تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 26697
تاریخ : ۱۸ آبان, ۱۳۹۹ :: ۹:۱۹
آموزش سکویی در برنامه هفتم توسعه پیگیری می‌شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرنگار مهر، محمدمهدی زاهدی شنبه شب در جمع خبرنگاران ضمن تبریک طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان، افزود: باید از همه افرادی که در این زمینه مشارکت داشتند تشکر کنم.

وی با اشاره به تاریخچه آموزش مجازی در دنیا، افزود: این طرح از قرن ۱۸ به کمک پست آغاز شد و از اواسط قرن ۱۹ پررنگ‌تر و در ادامه بحث‌های دانشگاهی آغاز شد اما در ایران به هر دلیلی با تأخیر آغاز شد که شروع آن در دانشگاه از سال ۱۳۵۰ و در آموزش و پرورش در سال ۸۳ آغاز شد.

نیازمند یک سیستم آموزش از راه دور هستیم

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت آموزش از راه دور، بیان داشت: در آموزش و پرورش بعضاً دانش آموزانی هستند که دارای محدودیت جهت حضور در مدرسه هستند و نمی‌توانند در مدارس رفت و آمد کنند همچنین بزرگسالانی داریم که نمی‌توانند در کنار دانش آموزان درس را فرا بگیرند لذا در مجموع ما نیازمند یک سیستم آموزش از راه دور هستیم.

وی ادامه داد: در دانشگاه به واسطه درگیری کاری و شغلی، دانشجویان فرصت محدودی در اختیار دارند اما علاقمند به تحصیلات عالیه هستند لذا جا دارد که راه را باز کنیم همچنین برای پرسنل دولت و کارکنان بخش خصوصی نیز باید آموزش غیرحضوری گذاشت. در نقطه مقابل آموزش حضوری دارای هزینه است هر چند آموزش حضوری باید در جای خود باشد و لازم است اما باید با توجه به شرایط، از ظرفیت آموزش غیرحضوری هم استفاده کرد.

عقب ماندگی ۲ قرنی کشور در بحث آموزش مجازی

زاهدی با اشاره به اینکه تاکید جدی ما در شش سال اول در آموزش و پرورش به آموزش حضوری است، اظهار داشت: در وضعیت آموزش مجازی با تأخیر دو قرنی نسبت به دنیا آغاز کردیم لذا باید این عقب افتادگی را جبران کنیم و متأسفانه در کشور ما مسئولان به این امر باور نداشتند در نتیجه کارهای اساسی خوبی در این زمینه انجام نشده است.

وی با بیان این مطلب که آموزش و پرورش کار اساسی در حوزه آموزش مجازی انجام نداده است و تنها از زمان شیوع ویروس کرونا آموزش مجازی آغاز شد، اظهار کرد: زیرساخت‌ها در زمینه سیستم شاد مهیا نشده است لذا در خصوص بحث اینترنت و مسائل مالی، مشکل داریم. بحث دیگر این است که سیستم شاد توان پوشش کافی را در کشور ندارد از طرف دیگر ۳ میلیون دانش آموز از نظر مالی مشکل تأمین گوشی و یا تبلت دارند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با وجود همه این مشکلات اما نباید منکر این کار خوب سیستم شاد شد، بیان داشت: دستگاه‌های مختلف کشور باید مشکلات مختلف زیرساختی و نرم افزای را رفع کرده و به تأمین تبلت و یا گوشی مورد نیاز دانش آموزان محروم کمک کنند.

وی با بیان این مطلب که برنامه‌ای تحت عنوان آموزش سکویی برنامه ریزی شده است که در دنیا آغاز شود که آموزش از راه دور پیشرفته است، بیان داشت: این آموزش، کلاس، کارگاه و غیره را طراحی می‌کند و وقتی که دانش آموز با این فضا روبرو می‌شود احساس می‌کند که در محیط طبیعی قرار دارد.

زاهدی با بیان این مطلب که ما در این زمینه هنوز شروع نکردیم و اگر تلاش نکنیم مجبوریم وابسته به کشورهای دنیا باشیم، عنوان کرد: سه سال پیش بیان کردم که در این زمینه زمان زیادی نداریم اما متأسفانه هنوز آموزش سکویی در کشور مطرح نیست حتی هنوز وارد ادبیات آموزشی ما نشده است و اگر این امر محقق شود، دانش آموز در منزل خود می‌تواند وارد آزمایشگاه شوند.

در برنامه هفتم توسعه آموزش سکویی را پیگیری می‌کنیم

وی با اشاره به اینکه در بحث آموزش مجازی هم در آموزش و پرورش و دانشگاه عقب هستیم، اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه حتماً آموزش سکویی را پیگیری می‌کنیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که محتوای درسی باید به گونه‌ای تنظیم شود که برای دانش آموز و دانشجو قابل فهم باشد، اضافه کرد: اگر محتوا درست نباشد دانش آموز نمی‌تواند ابهام خود را از معلم سوال کند البته تلویزیون به خصوص شبکه آموزش خوب عمل کرده است.

وی افزود: اصل آموزش، همان آموزش سکویی است و زمان ما کمتر از ۱۰ سال است.

زاهدی با بیان این مطلب که رسانه‌ها نقش مهمی در بحث مطالبه گری در مسائل آموزشی دارند، اظهار داشت: برخی مسائل آموزشی در کشور قابل حل است همانند بحث شبکه شاد که دستگاه‌های مختلف اگر همکاری کنند قابل حل شدن است و نقش رسانه‌ها در این زمینه بسیار مهم است.

وی با اشاره به اینکه در شرایط موجود باید کمک کنیم که دانش آموزان و دانشجویان کمترین آسیب را ببینند، خاطرنشان کرد: بیشترین نگرانی من در این زمینه سه سال اول دبستان و بخصوص کلاس اولی‌ها است لذا خواهش می‌کنم که معلمین در این مقطع وقت بیشتری بگذارند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که بارها به وزیر ارتباطات تذکر داده ایم که اینترنت رایگان در اختیار اساتید قرار بدهد لذا حتماً این تذکر به وزیر ارتباطات داده می‌شود، تصریح کرد: رفتن به سوی آموزش مجازی ضرورتی اجتناب ناپذیر است لذا هم باید سیاست گذران ما همت داشته باشند و هم دولتمندان باید به این موضوع باور داشته باشند ضمن اینکه خانواده‌ها هم نقش مهمی دارند و کمک به بهتر فهمیدن دانش آموزان کنند، نباید کیفیت آموزش را از دست بدهیم.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.