تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 26000
تاریخ : ۷ آبان, ۱۳۹۹ :: ۱۳:۵۴
لزوم استفاده از ظرفیت‌های زنجان برای برگزاری مسابقات ملی مهارت

علی‌اوسط هاشمی صبح امروز (۷ آبان‌ماه) در جلسه شورای مهارت استان زنجان با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های موجود در استان برای برگزاری مسابقات ملی مهارت، اظهار کرد: باید با استفاده از ظرفیت شرکت شهرک‌های صنعتی، زمینه راه‌اندازی شهرک مهارت در استان زنجان فراهم شود.

وی با تاکید بر ضرورت تشکیل کمیته برای سند توسعه مهارت استان زنجان، افزود: سند توسعه این استان نیازمند چکش‌کاری و بازنگری جدی است؛ گفتنی است زنجان می‌تواند پایلوت سنجش مهارت و دپارتمان ملی خودروهای سنگین باشد.

این مسئول با اشاره به ظرفیت‌های مهارتی استان زنجان، تصریح کرد: امروز نیازمند حمایت بخش خصوصی در زمینه مهارت هستیم که یکی از رسالت‌های آموزش و پرورش پیگیری آموزش‌های مهارتی برای آینده بوده ولی آموزش‌های فنی‌ و حرفه‌ای مغفول مانده و به آن توجه نشده است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ادامه داد: جهان امروز با وضعیت اضطراری در خصوص مهارت مواجه شده است؛ به ‌طوری‌ که آثار آن مشاهده شده و شکاف مهارتی اگر با انقلاب صنعتی همراه نباشد، تبعات سنگینی در پی خواهد داشت.

هاشمی با بیان اینکه با اتخاذ رویکردها و تدابیر درست در زمینه آموزش‌های مهارتی می‌توان به کاهش فقر کمک کرده و سیب ایجاد خوداشتغالی و صیانت از مشاغل فعلی شد، اظهار کرد: طی دو سال آینده ۴۲ درصد مشاغل تغییر می‌کند که باید تحولات حاصل از انقلاب چهارم را جدی گرفته و به هشدارهای جهانی توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه در مدت زمان کوتاهی شاهد زندگی ماشینی و اشغال جای انسان توسط ماشین‌ها خواهیم بود، به طوری که تنها انسان‌های توانمند می‌توانند مشاغل خود را اداره کنند، افزود: امروز انسان برخوردار از مدرک، به درد این جامعه نمی‌خورد.

این مسئول با بیان اینکه امروزه جامعه نیازمند انقلاب مهارتی است، زیرا دوران انقلاب چهارم صنعتی بسیار متفاوت بوده و جامعه نیازمند افراد با مهارت است، تصریح کرد: در سند توسعه کشور ۵۰ درصد جهت‌گیری آموزش و پرورش و ۳۰ درصد جهت‌گیری وزارت علوم باید معطوف به مهارت باشد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با تاکید بر لزوم تغییر نگاه مردم به ارزش مهارت، ادامه داد: باید گفتمان کارآمد را در سطح ملی مطرح کنیم، قابل ذکر است تا دو سال آینده ۴۲ درصد مشاغل تغییر می‌کند؛ از همینرو باید تحولات حاصل از انقلاب چهارم را جدی گرفته و به هشدارهای جهانی توجه کنیم.

هاشمی با بیان اینکه در دوران شیوع بیماری کرونا بسیاری از مشاغل سنتی از بین رفته که این امر نشان‌دهنده مهارتی نبودن این نوع از مشاغل در کشور است، اظهار کرد: امروزه همه افرادی که از وسایل هوشمند استفاده می‌کنند با جهان آشنا بوده و آینده ما همین حالا است که اگر خوب تدبیر نکنیم با خزان روبه‌رو خواهیم شد.

وی با بیان اینکه اکنون نیازمند اجماع گروه‌های مرجع و جریان‌ساز هستیم که شورای مهارت می‌تواند این وظیفه را به خوبی انجام دهد اما صرف نگرش دولتی به این نیاز پاسخ‌گو نخواهد بود، افزود: نباید به مهارت امروز مغرور شویم، زیرا بسیاری از مشاغل به واسطه اتوماسیون از بین خواهد رفت.

این مسئول با تاکید بر ضرورت تغییر در آموزش و پرورش و وزارت علوم برای تربیت انسان توانمند بوده، زیرا بیشترین آمار بیکاری جامعه مربوط به افراد تحصیل کرده است، خاطرنشان کرد: عمر برخی خطوط تولیدی نیز به پایان رسیده و با مرگ تکنولوژی مواجه هستیم.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.