تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 3583
تاریخ : ۴ دی, ۱۳۹۸ :: ۱۲:۳۴
کسری اعتبار سوادآموزی قم مدیریت می‌شود

حمید رضا شیخ الاسلام روز چهارشنبه درسومین جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی قم درتالار امام جواد (ع) استانداری افزود:درحال حاضر در همه زمینه های سوادآموزی استان کمبود اعتبار داریم‌، ولی سعی می‌کنیم، این مشکل را بر طرف نموده و اعتبارات را جذب نماییم.

وی رویکرد آموزش و پرورش قم به جذب اعتبارات سوادآموزی این استان را جامع و دقیق توصیف کرد،و افزود: هر چقدر هم که بی‌سواد داشته باشیم، امکان تامین اعتبار سوادآموزی آنان را داریم.

وی همچنین نرخ رشد باسوادی درقم در مقایسه با ابتدای پیروزی انقلاب را ۵۰ درصد ذکر کرد و افزود: به دلیل وجود اتباع و مهاجران خارجی، این موضوع باعث عدم دقت کافی در ارائه آمار بی‌سوادی دراین استان می‌شود.

شیخ الاسلام یادآور شد: از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانش آموزی استان درسال تحصیلی جاری ۴۰ هزار تَن از اتباع می‌باشند.

وی با اشاره به گسترش کلاس‌های سوادآموزی درقم گفت: نهضت سوادآموزی را در زندان ها و مراکز ندامتگاهی قم نیز مستقر کردیم، و امکان استفاده همه زندانیان بی‌سواد از این کلاس ها وجود دارد.

هشت هزار و ۵۰۰ تَن از مردم قم در برنامه های سواد آموزی شرکت کردند

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه هشت هزار و ۵۰۰ تن در برنامه های سوادآموزی از ابتدی امسال تا پایان آذرماه شرکت کردند، گفت:‌این برنامه‌ها شامل دوره‌های سوادآموزی، انتقال، تحکیم و همچنین دوره‌های آموزش دیجیتال و همچنین برنامه‌های مختلف فرهنگی مانند نماز کلید بهشت بوده‌است.

حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا قاسمی نیا بیان داشت: بین آموزش و پرورش قم با ۲۷ دستگاه مختلف این استان در زمینه سوادآموزی تفاهم نامه هایی منعقد شده یا در حال نهایی شدن است که شورای آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی سوادآموزی باید این موضوع را با جدیت دنبال کند.

وی همچنین کار سوادآموزی را قلبی، اعتقادی و ارادی دانست و با گرامیداست اول تا هفتم دی به عنوان هفته سوادآموزی گفت: در این هفته در قم ۴۰ برنامه مختلف پیش بینی شده است.

حضرت امام خمینی (ره) در هفتم دی سال ۱۳۵۸ فرمان تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی را صادر کرد.

قاسمی نیا در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه قم در سال ۱۳۸۳ نخستین استانی بود که در موضوع استفاده از ظرفیت سربازان وظیفه با سازمان بسیج مستضعفان سپاه علی ابن ابیطالب قم وارد مذاکره شد، افزود: تاکنون امکان به کارگیری سرباز معلم در کلاس‌های نهضت سوادآموزی قم ایجاد نشده ولی در استان گلستان این اقدام صورت گرفته و تجربه خوبی را نیز به همراه داشته است.

وی همچنین با اشاره به طرح شتاب بخشی به سوادآموزی اتباع بیگانه در قم افزود: طبق آمار از ۳۳ هزار و ۶۶ تَن افراد بی‌سواد ۱۰ تا ۴۹ سال در قم ۱۳ هزار تَن از آنان اتباع هستند.

وی گفت: تلاش داریم، طی سه سال و تا سال ۱۴۰۱ تعداد ۹ هزار و ۵۰۰ تن از اتباع بی‌سواد را تحت پوشش دوره‌های نهضت سواد آموزی قرار دهیم.

قاسمی نیا یادآور شد: امسال حدود سه هزار و ۵۰۰ تَن از اتباع قم به صورت رایگان تا پایان ششم ابتدایی آموزش می‌بینند.

معاون آموزش و پرورش قم همچنین گفت: یکی از برنامه‌های سواد آموزی قم آموزش عشایر می‌باشد که درحال پیگیری است‌.

جمعیت عشایری قم ۲ هزار تَن است که ۱۸۲ تَن از آنها بی‌سواد هستند.

ابوالفضل شریفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بیشتر افراد معتاد درقم به معضل بی‌سوادی یا کم سوادی دچار هستند، بیان کرد: اداره کل بهزیستی قم یکهزار و ۵۰۰ معتاد را تحت پوشش قرار داده و این ظرفیت خوبی برای شناسایی و کسب آمار دقیق بیسوادان است.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.