تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 2997
تاریخ : ۸ مهر, ۱۳۹۸ :: ۲۱:۰۹
روزی برای شنیدن صدای ناشنوایان

خبرگزاری فارس- اردبیل؛ سرویس اجتماعی: سی سپتامبر، مصادف با ۸ مهرماه «روز جهانی ناشنوایان» نام‌گذاری شده است که هدف از آن، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، آشنایی مردم با زبان اشاره و آگاهی مردم و مسوولان از مشکلات این قشر از جامعه است.

اگر فردی از نعمت شنوایی محروم باشد، هرچند آموختن برایش ما ناممکن نمی شود، اما بسیار سخت می‌شود و کمبودهای موجود در جامعه نیز بر این سختی می‌افزاید که وضعیت مطلوب برای ناشنوایان، استفاده از موقعیت‌های در دسترس افراد عادی است و جامعه باید این امکان را برای این افراد فراهم کند.

خانواده و اجتماع با پذیرش واقع‌بینانه مشکل فرد ناشنوا باید یاری‌گر پرورش استعدادها و توانایی‌های او باشند. پذیرش فرد ناشنوا از طرف خانواده، اجتماع و شناخت تفاوت های او و کنار آمدن با آن، نیازمند عشق، علاقه، صبر، حوصله و برخورد منطقی است.

طبق آمارهای جهانی حدود ۵ درصد از کودکان در سنین مدرسه دارای درجات مختلفی از آسیب‌های شنوایی هستند و نرخ جهانی معلولیت شنوایی حدوداً ۰/۴ درصد است.

در استان اردبیل حدود ۵ هزار نفر فرد دارای اختلال شنوایی وجود دارد که تقریبا ۳ هزار نفر از این افراد در بهزیستی استان دارای پرونده توانبخشی بوده و از خدمات مختلف توان‌بخشی مانند تست‌های تشخیصی، ادیومتری، تجویز، ارائه و فیتینگ سمعک، کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تأمین و تعمیر قطعات حلزون شنوایی و سایر خدمات مددکاری استفاده می‌کنند.

ایجاد رابطه بین جامعه و ناشنوایان بسیار حایز اهمیت است

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در مراسم گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان با شعار «زبان اشاره برای همه ناشنوایان» اظهار کرد: ایجاد رابطه بین جامعه و ناشنوایان بسیار حایز اهمیت است و آموزش و پرورش، رسانه‌ها و مجموعه بهزیستی باید تمام تلاش خود را برای توسعه ارتباط صحیح ناشنوایان با جامعه به‌کار گیرند.

ستاری غربالگری قبل از تولد نوزادان را در پیشگیری از معلولت‌ها مهم ارزیابی کرد و افزود: برنامه‌های غربالگری در سال‌های اخیر در بهزیستی با جدیت دنبال می‌شود و تشخیص به‌موقع انواع معلولیت‌ها با هدایت و راهنمایی بهزیستی اولین گام در جلوگیری از به دنیا آمدن نوزاد معلول است.

وی بیان کرد: در سال ۹۷ غربالگری شنوایی برای ۲۲ هزار نوزاد انجام شد که ۹۷ نفر دارای افت شنوایی بودند و برای اقدامات درمانی به‌موقع معرفی شدند.

 

کاشت حلزون شنوایی برای ۲۱۶ نفر از کودکان استان

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل تشریح کرد: بهترین زمان تشخیص و تجویز سمعک یا کاشت حلزون در سنین زیر ۶ سالگی است و دولت در راستای حمایت از خانواده این معلولان ۳۰۰ میلیون ریال کمک هزینه درمانی پرداخت می‌کند و تاکنون در استان برای ۲۱۶ نفر از کودکان دارای مشکل شنوایی کاشت حلزون انجام گرفته است.

ستاری ادامه داد: تشخیص زودهنگام و قبل از ۱۴ سالگی می‌تواند در پیشگیری از این معلولیت موثر باشد و با تجویز سمعک و گفتاردرمانی از بروز معلولیت قطعی جلوگیری کند.

وی از راه‌اندازی مرکز کودکان کم‌شنوا خبر داد و گفت: در شهرستان‌های پارس آباد و خلخال این مراکز دایر شده و ۲۷ نفر از ناشنوایان از مرکز پارس آباد و ۱۵ نفر از مرکز خلخال خدمات دریافت می‌کنند.

 

محیطی امن و آرام برای حضور ناشنوایان در جامعه ایجاد شود

رئیس آموزش و پرورش استثنائی استان اردبیل با اشاره به اینکه روز ناشنوایان فرصتی برای تجلیل از توفیقات این قشر است، اظهار کرد: ناشنوایان با چالش‌های جدی و اساسی در استان مواجه هستند و نیاز است بهزیستی و مراکز توانبخشی استان با تلاش و قدرت بیش‌تر در این عرصه ظاهر شوند.

شفائی افزود: به دنیا آمدن کودک دارای معلولیت جسمی علاوه بر اینکه برای خانواده‌ها درد و محنت بزرگی است، در جامعه نیز وظایف گسترده‌ای را ایجاد می‌کند و نیاز است تا دغدغه‌های این قشر توسط مسوولان شنیده شده و محیطی امن و آرام برای حضور این قشر در جامعه فراهم آید.

وی بیان کرد: کودکان معلول حق برخورداری از حقوق اجتماعی را دارند و ما با دو رویکرد اساسی در رفتار با کودکان وارد عمل شده‌ایم که در این بین شناسایی کودکان دارای آسیب شنوایی و ایجاد محیط امن در قالب مدرسه ناشنوایان از عمده وظایف ما محسوب می‌شود.

شفایی تاکید کرد: هیچ کودکی با هر نوع نارسائی‌ جسمی نباید از حقوق اولیه خود که همان آموزش و حضور در اجتماع است، محروم شود و در این زمینه آموزش و پرورش در کنار نهاد تخصصی بهزیستی تلاش می‌کند تا کودکان ناشنوا، کم‌بینا و دارای اختلالات ژنتیکی از تحصیل بازنمانند.

وی تصریح کرد: اکثر این دانش‌آموزان در مدارس عادی و همراه با سایر دانش‌آموزان تحصیل می‌کنند و در سال‌های اخیر آمار دانش‌آموزان مدارس استثنائی کاهش چشم‌گیری داشته است.

 

اهمیت مداخله زودهنگام در درمان ناشنوایی

مدیرعامل موسسه گفتاردرمانی «بیان» اظهار کرد: مداخلات زودهنگام در درمان ناشنوایی بسیار مهم بوده و یکی از فاکتورهای اساسی در تحصیل مهارت‌های زبانی کودکان ناشنوا، پیشرفت تکنولوژی‌های مربوط به ناشنوایی است.

حمزه محمودی تصریح کرد: عوامل موثر در پیشرفت کودکان کم‌شنوا و ناشنوا شامل تشخیص زودهنگام، علت آسیب شنوایی و درجه این آسیب است که باید مراکز توانبخشی در استان بیش از پیش گسترش یابد تا نیازهای درمانی این افراد تامین شود.

وی گفت: مدارس تلفیقی باید به آخرین متدهای آموزشی٬ وسایل مورد نیاز و مشاوره‌های روانشناسی و گفتار درمان‌های متبحر مجهز شوند.

گفتنی است؛ امروز از مددکاران ناشنوایان، خانواده‌های موفق دارای فرزند ناشنوا، کارآفرین برتر ناشنوا، دانشجوی برتر، ورزشکار موفق، ناشنوای برتر حوزه اشتغال و کودکانی که از مراکز درمانی به مدارس عادی راه یافته بودند با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تجلیل شد.

******گزارش از: مینا مجدی******

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.