تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 26236
تاریخ : ۱۱ آبان, ۱۳۹۹ :: ۷:۱۱
تعارضات در خانواده را چگونه حل کنیم؟

"نورالله شیخ پور" درباره تعارض در خانواده اظهار کرد: تعارض هنگام تداخل فعالیت های فرد با شخص دیگر اتفاق می افتد؛ خانواده صمیمی ترین محیطی است که افراد در آن روابط اجتماعی را تجربه می کنند و هر چه صمیمیت بین افراد بیشتر باشد، تعارض بین آنها بیشتر می شود.

وی با بیان اینکه ما انسان ها در محیط اجتماعی زندگی می کنیم و تعارض یک جنبه اجتناب ناپذیر از روابط زوجین است که باید با آن به شکل سازنده برخورد کنیم تا موجب آسیب نشود تصریح کرد: برخی مواقع منابع تعارض، درونی و ناشی از درون فرد یا شریک زندگی اش است که شامل انتظارات زوجین از یکدیگر است که در خانواده اصلی شکل گرفته و آنها را با خود به ازدواج آورده است.

شیخ پور بیان کرد: هر زوجی نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن دارد و وقتی این نیاز برآورده نشود، تعارض به وجود می آید و یکی از ریشه های تعارض احساسات ابراز نشده است.

رییس مرکز مشاوره آموزش و پرورش کرمان اظهار کرد: باید به تفاوت های زن و مرد در روابط زوجین حتما تاکید و توجه داشت که پویایی رابطه در این صورت بیشتر می شود.

وی با اشاره به اینکه عامل بعدی سِن است، افزود: هرچه سن افزایش پیدا می کند میزان استفاده از عقل و منطق بیشتر و تعارضات کمتر می شود.

شیخ پور تصریح کرد: یکی از عوامل بیرونیِ تعارض، خانواده زوجین است و به عنوان مثال قهرهای طولانی مدت بین خانواده ها موجب تنش های زیای می شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شیوه های فرزندپرروی در ایجاد تعارض نقش عمده ای دارد، بیان کرد: وقتی در ازدواج قرار می گیریم روابط دوستانه تغییر می کند که نباید این دوستی ها تعادل زندگی زوجین را به هم بزند زیرا موجب افزایش تعارضات می شود.

رییس مرکز مشاوره آموزش و پرورش کرمان با اشاره به اینکه باید بتوانیم بین شغل و رابطه و زندگی خانواده تعادل ایجاد کنیم که در این صورت تعارضات کمتر می شود، افزود: در شرایط کنونی کرونا وارد زندگی شده و بیماری پیش بینی نشده ای است که نیاز به رفتارهای مقابله ای و پیشگیرانه داریم و اگر زوجین رفتارهای مقابله ای در زمان تعارضات داشته باشند در این صورت تنش خیلی کمتر خواهد بود.

وی اظهار کرد: برای حل تعارض باید دقت داشت و از کلمات همیشه و هرگز استفاده نکنیم. ذهن خوانی نکنیم به این معنی که ممکن است رفتارهایی را فکر کنیم همسرمان انجام می دهد اما نمی توانیم ذهن خوانی کنیم.

شیخ پور با تاکید بر اینکه برای حل تعارضات در جست و جوی مقصر نباشیم. بر موضوعات فعلی زندگی تاکید داشته باشیم نه گذشته و نبش قبر نکنیم تصریح کرد: باید دائما از یکدیگر قدردانی کنیم که در این صورت قطعا احساس مثبت پیدا می کنیم.

رییس مرکز مشاوره آموزش و پرورش کرمان با اشاره به نقش خانواده در ایجاد تنش در روابط زوجین اظهار کرد: اگر خانواده مرز اصلی را با خانواده جدید حفظ نکند، تاثیراتی روی روابط خواهد داشت.

وی افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی امروز معمولا خانواده ها کاری که انجام می دهند، طبقه بالای منزل خود را برای زوج جوان در نظر می گیرند که در این صورت اصطلاح خانه شیشه ای صدق می کند و هر اتفاقی که بالای سر پدر و مادر می افتد از زندگی زوجین آگاه می شوند و خود را محِق به دخالت در روابط زوجین می دانند که موجب دخالت های نابه جا و نادرست خانواده اصلی در خانواده جدید و موجب تنش خیلی شدید می شود.

شیخ پور تصریح کرد: یکی از روش ها این است بین خانواده اصلی و خانواده جدید فاصله ایجاد شود که کمک می کند خودشان تنش ها را کنار گذاشته و با یکدیگر مسائل را حل کند.

وی بیان کرد: زوجین باید توجه کنند که تنش را در کنار هم نه مقابل یکدیگر حل کنند و دقت داشته باشند که با هم و مقابل مشکل هستند و قرار نیست همدیگر را تخریب و سرزنش کنند.

رییس مرکز مشاوره آموزش و پرورش کرمان با اشاره به یکسری قوانین برای حل تعارض و حفظ رابطه زوجین اظهار کرد: باید در زمان ایجاد تنش یک زمان بدهیم و در وقت دیگری درباره موضوعات تنش زا صحبت کنیم.

وی افزود: جلسات هفتگی زوجین تشکیل بدهیم و در آن درباره بحث مورد تنش در روابط صحبت کنیم و زمانی را برای انجام فعالیت های لذتبخش مانند ورزش سالم، بازی و ... در خانواده تعریف کنیم که در شرایط کنونی با فعالیت های لذت بخش و سرگرم کننده تنش کمتر و سلامت روابط زوجین بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.