تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 29289
تاریخ : ۱ دی, ۱۳۹۹ :: ۱۶:۲۴
رشد 65 درصدی جمعیت باسوادی در استان کردستان

 رمضان یوسفی صبح امروز (1دی) در جمع خبرنگاران با تبریک هفتم دی ماه سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان امام خمینی(ره) از اجرای برنامه هایی به مناسبت هفته سواد آموزی در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: 21 برنامه  این هفته متناسب با عناوین روز شمار از اول لغایت هفتم دی ماه 99 در سطح استان برگزار می شود.

یوسفی در تشریح دستاوردهای حوزه سواد آموزی استان از باسواد کردن حدود 282 هزار نفر از افراد بی سواد استان در طول 40 سال گذشته خبر داد و گفت: براساس سرشماری سال 55 درصد باسوادی جمعیت شش سال و بالاتر استان حدود ۳۰ درصد بوده که این رقم با تلاش مجموعه در سال 95 با رشد 53 درصدی به 83 درصد رسید .

وی با بیان اینکه براساس سرشماری سال 55، در جامعه هدف 10 تا 49 سال 28.26 درصد جمعیت باسوادی وجود داشته است؛ خاطرنشان کرد: این آمار هم اکنون به 94 درصد رسیده و رشد 65 درصدی داشته ایم .

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: براساس سرشماری سال55، 14.98 درصد از جامعه زنان باسواد بوده اند که امروز این آمار با رشد 64 درصد به 80 درصد رسیده است .

وی کاهش اختلاف میزان باسوادی بین زنان و مردان را یکی از برنامه های موفق سوادآموزی استان دانست و گفت: میزان تفاوت باسوادی در بین زنان و مردان استان از 30.37 درصد سال 1355 به 8.55 درصد در سال 1395 رسیده است.  

یوسفی از افزایش 30.3 درصدی میزان باسوادی جمعیت استان در مناطق شهری 55.02 درصد در سال 1355 به 85.3 درصد در سال 1395 خبرداد و گفت: میزان باسوادی جمعیت استان در مناطق روستایی نیز از 21.54 درصد به 72.3 درصد رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از اجرای بسته تحولی« پیوند سواد و زندگی» در پنج مرکز یادگیری محلی استان خبرداد و آموزش فعالیت های اجتماعی، آموزش مهارت های زندگی، مهارت حقوق شهروندی و مهارت اجتماعی را از مهم ترین ویژگی های این مراکز عنوان کرد.

معاون سوادآموزی استان خاطرنشان کرد: سوادآموزان در مراکز یادگیری محلی علاوه بر سواد، حرفه ای را می آموزند که می تواند به اقتصاد خانواده و کشور کمک کند و این اقدام هم می تواند اقدامی در راستای جهش تولید باشد.

وی در ادامه به تشریح فعالیت های سوادآموزی در ایام کرونا پرداخت و از اقدام ابتکاری معاونت سوادآموزی استان در تولید محتوای الکترونیکی در قالب 24 حلقه dvd برای تمام سوادآموزان دوره های سوادآموزی و انتقال خبر داد و گفت: فایل های آموزشی 80 درس به شهرستان ها و مناطق ارسال شده است .

یوسفی در پایان سخنان خود از کسب رتبه عالی و شایسته تقدیر معاونت سوآموزی آموزش و پرورش کردستان در حوزه سوادآموزی در شاخص مختلف خبر داد و کسب این موفقیت ارزشمند را به کلیه دست اندرکاران امر تبریک گفت.

رشید قربانی مدیرکل آموزش و پرورش کردستان، در ادامه این جلسه انسداد مبادی ورودی بی سوادی و پوشش تحصیلی کامل دانش آموزان دوره ابتدایی را دو اقدام اساسی استان عنوان کرد و گفت: با تلاش مجموعه سواد آموزی ، شاخص های عملکردی این حوزه در چند سال اخیر رشد خوبی داشته است .

 وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اهمیت سواد، به دستور بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی، نهضت سواد آموزی تاسیس و آموزش بی سوادان آغاز شد، گفت: در طول این سال ها، این نهال نوپا تنومند و با اهتمام و تلاش مسئولین و دست اندرکاران سواد آموزی و همراهی افراد، وضعیت سواد جمعیت کشور به خصوص جامعه هدف بهتر و به نقطه مطلوب رسید.

 وی با بیان اینکه با وجود تلاش های صورت گرفته همچنان در سطح جامعه افراد کم سواد و بی سواد وجود دارد و بر اساس سرشماری سال 1395 تعداد 260 هزار نفر از جمعیت شش سال به بالای استان بی سواد بودند، اظهار داشت : کمتر از یک پنجم این افراد بی سواد در جامعه هدف یعنی 10 تا 49 قرار دارند که جزو رسالت و ماموریت حوزه سواد آموزی است.

قربانی هم چنین به عملکرد حوزه سواد آموزی در طول چند سال اخیر نیز اشاره کرد و گفت: با تلاش مجموعه هر ساله شاخص های هدف گذاری پیگیری و حجم پیش بینی شده برای دوره های سواد آموزی به صورت 100 درصد محقق و پوشش کامل صورت گرفته است.

وی از حمایت های استاندار کردستان به عنوان رییس شورای پشتیبانی سواد آموزی، فرمانداران، ائمه جمعه و جماعت، شوراهای اسلامی شهر و روستا و اعضای شورای پشتیبانی سواد آموزی استان و شهرستان و زحمات آموزش دهندگان و کلیه دست اندرکاران امر تشکر و گفت: با حمایت مسئولین و همراهی دستگاه ها و نهادهای متولی، کردستان در سه سال اخیر رتبه برتر کشوری را کسب و مورد تقدیر قرار گرفته است.

وی با تشریح وضعیت سواد استان در رده های سنی مختلف گفت: خوشبختانه در رده های سنی 10 تا 35 سال میانگین سواد جمعیت استان کردستان از میانگین کشوری بالاتر است و تا چند سال آینده کردستان در شاخص سواد وضعیت مطلوب تری خواهد داشت.

وی انسداد مبادی ورودی بی سوادی و پوشش حداکثری دانش آموزان و هم چنین تلاش مجموعه حوزه سواد آموزی برای تحقق شاخص ها و ارتقاء پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی را از مهم اقدامات اساسی استان نام برد و گفت: کردستان در پوشش تحصیلی دوره ابتدایی در سطح کشور در رتبه اول و در پوشش تحصیلی پیش دبستان نیز جزو پنج استان اول کشور می باشد .

مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگری از سخنان خود، سواد را نیاز عمومی جامعه دانست و با بیان اینکه یکی از هفت شاخص توسعه در دنیا سواد است، تصریح کرد : همه اقشار و به ویژه دستگاه های فرهنگی باید کمک کنند تا بی سوادی در سطح جامعه ریشه کن شود .

وی در پایان یادآور شد: از نظر سازمان یونسکو امروز فرد با سواد کسی است که علاوه بر سواد پایه ، در ابعاد مختلف دارای مهارت باشد .

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.