تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 2733
تاریخ : ۶ مهر, ۱۳۹۸ :: ۱۵:۲۱
پشتوانه امروز سینمای دفاع مقدس قابل اعتناست / از فتح‌المبین تا آتش‌بس در جبهه بودم

اصغر نقی‌زاده، بازیگر سینما و تلویزیون که او را در بسیاری از سریال‌ها و فیلم‌های دفاع مقدسی دیده ایم، در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس عنوان کرد: من امروزبه دلیل کارنامه‌ای خوبی که در سینمای دفاع مقدس داریم، قائل به یک ژانر قابل اعتنا برای این سینما هستم؛ چرا که این بخش از سینما توانسته برای خودش هویتی به دست آورد و تبدیل به یک ژانر مستقل شود. در عین اینکه ما دارای فیلمسازان و کارگردانان قابلی هستیم.
وی افزود: خود این سینما نیز می‌تواند دسته بندی شود چنانکه به نظرم هر کارگردانی در یک بخش موفق بوده است، مثلا امروز در فیلم‌های ابراهیم حاتمی کیا می‌توان به خوبی روابط آدم‌ها را در دوران دفاع مقدس دید. کمال تبریزی بهترین قصه‌های طنز این حوزه را ساخته و یا امثال آقای درویش توانسته در بازسازی سکانس‌های جنگی خودی نشان دهد. رسول ملاقلی پور هم که جای خود دارد.
* فیلمسازانی داریم که جبهه را ندیده اند، اما به خوبی از پس فیلم باکیفیت برآمده اند
بازیگر «آژانس شیشه ای» ادامه داد: ما امروز پشتوانه خوبی در سینمای دفاع مقدس داریم؛ گاه فیلم‌هایی می‌سازیم مثل «تنگه ابوغریب» که به زعم من کیفیت بالایی دارند. خود من از نزدیک آن عملیات را دیده ام و معتقدم که نزدیک به مستند بوده است. از این جنس آثار باکیفیت طی این سال‌ها داشته ایم.
نقی زاده خاطرنشان کرد: قرار نیست که فیلمساز جوان ما برای ساخت فیلم دفاع مقدسی، لزوما جبهه و جنگ را دیده باشد. از این بابت که در همین زمانه فیلمسازانی داشته ایم که اتفاقا آن دوره را ندیده اند، اما به خوبی از پس یک فیلم باکیفیت هم برامده اند.
وی بر حس و حال موجود دوران دفاع مقدس، در لوکیشن‌های سینمای امروز جنگ تحمیلی نیز تأکید داشت و گفت: بودن در آن فضا، قطعا نقطه عطفی است و گاه همین عامل می‌تواند ضعف ساختاری و کارگردانی فیلمساز را هم از ذهن مخاطب دور کند.
* اولین حضورم در جبهه به سن ۲۰ سالگی و حضور در عملیات فتح المبین برمیگردد
این بازیگر اذعان داشت: امروز خیلی‌ها از «دیده بان» ابراهیم حاتمی کیا به عنوان کاری شاخص حرف می‌زنند؛ درحالیکه نقطه پررنگ همین فیلم حس و حالی است که از اتمسفر دفاع مقدس و جبهه به مخاطب منتقل می‌کند. هرچند که معتقدم ساختار فیلم‌های امروز حاتمی کیا از این فیلم هم به مراتب بهتر است.
نقی زاده که خود از رزمندگان دوران جنگ تحمیلی است، گفت: ما امروز هنرمندانی را در فیلم و سریال‌های دفاع مقدسی می‌بینیم که اتفاقا رزمنده جبهه بودند؛ از خود ابراهیم حاتمی کیا گرفته تا کمال تبریزی یا سیدجواد هاشمی و سعید سهلی و غیره. تعدادشان نیز کم نیست.
این رزمنده دوران دفاع مقدس در عین حال با اشاره به آن دوران گفت: من اولین بار در سن ۲۰ سالگی در عملیات فتح المبین حضور داشتم سعی می‌کردم لااقل در عملیات‌ها باشم. همانطور هم که در زمان آتش بس در شلمچه بودم.
نقی زاده گفت: من کارمند آموزش و پرورش بودم؛ ولی جبهه را از دست نمی‌دادم و سعی میکردم در رفت و آمد باشم خصوصا در عملیات‌ها که در این بین می‌توانم به عملیاتی مثل محرم، بیت المقدس، خیبر، کربلای ۵ و ... اشاره کنم.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.