تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : شهرستانها
شماره : 7202
تاریخ : ۱۶ بهمن, ۱۳۹۸ :: ۱۱:۴۸
سد «سیاهو» دهه فجر بهره‌برداری می‌شود

- اخبار استانها -

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، چندی پیش بود که خبرگزاری تسنیم خبری با عنوان "طلسم چند ساله جابجایی روستای "کند رود" شکست / سد سیاهو بهره‌برداری می‌شود" را منتشر کرد خبری که در بخشی از آن آمده بود چند سالی است مسئولان در هر بازده زمانی وعده بهره‌برداری از سد سیاهو در شهرستان سربیشه را می‌دهند این در حالی است که برای بهره‌برداری این سد باید روستای مجاور بالا دست سد که "کند رود" نام دارد جابجا شود.

سد سیاهو، سدی است که از سال 84 عملیاتی اجرایی آن در شهرستان سربیشه آغاز شد. این سد براساس برآورد مشاوران طرح باید در سال 94 به بهرهبرداری می‌ر‌سید.

آنچه گفته می‌شود تخصیص نیافتن منابع اعتباری در موعد مقرر و از طرف دیگر تلاش پنج ساله و بی سرانجام مسئولان در مجاب کردن اهالی روستای "کند رود" که در بالا دست سد قرار دارد سبب شده تاکنون سد سیاهو که بنا به موعده مسئولان قرار بود بهمن سال 95 آبگیری و سال بعد بهره‌برداری شود، محقق نشود.

طلسم چند ساله جابجایی روستای "کند رود" شکست / سد سیاهو بهره‌برداری می‌شودکاربری پروژه سد سیاهو از کشاورزی به سمت صنعتی تغییر می‌یابدسد سیاهو آبگیری می‌شود

روستای کندرود یکی از مناطق عشایرنشین سربیشه با بیش از 60 خانوار است که به علت قرار گرفتن در مسیر سد احداثی سیاهو از سال 1392 جا‌به‌جایی آن در دستور کار مسئولان قرار گرفته است. حال امروز فرماندار سربیشه از نامگذاری این سد به نام سردار سلیمانی خبر داد.

از جاده بیرجند به سمت سربیشه فاصله 65 کیلومتری را که طی کنیم بعد از رسیدن به جاده سربیشه-نازدشت 50 کیلومتر که جلو بروی به نازدشت می‌رسی و پس از گذشتن از روستای نازدشت به روستای کندرود و پس از آن به سد می‌رسیم هرچند فاصله نازدشت تا محل سد سیاهو 15 کیلومتر است اما از نظر تقسیمات کشوری این روستاها از توابع شهرستان سربیشه است.

روستای کندرود یکی از  مناطق عشایرنشین سربیشه با 60 خانوار جمعیت است که به علت قرار گرفتن در مسیر سد احداثی روی رودخانه سیاهو از سال 92 جابه جایی آن در دستور کار مسئولان قرار گرفته حال عملیات این سد به اتمام رسیده و قرار است در دهه فجر افتتاح شود.

با بهره‌برداری از این سد در این ماه‌ها که سال‌ها مردم سربیشه در انتظار افتتاح آن هستند ظرفیت ذخیره سازی آب استان به 81 میلیون متر مکعب می‌رسد.

فرماندار سربیشه در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: 156 پروژه با اعتبار 145 میلیارد تومان در دهه فجر امسال در این شهرستان به بهره‌برداری می‌رسد.

محمدی با بیان اینکه 17 پروژه نیز در این دهه کلنگ‌زنی خواهد شد افزود: در دهه فجر سد مخزنی سیاهو با اعتبار 60 میلیارد تومان با حضور یکی از مسئولان کشوری در چند روز آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی بیان کرد: در کمیته نامگذاری شهرستان سربیشه با نامگذاری این سد به نام سردار سلیمانی موافقت شده است.

فرماندار سربیشه همچنین از اتمام پروژه دوبانده شدن محور بیرجند سربیشه تا  دهه مبارک فجر سال 99 خبر داد و خاطرنشان کرد: انعقاد قرارداد برای ساخت باند دوم  محور سربیشه نهبندان نیز انجام و به زودی عملیات ساخت  آن آغاز خواهد شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی نیز در زمینه موقعیت این سد به خبرنگار تسنیم گفت: سد مخزنی سیاهو شهرستان سربیشه در فاصله 65 کیلومتری شرق شهرستان سربیشه به مختصات جغرافیایی 18 و 32 شمالی و 15 و 60 شرقی بر روی رودخانه سیاهو واقع شده است.

امامی اظهار داشت: حداکثر ارتفاع سد از پی 39 متر، ارتفاع سد از بستر رودخانه 32 متر، نوع سرریز آزاد با لبه آبریز اوجی، حداکثر ظرفیت آبگیر 3 مترمکعب بر ثانیه و حداکثر ظرفیت تخلیه کننده تحتانی 6.4 مترمکعب بر ثانیه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: این طرح به منظور مهار، کنترل و ذخیره‌سازی جریان پایه و سیلاب‌های فصلی و تنظیم آن برای تامین آب شرب منطقه، توسعه دامپروری منطقه و ایجاد اشتغال پایدار، پرورش آبزیان گرمابی و سردابی، ایجاد مرکز تفریحی و گردشگری و جلوگیری از خروج آب از کشور در دست مطالعه و اجرا است.

امامی ادامه داد: این سد از نوع خاکی-هسته رسی با ارتفاع 39 و 32 متر از پی و بستر رودخانه و طول و عرض تاج 352 و 9 متر و حجم مخزن 17.4 میلیون متر مکعب بوده که حجم آب مازاد بر ظرفیت سد از طریق مجاری آبگیر (لوله فولادی به قطر 900 میلیمتر از ورودی تا پلاک و 800 میلیمتر از پلاک تا خروجی) و تخلیه‌کننده تحتانی (لوله فولادی به قطر 1000 میلی‌متر) و سرریز شوت آزاد با سیلاب عبوری 523 مترمکعب بر ثانیه به طور مطمئن به پایاب منتقل می‌شود.

وی با اشاره به آورد سالیانه حدود 10.2 میلیون متر مکعب در این سد افزود: این سد با هدف جلوگیری از خروج آب از کشور، کنترل سیلاب‌های فصلی، ذخیره‌سازی و تنظیم حدود 4.6 میلیون مترمکعب رواناب برای مشروب کردن حدود 500 هکتار از اراضی پایاب مطالعه شده و در دست اجرا است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.