تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : شهرستانها
شماره : 26217
تاریخ : ۱۰ آبان, ۱۳۹۹ :: ۱۳:۱۹
گام‌های بلند «رودان» در راه یک صنعت/ مصائب تولید «منسوجات چوبی کودک» از زبان یک کارآفرین

خبرگزاری فارس - رودان، حامد آزادی: امروز جوانان کارآفرین رودان با جسارت و ایده‌پردازی با ورود به صنعتی نو و جدید در منطقه، کمر همت را برای رقابت با کالای خارجی و مبدل کردن بهشت جنوب به قطب تولید محصولات منسوجات چوبی ویژه کودک را دارند. صنعتی که علی‌رغم عمر کم خود در این شهرستان، گوی سبقت را با تلاش جوانان این دیار از سایر شهرها منطقه ربوده و با کمی نگاه مسؤولان امر در آستانه تبدیل شدن به قطب این صنعت در جنوب شرق کشور قرار خواهد گرفت.

تنها کارگاه منسوجات چوبی ویژه کودک هرمزگان در رودان

مدیر کارگاه تولیدی نسیم چوب رودان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه قریب به ۳ سال است در حوزه تولید منسوجات چوبی فعالیت دارد، گفت: هم‌اکنون ‌به‌طور اختصاصی به‌عنوان تنها کارگاه تولید منسوجات چوبی ویژه کودک در هرمزگان مشغول به فعالیت هستیم.

حمید نجفی افزود: فعالیت این کارگاه در سال ۹۶ با یک نیروی کار آغاز شده و هم‌اکنون بعد از سه سال ۱۴ نیروی کار مجرب در این کارگاه اشتغال دارند.

این کارآفرین رودانی ادامه داد: در سال ۹۸ به‌عنوان کارآفرین برتر شهرستان و جز ۱۰ کارآفرین برتر در سطح استان انتخاب شدیم.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون محصولات این کارگاه به هشت شهرستان در استان‌های هرمزگان و کرمان ارسال می‌شود.

کرونا‌ مهمان بدقدم کارگاه‌های چوب

نجفی عنوان داشت: بعد از شیوع کرونا به‌دلیل کمبود شدید مواد اولیه به‌ویژه چوب مورد نیاز کارگاه، فعالیت‌هایمان بسیار کاهش یافته است.

این جوان کارآفرین افزود: متاسفانه در نیمه دوم سال جاری بعد از شرایط بغرنج به‌وجودآمده، نیروی شاغل در کارگاه از ۱۴ نفر به ۸ نفر تعدیل شده‌اند و اگر تدبیر و حمایتی صورت نگیرد قطعا این ۸ نفر نیز به ۳ نفر کاهش می‌یابند.

حمایت، مشوق کار تخصصی و باکیفیت است

نجفی در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون با تهیه چند دستگاه جدید که از تسهیلات حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) تهیه نموده‌ایم، گفت: موفق به ارتقای کیفیت و افزایش محصولات تولیدی و حتی ورود به‌طور تخصصی به تهیه مسنوجات چوبی کالای کودک شده‌ایم.

وی افزود: هم‌اکنون در طول یک ماه، بیش از ۲۰۰ گهواره کودک و بیش از ۱۰۰ کمد کودک و بیش از ۵۰ تختخواب کودک در این کارگاه تولید می‌شود که می‌توان به آن تولید ۴ یا ۵ کمد دیواری را نیز اضافه کرد.

این کارآفرین هرمزگانی از وجود چهار کارگاه فعال دیگر در حوزه تولید منسوجات چوپی  ویژه کودک در سطح شهرستان خبر داد و گفت: این پتانسیل برای تبدیل شدن رودان به قطب مسنوجات چوبی ویژه کودک در هرمزگان وجود دارد در حالی‌که کارگاه‌های مسنوجات چوبی در حوزه کابینت‌سازی هم به بیست واحد در رودان می‌رسند.

کالای چینی بلای جان تولیدات داخل

نجفی تصریح کرد: تولید گهواره کودک به‌صورت اختصاصی در رودان انجام می‌شود در حالیکه گهواره‌های موجود در بازار، چینی است و بعضا به‌صورت قاچاق وارد می‌شود‌.

وی از وارد شدن سه کانتینر گهواره از خارج به کشور در طول سال خبر داد و گفت: اگر از این صنعت حمایت شود یقینا توان ساخت گهواره کودک را با کیفیت بهتر و یک سوم قیمت مشابه خارجی را داریم.

این کارآفرین رودانی تاکید کرد: اگر حمایت صورت پذیرد، رودان پتانسیل تبدیل به قطب تولید کالاهای چوبی ویژه کودک در جنوب شرق کشور به‌همراه ایجاد اشتغال برای بیش از صد نفر را دارد.

ارتقای تولید نیازمند سرمایه کافی است

این تولیدکننده با بیان برخی مشکلات افزود: نگاه تجاری به این واحدهای تولید منجر به محاسبه هزینه‌های مضاعف و سنگین آب‌بها و برق شده است.

وی نداشتن سرمایه در گردش کافی را نیز مانعی برای توسعه کارگاه و گسترش سطح صادرات محصولات تولیدی عنوان کرد و گفت: وثیقه‌های سنگین بانکی سنگ بزرگی است که باید برای آن جایگزینی انتخاب شود‌.

این کارآفرین هرمزگانی ادامه داد: تنها سرمایه ما در این کار همین سرمایه اولیه خودمان بوده که تجهیزات مورد نیاز با آن خریداری شده است و چه بهتر که بانک‌ها برای اعطای تسهیلات، همین تجهیزات سنگین را به‌عنوان وثیقه بپذیرند تا چرخه تولید بیش از پیش بچرخد.

تسهیلات کرونایی به تولیدات چوبی تعلق نگرفت

نجفی از عدم دریافت تسهیلات خسارت ناشی از کرونا خبر داد و گفت: پس از اعلام مسؤولان ستاد کرونا مبنی بر اعطای تسهیلات به واحدهای آسیب‌دیده از کرونا، اقدام به ثبت تقاضا در سامانه مربوطه کردیم که متاسفانه با پاسخ منفی آن که شامل شما نمی‌شود، مواجه شدیم‌.

وی اظهار داشت: از ابتدای کرونا تاکنون ما نه‌تنها نیروهای خود کم نکرده بودیم بلکه اشتغال جدید را نیز داشته‌ایم و‌ اما تسهیلات شامل حالمان نشد.

نجفی کمبود مواد اولیه را دیگر مشکل کنونی کارگاه‌های تولید مسنوجات چوبی عنوان کرد و گفت: عدم نظارت بر واردکننده ورق‌های چوبی باعث شده آنها به‌طور عمده واردات شش ماه قبل خود را که در انبار ذخیره دارند را به قیمت روز بفروشند که ضرر هنگفتی را به تولیدکنند وارد کرده است.

وی با قدردانی از حمایت‌های فرماندار رودان، رئیس اداره صمت و رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان، خواستار تشکیل جلسه کارگروه رفع موانع تولید شهرستان ویژه تولیدکننده مسنوجات چوبی شد و گفت: قطعا حمایت از این صنعت زمینه‌ساز اشتغال و رونق معیشت جوانان شهرستان رودان خواهد شد.

آمادگی لازم را برای پیگیری مشکلات تولیدکنندگان داریم

رئیس صنعت، معدن و تجارت رودان در گفت‌وکو با خبرنگار خبرگزاری فارس در رودان با بیان اینکه مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان به‌طور دقیق در کارگروه رفع موانع تولید بررسی می‌شود، گفت: به‌عنوان دبیر این کارگروه، آمادگی کامل برای حمایت از تولیدکنندگان حوزه مسنوجات چوبی را هم داریم.

حمید قاسمی افزود: در این کارگروه با دعوت مدیران بخش‌هایی که تولیدکنندگان در آن با مشکل مواجهند، برای تسریع در رفع مشکل تلاش می‌شود.

وی تصریح کرد: این واحدهای تولیدی می‌توانند با ثبت نام در سامانه بهنیا برای دریافت تسهیلات نیز اقدام کنند.

قاسمی ادامه داد: هم‌اکنون این سامانه نیز تا ۲۰ آبان‌ماه برای ثبت تقاضا متقاضیان تمدید شده است و بانک‌های‌ عامل ملی، ملت و توسعه تعاون نیز آمادگی لازم را برای اعطای تسهیلات به آنها دارند.

اعطای تسهیلات کرونایی منوط به ثبت درخواست تولیدکننده خسارت دیده است

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان رودان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس بر لزوم اقدام از سوی تولیدکنندگان خسارت‌دیده از شرایط کرونایی حاکم بر بازار تاکید کرد و گفت: باید تولیدکنندگان خسارت دیده با ثبت درخواست از طریق صنعت، معدن و تجارت و ارجاع به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در رسته خسارت‌دیدگان قرار گرفته و از تسهیلات بهره‌مند شوند.

اسماعیل ناصح افزود: تاکنون در سطح شهرستان رودان ۱۶ گروه از مشاغل مختلف در قالب کارگاه تولیدی و کسب و کارهای مختلف، از تسهیلات ناشی از خسارت کرونا بهرمند شده‌اند.

وی ادامه داد: اخیرا نیز مرغ‌داری‌ها و گلخانه‌داران با اعلام دستگاه مربوطه خود به جمع این دریافت‌کنندگان تسهیلات ناشی از کرونا اضافه شده‌اند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.