تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 8986
تاریخ : ۱۱ اسفند, ۱۳۹۸ :: ۱۱:۰۲
آمار هنرجویان هنرستان‌های کرمانشاه بالا می‌رود

 محمدرضا بسامی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه باید متناسب با نیازهای جامعه پیش برویم، گفت: باید انتخاب رشته و تحصیل دانش آموزان بر مبنای نیازهای جامعه باشد.

وی افزود: جامعه برای اینکه اموراتش بگذرد به حرفه‌ها و مهارت‌های مختلف نیاز دارد، لذا سمت و سو پیدا کردن بخشی از دانش‌آموزان به تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه ای و کار و دانش، علاوه بر اینکه آنها را زودتر مهیای ورود به بازار کار می کند، سبب خواهد شد تا نیازهای جامعه هم برطرف شود.

بسامی با بیان اینکه هنرستان‌ها افراد را چکش بدست بار می‌آورند، گفت: تحصیل در رشته های نظری مثل علوم تجربی و ریاضی و... دانش آموزان را با سد کنکور و موسسات کنکوری و هزینه های هنگفت آنها مواجه می کند، در حالی که تحصیل در رشته های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش افراد را زودتر مهیای حضور در بازار کار خواهد کرد.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با ابراز تاسف از اینکه برخی خانواده‌ها در گرایش فرزندانشان به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش مخالفت می کنند، گفت: مقاومت خانواده ها در این امر پذیرفتنی نیست، چون گاه یک تصمیم اشتباه در زندگی تحصیلی یک فرد می تواند زندگی آینده او را تحت تاثیر قرار دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه در اکثر کشورهای دنیا بیش از 50 درصد دانش‌آموزان در رشته‌های مهارتی تحصیل می‌کنند، گفت: در کشور ما بر اساس برنامه ششم توسعه باید 48.2 درصد دانش‌آموزان به سمت رشته‌های فنی و حرفه ای و کار و دانش سوق داده شوند و در پایان سال 1399 این میزان باید حداقل 35 درصد باشد.

بسامی ادامه داد: تا سال 1396 آمار گرایش دانش آموزان استان کرمانشاه به تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه ای و کار و دانش 27 درصد بود که امسال این آمار به مرز 29 درصد رسیده و قرار است در سنوات آتی به 35 درصد برسد.

وی گفت: بالا بردن آمار دانش آموزان در حال تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه ای و کار و دانش همت جمعی می‌طلبد، چراکه تحصیل در این رشته ها در مقایسه با تحصیل دانش‌آموزان در رشته‌های نظری به امکانات و تجهیزات بیشتری نیاز دارد.

بسامی با اشاره به در برنامه بودن تبدیل برخی از دبیرستان‌های مازاد به هنرستان، گفت: در هنرستان‌ها باید چندین کارگاه متناسب با رشته وجود داشته باشد که تهیه این تجهیزات هزینه بر بوده و  مشارکت خیرین را نیاز دارد.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه سپس با بیان اینکه به دنبال برون سپاری آموزش‌ها برای هنرجویان کار و دانشی استان هستیم، گفت: هم اکنون سالانه حدود چهار میلیارد تومان برون سپاری آموزشی داریم.

وی ادامه داد: اگر در آموزش‌های کار و دانش به سمت برون سپاری برویم و سازوکار آن را در استان جا بیاندازیم، می‌توانیم علاوه بر اینکه زمینه آموزش هنرجویان در محیط واقعی کار را فراهم کنیم زمینه جذب هنرجویان در همان کارگاه‌های آموزشی را هم فراهم کنیم.

وی گفت: هم اکنون در استان کرمانشاه 169 هنرستان فنی و حرفه‌ای و کار و دانش داریم که کافی نیست. 

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.