تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 4765
تاریخ : ۱۷ دی, ۱۳۹۸ :: ۲۳:۱۷
درصد باسوادی زنان آذربایجان شرقی ۱.۱ درصد کم‌تر از میانگین کشوری است

محمد حسین اشرفی عصر سه شنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان گفت: با توجه به اهمیت شاخص سواد در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، در جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه‌ای به آن شده است.

وی با اشاره به نرخ باسوادی در آذربایجان شرقی بیان کرد: طبق سرشماری ۹۵-۹۰، با رشد ۲.۲ درصدی داشتیم و بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سه سال قبل، ۹۵.۳ از جمعیت استان ما باسواد هستند.

وی خاطر نشان کرد: سعی زیادی برای رسیدن به جایگاه تعیین شده، کرده‌ایم، اما برای رسیدن به میانگین کشوری نیاز به تلاش بیشتری داریم.

اشرفی گفت: نرخ رشد سواد در جمعیت هدف ما که شامل گروه‌های سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است، ۰.۲ ‌درصد و برابر با نرخ رشد کشور است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با اشاره به میزان باسوادی در روستاهای استان گفت: با توجه به نفوس کم، پراکندگی روستاها، مهاجرت‌های فصلی و برخی باورهای فرهنگی، نرخ رشد سواد در روستاهای ما ۲.۸ درصد و در روستاهای کشور ۳.۳ درصد است.

وی در ادامه گفت: مردان آذربایجان شرقی یک درصد از مردان باسواد کشور بیشتر بوده چ درصد باسوادی زنان استان ۱.۱ درصد کم‌تر از میانگین کشوری است.

وی اظهار کرد: در حوزه عملکرد در بین استان‌های سراسر کشور؛ آذربایجان شرقی،سه سال متولی رتبه اول کسب کرده است.

 معاون سواد آموزی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، توسعه و راه اندازی مراکز یادگیری محلی، آموزش اولیای بی سواد، سواد آموزی زندانیان، کمیته امداد امام (ره)، افراد تحت پوشش بهزیستی را از برنامه‌های حوزه سواد آموزی به منظور تحقق هدف ریشه کنی بی سوادی عنوان کرد.

وی با اشاره به آمار سرشماری بی سوادی استان در سال ۹۵ گفت: در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، ۱۴۱۹۱۸ نفر بی‌سواد بودند که تا ۲۵۶۶۰ نفر از آنان تا سال ۹۷ باسواد شدند. 

 وی در خاتمه با تاکید بر اینکه شناسایی افراد بیسواد از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است، گفت: ادارات و سازمان‌هایی مانند اداره کل ثبت احوال، کمیته امداد، بهزیستی، اداره کار، صنعت، معدن و تجارت، دانشگاه علوم پزشکی نیروی انتظامی، راهنمایی و رانندگی و دهیاری‌ها برای تکمیل پایگاه اطلاعاتی و مشخصات و نشانی افراد بی‌سواد کمک کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه سواد برای ما از اهمیت خاصی برخوردار است، اظهار کرد: باید در کنار سواد عمومی، سواد سلامت جامعه را افزایش دهیم، آمار استان در دست ما موجود و سامانه‌سیب دانشگاه نیز گویا است و می‌توانیم در در این خصوص به آموزش و پرورش کمک کنیم.

محمدحسین صومی افزود: به منظور تکمیل پایگاه اطلاعاتی آموزش و پرورش در شناسایی افراد بی‌سواد می‌توانیم از به‌ورزهایمان کمک بگیریم، بی‌سوادی پنج درصد از جمعیت استان، نقطه ضعفی برای استان آذربایجان شرقی است.

وی در ادامه با ارائه پیشنهادی برای تشویق مردم به سواد آموزی گفت: اولویت در ارائه تسهیلات و خدمات با کسانی باشد که پیشگام سواد آموزی می‌شوند.

مسئول بسیج فرهنگیان استان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه مشارکت نهادهایی مثل بسیج و سپاه می‌تواند کمک کننده باشد، بیان کرد: مشارکت در محروم زدایی و ریشه کن کردن فلج اطفال کارنماییم در کارنامه بسیج ثبت شده است.

مسلم اورنگی تاکید کرد: کنار هم قرار گرفتن توان بسیج و توان مرکز راهبردی و اندیشه ورزی سپاه عاشورا می‌تواند برگزاری جشن ریشه کن کردن بی سوادی در استان را سرعت ببخشد.

وی خطاب به استاندار آذربایجان‌شرقی بیان کرد: با توجه به اینکه شما فردی علمی و دانشگاهی هستید، انتظار می‌رود این اتفاق در زمان شما اتفاق بیفتد.

 رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی نیز در ادامه این جلسه با تقدیر از اقدامات ارزشمندی که در استان در سطح سواد آموزی انجام شده است، بیان کرد: همراهی و همکاری تمامی نهادهای ذیربط باعث افزایش همگرایی شده و می‌تواند در شناسایی افراد بی سواد در استان کمک کننده باشد.

بهبودی  در خاتمه متذکر شد: می‌توانیم برای تحقق هر چه سریعتر ریشه کنی بیسوادی در استان بسته خاصی را طراحی کنیم.

غلامحسین مسعودی ریحان، عضو شورای شهر اسلامی تبریز نیز در بخش دیگر این جلسه بیان کرد: طرحی در شورای اسلامی تبریز مبنی بر تخصیص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای دانش آموزان بازمانده از تحصیل و سرویس دانش آموزان استثنایی نوشته شده بود که با آوردن آن در بودجه می‌توان مشکلات مربوط به ردیف بودجه‌های حذف شده آموزش و پرورش را حل کرد.

رقیه صادق زاده، مدیر کل امور بانوان استانداری آذربایجان شرقی نیز در پایان این جلسه استفاده از اطلاعات طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را راهی برای شناسایی افراد و زنان بی سواد در سطح استان عنوان کرد.

جلسه شورای آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی به ریاست استاندار و با حضور دستگاه‌های مرتبط برگزار و بر ضرورت همکاری تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط در اجرای طرح شتاب بخشی به سواد آموزی استان تاکید شد.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.