تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 3948
تاریخ : ۸ دی, ۱۳۹۸ :: ۱۴:۱۲
حکایت گرانی‌های یک کنکور که تمامی ندارد / یک مشت ریال، چند برگ کاغذ؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سارا سلیمی؛ زیست انتشارات فلان! نه، زیست انشارات بهمان بهتر است! کدام کتاب تست؟ اصلا کدام انتشاراتی؟ همه این‌ها سوالاتی است که این روز‌ها در سر داوطلبان کنکوری می‌چرخد و مدتی درگیر چنین سوالاتی با خود هستند، برای گرفتن یک نتیجه ارزشمند مدام می‌پرسند و به اهلش رجوع می‌کنند؛ حق هم دارند، صحبت از سرنوشتشان است.

سردرگمی حاصل از تنوع زیاد کتاب‌های کنکوری و موسسات آن، به قدری گیج کننده است که تنوع مدارس؛ سال سرنوشت ساز داوطلبان کنکور است، اما چاره‌ای جز به جان خریدن این سردرگمی و تحقیقی اساسی در رابطه با تشخیص «به درد بخورترین ها» نیست.
قیمت‌های سر به فلک کشیده
سردرگمی را که کنار بگذاریم، می‌رسیم به قیمت‌های نجومی این کتاب‌ها؛ مشکلات اقتصادی چندی است که فشارهای زیادی را به ملت آورده است! البته که اکنون کار دیگر گذشته است. نوسانات ارز به شدت بر هر چیزی تاثیر گذاشته و این تاثیر بر قیمت کاغذ برای هر کسی که با محصولاتی از خانواده سلولز سر و کار دارد، بیشتر لمس می‌شود!
قیمت‌های چند سال قبل را که با قیمت‌های اکنون کتاب‌های کنکوری مقایسه کنید خواهید دید که چه بودجه‌ای را خانواده داوطلبان باید برای پشت سر نهادن غول با شاخ و دمی! به نام کنکور، هزینه کنند.
منتشر نشود///
قیمت حدودی برخی از کتاب‌های کار کنکور رشته تجربی را ببینید:
منتشر نشود///*قیمت‌ها بر حسب هزار تومان است.   همانطور که مشاهده می‌کنید فقط با جمع کردن قیمت برخی از کتاب‌های کار رشته تجربی مبلغی میلیونی به دست خواهید آورید. حال در نظر بگیرید یک دانش آموز چه مبلغی باید برای دریافت صحیح متون کتاب‌های تحصیلی بپردازد؛ البته این مسئله را در کنار هزینه‌های بالای انواع مدارس و سایر لوازم تحصیل و... لحاظ کنید.

هزینه بیشتر، رتبه بهتر!

قبولی در دانشگاه‌ها به خصوص دانشگاه‌های دولتی که نیاز به رتبه‌های بالاتر دارند، هر روز گران و گران‌تر می‌شود؛ درواقع می‌توان گفت تاکنون هیچ بخش و ارگان ذی‌ربطی در رابطه با این موضوع تلاشی که به ثمر بنشیند، انجام نداده است.

شرکت کردن در موسسات کنکوری خود هزینه بزرگ دیگری است که به سوی دانش آموز برای رد شدن از کنکور حواله می‌شود؛ البته هستند داوطلبانی که با شرکت نکردن در این موسسات توانسته‌اند کنکور را پشت سر بگذارند، اما این طیف دانش آموزان سال به سال کمتر می‌شوند و این را می‌توان از آمار رتبه‌های برتر کنکور هر سال متوجه شد.

نتایج کنکور سراسری ۹۸ نیز خود مهر تاییدی بود بر بالا رفتن قیمت روز افزون تحصیل در جامعه؛ نتیجه‌ای که شکافی عمیق بین دانش آموزان مرفه و طبقه متوسط و پایین جامعه خواهد داشت.

در نظر بگیریم خانواده ای، از طبقه پایین و یا متوسط جامعه، چند فرزند محصل دارد؛ دو فرزند این خانواده در یک سال، آماده آزمون سراسری خواهند شد. با نرخ امروزی انواع مدارس، کتاب‌های کمک آموزشی و شرایط کنکور که هر داوطلبی را قلقک می‌دهد تا در موسسات کنکوری شرکت کند، اوضاع این خانواده چگونه خواهد بود؟ این اوضاع در شرایط اقتصادی کنونی در کنار سایر مخارج پرورش هر فرزند خواهد بود.   به کدامین دلیل کتاب‌های درسی نباید به طور شفاف و صریح مفهوم را به دانش آموز آموزش دهند و گوی سبقت را از کتاب‌های کمک آموزشی نربایند؟ کتاب‌هایی که بدون واسطه‌ای به دست خود دانش آموز می‌رسد و معلم می‌شود زبان گویای آن. این اوضاع کتاب‌های گران با مفهوم راحت‌تر تا کی قدم به قدم با سیستم آموزشی کشور راه خواهد رفت؟

مسئله کدام است؟
افت کیفیت محتوای کتاب‌های درسی که برای جبران آن انواع و اقسام کتاب‌های آموزشی و کنکوری را به بازار راه می‌دهند، از سویی و قیمت‌های فضایی این کتاب‌ها از سوی دیگر! به کدام بخش رسیدگی می‌شود؟ اولی یا دومی، هر دو یا هیچ کدام؟

اخطار از سوی مدارس برای استفاده نکردن از این کتاب‌ها وجود دارد؛ اخطاری که حتی خود کادر مدرسه هم می‌دانند بی تاثیر است؛ البته بماند که برخی از مدارس با موسسات کنکوری و کتاب‌های رنگارنگشان! پیمان اخوت بسته اند. سوال، اما اینجا است که با کتاب‌های درسی می‌توان از سد آزمون‌های تحصیلی عبور کرد؟ آیا رابطه‌ای بین سطح انواع آزمون‌های تحصیلی و کتاب‌های کنکوری و کمک درسی وجود دارد؟ از طرفی بی سر و سامان بودن عرصه کتاب و کاغذ، راه را برای ورود مافیای کتاب و کنکور باز کرده است.  

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.