تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 6011
تاریخ : ۲ بهمن, ۱۳۹۸ :: ۸:۱۶
پیاز‌های زعفران به روش هیدروپونیک در دانشگاه ارومیه کشت شد

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کشت زعفران یکی از فعالیت‌های اشتغال زا و دارای درآمد خوب است که دانشجویان می‌توانند با استفاده از تجربیاتی که در این پروژه به دست می‌آورند، هر کدام خود جداگانه این فعالیت را انجام دهند. یکی از راهبرد‌های دانشگاه‌ها هدایت دانشجویان به سمت فعالیت‌های کارآفرینی است تا دانشجویان بتوانند بعد از فارغ التحصیلی خود توانایی ایجاد شغل داشته باشند.
زهره جبارزاده، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در گفتگو با خبرنگار ما در این رابطه گفت: طرح توسعه کشت، تکثیر و تغذیه زعفران در شرایط هیدروپونیک که با حمایت دانشگاه ارومیه و بنیاد ملی نخبگان و با هدف آموزش، توانمندسازی و ایجاد زمینه اشتغال برای دانشجویان نخبه در دانشگاه ارومیه در حال انجام است و دارای مزیت‌های متعددی نسبت به سایر روش‌های کشت زعفران است.
جبارزاده مطرح کرد: در این طرح کشت هیدروپونیک پیاز‌های زعفران در شرایط کاملا کنترل شده از نظر نور، دما و رطوبت و با اعمال شرایط تغذیه‌ای مطلوب انجام شده و با کشت سنتی مقایسه می‌شود.   عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه خاطرنشان کرد: در کشت هیدورپونیک زعفران که جزو طرح‌های دوره چهارم شهید «احمدی روشن» است، ۱۲ نفر از دانشجویان نخبه دانشگاه ارومیه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری تخصصی، با گرایش‌های مختلف و از دانشکده‌های مختلف همکاری می‌کنند که امید است با اجرای موفق این طرح، ضمن ایجاد انگیزه بیشتر در دانشجویان جهت ایجاد اشتغال و کارآفرینی، نتایج این طرح بتواند برای تولیدکنندگان زعفران آئروپونیک در سطح کشور قابل استفاده باشد و به سمت روش نوین کشت زعفران سوق پیدا کنند.   کشت زعفران به روش هیدروپونیک
وی گفت: با کشت زعفران، ارزش افزوده بالا و سود زیادی از صادرات آن نصیب تولیدکننده می‌شود و امروزه کشور‌های پیشرفته به دنبال آن هستند که بتوانند زعفران را در کشور‌های خود پرورش دهند؛ به همین دلیل استفاده از روش‌های صنعتی و مدرن از قبیل: سیستم‌های هوا کشت (آئروپونیک) هم افزایش قابل‌توجهی داشته‌است.
جبارزاده بیان کرد: از بزرگترین مزیت‌های کشت هیدروپونیک، استفاده حداکثری از فضا و سطح زیرکشت به سبب طبقاتی بودن و تراکم کشت بالاست که باعث شده علاوه بر این افزایش سطح کشت، میزان تولید نیز به صورت چشمگیری افزایش یابد.
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه تاکید کرد: امروزه در بسیاری از نقاط کشورمان خبر‌هایی از کشت زعفران در گلخانه یا سوله به صورت آئروپونیک می‌شنویم که البته این پیاز‌ها بعد از برداشت گل در مزرعه کشت می‌شود، کشت زعفران در مزرعه نیازمند آب‌وهوایی است که با آن سازگاری داشته باشد؛ ضمن اینکه فضای زیادی را هم به خود اختصاص خواهد داد.
وی در ادامه افزود: پیاز‌ها با سرما و یخبندان زمستانه مواجه خواهند شد و به دلیل شرایط نامساعد، امکان تغذیه پیاز در پاییز و زمستان یعنی زمانی که پیاز در حال تولید پیازچه است، فراهم نخواهد بود و تغذیه و کوددهی پیاز‌ها با شروع فصل بهار به شرطی که برای کشاورز امکانپذیر باشد، انجام می‌شود.    
کشت زعفران به روش هیدروپونیک   جبارزاده تصریح کرد: در شرایط آئروپونیک امکان دارد بارندگی، پیاز‌ها را دچار پوسیدگی کند یا جوندگانی مثل موش، پیاز‌ها را از بین ببرد؛ ضمن اینکه مصرف کود (به دلیل تثبیت عناصر در خاک و آبشویی در اثر بارندگی‌های فصلی) و هزینه‌های کارگری هم زیاد خواهد بود؛ از همه مهمتر اینکه پیاز‌ها دو فصل مهم برای تغذیه را از دست خواهند داد و این می‌تواند در کاهش کیفیت گل‌های سال بعد، بسیار موثر باشد.

وی یادآور شد: با کشت زعفران به صورت هیدروپونیک و در یک محیط بسته مانند سوله یا گلخانه می‌توان دما، نور و رطوبت محیط را تنظیم کرد و تحت شرایط کاملا کنترل شده در پاییز و زمستان و بهار تغذیه پیاز‌ها را به صورت مطلوب انجام داد؛ در این روش، مصرف آب و کود و سم کاهش می‌یابد و تولید پیاز‌های دختری هم بیشتر می‌شود.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.