تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 7532
تاریخ : ۲۱ بهمن, ۱۳۹۸ :: ۸:۱۴
مهدی: بدقولی صندوق رفاه در پرداخت وام کارگاه‌های مهارتی / دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کمبود بودجه را از آموزش و پرورش به ارث برده!

مهدی: بدقولی صندوق رفاه در پرداخت وام کارگاه‌های مهارتی / دانشگاه فنی وحرفه‌ای ارثیه کمبود بودجه را از آموزش و پرورش با خود به همراه دارد!

رضا مهدی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی وحرفه‌ای در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای حدود ۱۸۶ خوابگاه در سراسر دارد که از این میان ۶۱ خوابگاه معلق به دانشجویان دختر و مابقی آن متعلق به دانشجویان پسر است. در این خوابگاه‌ها نزدیک به ۳۲ هزار نفر ساکن هستند که از این ۳۲ هزار نفر تقریبا ده هزار دختران دانشجو و ۲۲ هزار دانشجوی پسر ساکن هستند که این خوابگاه‌ها در ۱۱۱ شهر کشور پراکندگی دارند.

وی ادامه داد: کمبود ظرفیت خوابگاه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای بیش از ده هزار نفر برآورد شده و این تعداد دانشجو خارج از خوابگاه‌ها به خاطر کمبود ظرفیت اسکان یا در خوابگاه‌های خودگردان یا استیجاری شخصی یا خانه‌های دانشجویی ساکن هستند که دانشگاه توان اختصاص خوابگاه به آن‌ها را ندارد.
۵۰ خوابگاه باید به ظرفیت خوابگاه‌های فنی وحرفه‌ای اضافه شود معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: نزدیک به ۵۰ خوابگاه نیاز داریم که هر خوابگاه باید حداقل ۲۰۰ نفر ظرفیت داشته باشد. معمولا خوابگاه استاندارد ۲۰۰ نفره هستند. باید برنامه ریزی داشته باشیم که با کمک خیرین این خوابگاه را احداث کنیم.   مهدی: بدقولی صندوق رفاه در پرداخت وام کارگاه‌های مهارتی / دانشگاه فنی وحرفه‌ای ارثیه کمبود بودجه را از آموزش و پرورش با خود به همراه دارد!
وی ادامه داد: تلاش شده با نهاد‌هایی مانند صندوق رفاه دانشجویان و خیرین مذاکراتی در خصوص ساخت خوابگاه جدید داشته باشیم، جلسه‌ای در همین زمینه با خیرین داشتیم، اما اوضاع درآمد‌های اختصاصی دانشگاه به گونه‌ای نیست که بتوان به ساخت خوابگاه تخصیص داد.

مهدی با اشاره به اینکه دانشگاه فنی وحرفه‌ای نیاز به احداث خوابگاه متاهلی ندارد، گفت: دانشگاه فنی وحرفه‌ای خوابگاه متاهلی نیازی ندارد؛ چرا که اکثر دانشجویان این دانشگاه مجرد هستند، البته قانون بودجه روی احداث خوابگاه متاهلی تاکید کرده است، در مجموع برنامه احداث خوابگاه جدید را داریم، ولی هنوز نتوانستیم این همه نیاز و کمبود‌ها را پاسخ دهیم. یکی دو سال اخیر ۴، ۵ خوابگاه جدید احداث شده، ولی تا به ظرفیت اسکان کامل دانشجویان فاصله زیادی داریم.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه کرد: برنامه بازسازی خوابگاه‌ها را مانند سایر دانشگاه‌ها هر ساله داریم، برآورد ما برای تابستان ۹۸ حدود ۴۰ میلیارد تومان برای بازسازی و ارتقای خوابگاه‌ها بود، ولی متاسفانه به خاطر کمبود اعتبارات و محدودیت بودجه دانشگاه نتوانستیم بازسازی‌ها را انجام دهیم، البته مشکل کمبود بودجه فقط منوط به دانشگاه فنی و حرفه‌ای نیست، همه دانشگاه‌ها این مشکل را دارند. حدودا ۱۱، ۱۲ میلیارد تومان توانستیم از اوراق و نقد و کمک صندوق رفاه و پول‌هایی که از صندوق برمی گردد جور کنیم یعنی واقعا شاید یک چهارم نیازمان را توانستیم تامین کنیم و در تابستان و بعد از آن خرج کنیم.

وی یادآور شد: متاسفانه خوابگاه‌هایی که قدیمی می‌شوند یک بار دیگر باید امکاناتش بازبینی شود و تغییر پیدا کند. آنچه برآورد می‌کنیم همین است تقریبا اگر تورم را لحاظ نکنیم، باز سال آینده رقمی معادل امسال نیاز داریم، ولی قطعا بودجه و امکانات دانشگاه و دولت هم به اندازه‌ای نیست که جوابگو باشد، هر سال حدود سی میلیارد تومان از برنامه بازسازی و تعمیر و تجهیز خوابگاه‌ها عقب هستیم.
قول مجلس و سازمان برنامه و بودجه در کمک رسانی به دانشگاه فنی و حرفه‌ای مهدی اظهار داشت: ولی وضعیت اعتبارات طوری هست که خیلی هم نمی‌شود، فشار آورد و واقعیت این است که دانشگاه‌های دیگر نیز خیلی وضعیتشان در بحث تعمیر و تجهیز خوابگاه‌ها بهتر از ما نیست؛ فوقش دو سه هزار چهار هزار یا ۵ هزار ساکن خوابگاه دارند. ما بیش از سی هزار نفر داریم؛ قدری وضعیت ما هم با وضعیت بودجه دولت و امکانات و درآمد‌های اختصاصی گره خورده وقتی وضعیت اقتصادی خراب می‌شود همه وضعشان ناجور می‌شود.

معاون دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: چون اعتبار دانشگاه به خاطر اینکه از آموزش و پرورش به وزرات علوم منتقل شده پایین است، این دانشگاه قبلا زیرمجموعه آموزش و پرورش بوده سرانه‌ها خیلی پائین است مدرسه و هنرستان‌ها سرانه شان کم است همان ارث وارد بخش فنی و حرفه‌ای شده، یعنی واقعا همه شاخص‌های ما متوسط است، اگر بگویم تقریبا یک سوم دانشگاه‌های دیگر هست بیراه نیست.

مهدی افزود: کمیسیون تلفیق و اعضای سازمان برنامه و بودجه و خود مجلس هم می‌دانند مشکلات دانشگاه فنی وحرفه‌ای چیست، در بحث رفاهی نه مسائل دیگر، در بحث رفاهی بیشتر تمرکز روی تغذیه دانشجویی است، سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی قول دادنددر بحث بودجه کمک‌هایی را داشته باشند، نمی‌دانیم چه قدر عملیاتی شود، آنچه شنیدم، ظاهرا بناست یک گشایشی صورت گیرد و موقع عملیاتی شدن بودجه در طول سال آینده قدری خارج از بودجه مصوب دانشگاه ما و دانشگاه‌هایی که مشکل دارند، کمک شود.

وام کارگاه‌های مهارتی از سوی صندوق رفاه پرداخت نشد وی در خصوص پرداخت وام‌های مهارتی گفت: تفاهم نامه‌ای که با رئیس قبلی صندوق رفاه بسته بودیم متاسفانه یک ریالش عملیاتی نشد، چون بحث کمبود اعتبارات هم برخوردیم این وام‌ها فعلا پرداخت نمی‌شود.   مهدی: بدقولی صندوق رفاه در پرداخت وام کارگاه‌های مهارتی / دانشگاه فنی وحرفه‌ای ارثیه کمبود بودجه را از آموزش و پرورش با خود به همراه دارد!
معاون دانشجویی دانشگاه فنی حرفه‌ای با اشاره به پرداخت وام‌های دانشجویی گفت: در پرداخت وام‌های دانشجویی مشکلی نداریم، وام شهریه و وام‌های اضطراری مانند سایر دانشگاه‌ها به دانشجویان پرداخت می‌کنیم. تقریبا تمام دانشجویانی که تاکنون درخواست وام داشتند به حساب آن‌ها واریز شده است، چون وام‌ها سنگین نیستند ما مشکلی در آن قسمت نداریم.

وی افزود: کارگاه‌های مهارت محور را از محل اعتبارات خودمان و امور دانشجویی راه اندازی کردیم، آزمایشگاه‌ها تجهیز شدند و سعی کردیم که در واقع همان سی کارگاهی که قول گرفته بودیم، زنده نگه داریم و افتتاح کنیم یعنی آن سی کارگاه وجود دارد ممکن است امکاناتش کم باشد، ولی راه اندازی شده و به زودی افتتاح می‌شود.

مهدی ادامه داد: سعی شده که اعتبارات پژوهشی و دانشجویی و درآمد اختصاصی برای راه اندازی این کارگاه‌ها استفاده کنیم.

معاون دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: این کارگاه‌ها را در شهر‌های مختلفی مانند، تهران شیراز، سبزه وار، شاهرود، سنندج مشهد را داریم، تقریبا سی شهر بزرگ هستند که معمولا یک جا نیست که جمع شوند. سعی می‌کنیم منابع چون محدود است خیلی با دقت و وسواس، طوری امکانات توزیع شود که عادلانه باشد. این گونه نیست که یک قسمت توسعه پیدا کند یک قسمت امکانات نداشته باشد، سعی می‌کنیم بی عدالتی نباشد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.