاورزی تعیین کند در حالیکه اکنون در نیمه برنامه ششم توسعه قرار داریم و این لایحه هنوز تهیه نشده است.

پاشایی بیان کرد: در شرایط اقتصادی فعلی به نظر می‌رسد باید به صورت جدی برای اصلاح این قانون اتفاقاتی رخ دهد که مالیات‌ها را برای واحد‌های صنفی بزرگ کشاورزی که درآمد‌های بالا دارند، وضع شود.

وی با تأکید بر اینکه فعالیت‌های خرد کشاورزی باید همچنان از مالیات معاف باشند، افزود: منابع حاصل از مالیات از واحد‌های بزرگ کشاورزی نیز، باید دوباره به همین بخش بازگردد و به شکل وام‌های بلندمدت با سود کم و حتی گاهی وام‌های بلاعوض برای کشاورزان خرد یا متوسط یا افرادی که می‌خواهند وارد بخش کشاوزی شوند، اختصاص یابد.

مسئول علمی بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه افزایش داده‌های الکترونیکی در بخش کشاورزی می‌تواند در این زمینه کمک حال ما باشد، گفت: نتیجه حاصل از اصلاح ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند برنامه ریزی بهتر و نظارت کامر‌تر بر کار کشاورزی باشد.

وی ادامه داد: برنامه ریزی در حوزه واردات و صادرات محصولات کشاورزی بسیار ضروری است چراکه گاهی ما اجازه صادرات محصولی را می‌دهیم، کشاورزان به سمت صادر کردن آن رفته و بازار داخلی با کاهش آن محصول مواجه می‌شود یا برعکس با واردات یک محصول کشاورزی باعث ضرر کشاورزان می‌شویم و این مشکل با ایجاد سامانه الکترونیکی برای کشاورزان قابل حل خواهد بود.

پاشایی بیان کرد: همچنین منابع مالی جدیدی هم ایجاد می‌شود که می‌توان از آن‌ها برای پرداخت تسهیلات و وام به کشاورزان بهره برد.

وی همچنین تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با امکان سنجی این پیشنهاد می‌تواند برای ایجاد سامانه الکترونیکی کشاورزان برنامه ریزی کرده و سپس وارد فاز اجرایی آن شود.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.