تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 7507
تاریخ : ۲۰ بهمن, ۱۳۹۸ :: ۱۳:۵۹
حذف بخاری های نفتی و خشت و گلی از مدارس استان اصفهان

سید مهدی میربد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تحصیل بالغ بر ۹۰۰ هزار دانش آموز در سطح استان اصفهان، اظهارکرد: با توجه به دغدغه ایمنی مدارس و فعالیت ها برای استحکام و ساخت و ساز مدارس، در دو موعد مهم یعنی شروع سال تحصیلی و ایام الله دهه فجر افتتاح پروژه های آموزشی و پرورشی در استان داریم، البته در طول سال و حتی تابستان نیز ساخت مدرسه داریم، ولی بهره برداری رسمی از پروژه ها در این دو موعد است.

میربد به افتتاح ۹۳ پروژه در شروع سال تحصیلی ۹۸ اشاره کرد و افزود: با پروژه هایی که در دهه فجر امسال افتتاح می شود، در مجموع ۱۱۸ پروژه با ۶۳۷ کلاس درس و ۱۲۰ هزار مترمربع زیربنا در سطح استان به بهره برداری رسیده که همزمان با تخریب برخی بناهای غیرایمن بوده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان به برنامه ریزی برای مهر سال آینده اشاره و تصریح کرد: ساخت، تعمیر و تجهیز مدارس و فضاهای آموزشی و پرورشی وظیفه ماست، ولی باید همراه با کارهای جدید و نوآوری باشد.

حذف بخاری های نفتی از مدارسی که زیرساخت گازرسانی دارند

وی درخصوص استانداردسازی سیستم های گرمایشی در مدارس سطح استان، گفت: با شروع سال تحصیلی ۱۳۹۸، بخاری های نفتی در مدارسی که زیرساخت گازرسانی در محل وجود داشت به طور کامل جمع آوری شد، به طوری که اکنون مدرسه ای که علمک گاز  داشته باشد، اما بخاری نفتی استفاده کند در استان نداریم.

میربد با بیان اینکه ۴۲ کلاس درس در سطح استان اصفهان زیرساخت گازرسانی ندارند که عمدتاً در مناطق روستایی و غرب استان واقع شده اند، افزود: برای این مدارس نیز برنامه ریزی هایی داشته ایم، به طوری که برخی از این مدارس با یکی دو کلاس، برق دارند و از رادیاتورهای برقی روغنی برای گرمایش آنها استفاده می کنیم، همچنین برای مدارس دیگری که بیش از دو یا سه کلاس درس دارند نیز از سیستم حرارت مرکزی با مشعل های دوگانه سوز استفاده می کنیم که ایمن هستند. 

حذف تمام بخاری های نفتی از مدارس استان از مهر ۱۳۹۹

وی با اعلام اینکه مهرماه آینده هیچ بخاری نفتی در کلاس های درس استان نخواهیم داشت، گفت: این مدارس چه زیرساخت لازم را داشته و چه نداشته باشند دیگر از بخاری نفتی استفاده نخواهند کرد، البته این موضوع همکاری آموزش و پرورش را می طلبد که بدون هماهنگی از وسایل گازسوز استفاده نکنند، چراکه هرگونه استفاده از وسایل غیراستاندارد گرمایشی ممنوع و مسئولیت استفاده آن برعهده خودشان است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان همچنین درخصوص مدارس سنگی استان، گفت: در مجموع ۴۶ مدرسه سنگی در استان داریم که ۳۹ مدرسه دایر و هفت مدرسه خالی است.

وی با اشاره به اینکه ۳۰ مدرسه سنگی در منطقه فریدونشهر واقع شده، خاطرنشان کرد: مدارس سنگی اصولی ساخت داریم، اما منظور ما از مدارس سنگی مدارسی است که دیوارهای سنگی با ملات گل دارند و باید برچیده شوند. 

مدارس خشت و گلی در استان اصفهان جمع آوری شد

میربد با بیان اینکه با شروع مهر امسال مدارس خشت و گلی در سطح استان جمع آوری شد، افزود: در دهه فجر امسال جشن جمع آوری مدارس خشت و گلی در استان برگزار می شود، درحالیکه حذف مدارس سنگی غیرایمن را در دستور کار داریم.

وی با اشاره به اینکه استانداردسازی سیستم های گرمایشی فقط به معنای حذف بخاری نفتی از کلاس های درس نیست، تصریح کرد: ۹ هزار کلاس درس و ۱۲ هزار فضای آموزشی و پرورشی در سطح استان داریم که به طور مستمر و براساس اولویت تعداد دانش آموز بیشتر، مقطع دبستان و جنسیت دانش آموزان اقدام به استانداردسازی سیستم های گرمایشی آنها می کنیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان درخصوص مدارس کانکسی، اظهار کرد: به علت جمعیت کمتر از ۵ نفر دانش آموزان و دوری مسافت، برخی از نقاط استان از کانکس استفاده کرده اند، به طوری که هم اکنون حدود ۵۰ مدرسه با کمتر از ۵ دانش آموز داریم که برخی سنگی و کانکسی هستند.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۷ فضای کانکسی داریم که بیشتر در منطقه فریدونشهر و غرب استان واقع شده، افزود: با اعتبارات دولتی و کمک خیرین تلاش می کنیم براساس اولویت این تعداد فضای آموزشی کانکسی به نصف کاهش یابد.

میربد با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهرستان سمیرم مدارس خشتی و بخاری نفتی نداریم، اظهار کرد: ۲۰ پروژه فعال آموزشی و پرورشی در سمیرم داریم، درحالیکه ۷۰ تا ۷۵ درصد فعالیت ها یا با مشارکت خیرین و یا توسط خیرین انجام می شود، به طوری که نیازها را به خیران اعلام کرده ایم و در حال مشارکت برای برطرف کردن نیازها هستند. 

اتمام پروژه های نیمه تمام با اولویت پروژه های خیر ساز

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان سیاست مهم این اداره کل از مهر ماه 1397را اتمام پروژه های نیمه تمام با اولویت پروژه های خیر ساز عنوان کرد و افزود: هم اکنون از ۵۰۱ پروژه که در استان داریم، ۳۳۴ پروژه خیرساز و مشارکتی است، در عین حال که بالغ بر ۲۶۰ پروژه فعال و ۲۴۰ پروژه متوقف داریم که با ورود خیران و اختصاص اعتبارات دولتی باید به اتمام برسد.

وی با اشاره به اینکه از خرداد تا شهریور 1397، افزایش قیمت در بازار ساخت و ساز داشتیم و هزینه های ساخت و ساز مدارس حدود ۳ برابر شد، خاطرنشان کرد: با این وجود مشارکت خیران نه تنها کاهش نیافت بلکه نسبت به قبل چندین برابر شده است.

میربد درخصوص جذابیت فضای فیزیکی مدارس برای دانش آموزان، اظهارکرد: یکی از محورهای فعالیت های ما طرح مدرسه سبز است که ۷ محور دارد و باعث می شود فضای فیزیکی مدارس به گونه ای طراحی شود که ارتباط مؤثرتر فضا و دانش آموز برقرار شود.

وی با اشاره به شروع طرح مدرسه سبز به صورت پایلوت در اصفهان، اعلام کرد: ضوابط و دستورالعمل های این طرح تا آخر سال ابلاغ می شود، و سازمان نوسازی مدارس کشور برای نخستین بار این کار را آغاز کرده و با بومی سازی استانداردهای ساخت و ساز، قرار است دستورالعمل و ضوابط به ادارات کل نوسازی مدارس در استان ها ابلاغ شود.

آغاز عملیات اجرایی نخستین مدرسه سبز اصفهان در سال آینده

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان با اعلام اینکه نخستین مدرسه سبز استان اصفهان در مراحل نهایی طراحی است و سال آینده عملیات اجرایی احداث آن آغاز می شود، گفت: در بقیه مدارس استان نیز این ضوابط را رعایت می کنیم.

وی صنعتی سازی را یکی دیگر از برنامه های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان برشمرد و گفت: این برنامه با جدیت پیگیری می شود تا به موازات حذف مدارس سنگی و کانکسی، اقدام به صنعتی سازی مدارس کنیم.

میربد در ادامه با اشاره به کمبود نیروی متخصص در مجموعه نوسازی مدارس کشور و نه فقط اصفهان، گفت: این موضوع انجام فعالیت های تخصصی ما را دچار وقفه می کند و حجم بالای کار زیاد و تخصصی به دوش همکاران ماست. امیدواریم با به روز شدن ضوابط و مقررات فنی ساخت و ساز و مالی و توجه به ظرفیت های اجرایی با نیروی انسانی که در اختیار داریم بتوانیم همچنان کارآمد و به روز رو به جلو حرکت کنیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان همچنین بر مدیریت نگهداری فضاهای آموزشی و پرورشی تاکید کرد و افزود: باید با یک تفکر واحد توسط بهره برداران، فرهنگ نگهداری حین بهره برداری از فضاهای آموزشی از سوی دانش آموزان و اولیای مدرسه تقویت شود.

وی با بیان اینکه اگر اعتبارات لازم فراهم باشد، اتمام و بهره برداری از پروژه های آموزشی و پرورشی در سطح استان دو تا سه سال به طول می انجامد، گفت: پروژه های نیمه تمام با متوسط ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف هستند، اما قطعاً رقم بالایی برای تکمیل و بهره برداری آنها نیاز هست.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.