تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 9482
تاریخ : ۱۹ اسفند, ۱۳۹۸ :: ۹:۱۹
سختگیری دانشگاه فرهنگیان برای پذیرش معلمان آینده / از داوطلبان اصرار و از مسئولان نشنیدن!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی – سال ۹۲ مصوبه‌ای تازه، صدای پشت کنکوری‌ها را درآورد و باعث شد امید تعدادی از داوطلبانی که ماه‌ها برای شرکت در رشته و دانشگاه مورد علاقه‌شان تلاش می‌کردند، ناامید شود. داوطلبانی که به عشق معلمی و تربیت فرزندان ایران زمین درس خواندند و ناگهان با تصمیمی از جانب دانشگاه فرهنگیان و وزارت آموزش و پرورش داستان زندگی‌شان تغییر کرد.
تغییر شرط سنی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان همان موضوعی است که از سال ۹۲ تاکنون با اعتراض‌های زیادی همراه بوده و هر سال با نزدیک شدن به برگزاری کنکور سراسری درخواست معترضان برای بررسی این موضوع بیشتر به گوش می‌رسد.   سختگیری دانشگاه فرهنگیان برای پذیرش معلمان آینده / از داوطلبان اصرار و از مسئولان نشنیدن!   جنجال برای دو سال ناقابل!
درحقیقت ماجرا از آنجا شروع شد که شرط سنی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان از ۲۴ سال به ۲۲ سال کاهش پیدا کرد و دیگر داوطلبان بیشتر از ۲۲ سال نمی‌توانستند در این دانشگاه درس بخوانند و تنها برای رسیدن به شغل معلمی باید منتظر آزمون‌های استخدامی و ... می‌شدند.
حالا با نزدیک شدن به کنکور سراسری ۹۹ مجددا تعدادی از علاقه‌مندان به شغل معلمی درخواست دارند که شرایطی فراهم شود تا سن ورود به دانشگاه فرهنگیان افزایش یابد و آن‌ها بتوانند در کنکور، این شغل و دانشگاه را انتخاب کنند. به واسطه این مطالبه جدی که استارتش از مردادماه ۹۸ زده شده است، کمپین‌ها و صفحات متعددی در فضای مجازی راه‌اندازی شده که خواستار رسیدگی و پرداختن به این موضوع از جانب مسئولان هستند. مسئولانی که به گفته معترضان تاکنون نسبت به این ماجرا واکنش نشان ندادند و تنها حسین خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان در مصاحبه‌ای به این موضوع اشاره کردند که چنین درخواستی از سوی شورای عالی آموزش و پرورش مورد پذیرش نیست.   نامه دیده‌بان شفافیت و عدالت به دبیر شورای عالی آموزش و پرورش برای رسیدگی به درخواست تعداد زیادی از معترضان به موضوع تقلیل شرط سنی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان سختگیری دانشگاه فرهنگیان برای پذیرش معلمان آینده / از داوطلبان اصرار و از مسئولان نشنیدن!   سن پایین‌تر، یادگیری بهتر
مسئولانی که چنین شرطی را برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان تعیین کرده‌اند معتقدند هر چه سن پایین‌تر باشد، فرد آمادگی بهتری برای فراگیری دانش دارد و هر چقدر فرد مسن‌تر شود، برای یادگیری و نهایتا یاددهی به دانش‌آموزان با مشکل مواجه می‌شویم، کارشناسان هم می‌گویند معمولاً دانش‌آ‌موزان در سن ۱۸ سالگی دیپلم می‌گیرند و تا ۲۲ سالگی برای شرکت در کنکور مدت زیادی فرصت آمادگی دارند؛ بنابراین مد نظر قراردادن شرط سنی ۲۲ سال کاملا منطقی به نظر می‌رسد و جای بحث و بررسی مجدد برای افزایش سن پذیرش وجود ندارد.   مسئولان راه را برای پذیرش رتبه‌های برتر هموار کنند
نظرات کارشناسان درحالی است که معترضان این مصوبه نیز دلایل خاص خود را دارند که قابل تامل است. به عنوان مثال داوطلبان معتقدند از آنجاکه سن فارغ‌التحصیلی ۲۸ سالگی است داوطلبان تا سن ۲۴ سالگی هم می‌توانند به دانشگاه راه یابند و در سن فارغ‌التحصیلی (یعنی ۲۸ سالگی) دوره تحصیل خود را به پایان برسانند؛ از طرف دیگر تقلیل این شرط باعث می‌شود حال که ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان بالا رفته است داوطلبان بیشتری برای پذیرش در این دانشگاه شرکت کنند و رتبه‌های برتری به آنجا راه یابند، چون تا زمانی که ظرفیت پذیرش کم و شرط سنی ۲۴ سال مطرح بود متقاضیانی با رتبه‌های عالی در دانشگاه فرهنگیان پذیرش می‌شدند، اما با گذاشتن شرط سنی ۲۲ سال و افزایش ظرفیت دیگر از این خبر‌ها نیست و این دانشگاه گاهی تا رتبه‌های ۱۲ هزار را نیز ثبت‌نام می‌کند.   بنرهای منتشر شده از معترضان در کانال‌های مجازی معلمان و مسئولان مربوطه سختگیری دانشگاه فرهنگیان برای پذیرش معلمان آینده / از داوطلبان اصرار و از مسئولان نشنیدن!
چنین مسئله‌ای قابل پرداخت است، مسئولانی که دم از فراگیری بهتر داوطلبان سن پایین می‌زنند و درخواست افزایش شرط سنی پذیرش آن هم تنها به اندازه دو سال را نابجا می‌دانند چطور در هنگام استخدام نیرو‌های معلمی در آزمون‌های استخدامی یا پذیرش ۳۵ ساله‌ها براساس برخی ماده و تبصره‌ها در آموزش و پرورش مخالفتی نمی‌کنند؟ مگر نه اینکه شرکت در کنکور سراسری و پذیرش در دانشگاه‌ها سن و سال نمی‌شناسد و هرکس می‌تواند با خیالی آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود تحصیل کند، پس چرا دانشگاه فرهنگیان یکباره شرطی را که تا چند سال گذشته به نحوی مطلوب اجرا می‌کرد به یکباره تغییر داد و صدای معترضان را از سال ۹۲ تاکنون نمی‌شنود؟
حال باید دید امسال مسئولان تاکجا پیش می‌روند و آیا حاضرند صدای معترضان را که در این سال‌ها یقینا به آن‌ها رسیده است، پاسخگو باشند یا همچنان سکوت می‌کنند و روند اعتراض برانگیز گذشته را ادامه می‌دهند؟

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.