تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 23958
تاریخ : ۸ مهر, ۱۳۹۹ :: ۸:۲۳
همدان قطب‌ شطرنج کشور

همدان قطب‌ شطرنج کشور / شطرنج باید خانواده محور شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، از دوران کهن تا به امروز که در بحبوحه کرونا و تعطیلی زندگی روزمره و به دنبال آن متوقف شدن ورزش‌های گوناگون قرار داریم، شطرنج یک تفریح سالم و هوشمندانه به شمار می‌آید و در عصر مدرن و شرایط کنونی برای رعایت هر چه بیشتر شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی علاقمندان این رشته به صورت مجازی هم پیگیری می‌شود.

همانطور که گری کاسپارف، قهرمان بلا منازع این رشته در سخنان خود به تاثیر شطرنج در زندگی روزمره اشاره کرده و اذعان دارد:
شطرنج به تو کمک می‌کند که تمرکز کنی و منطق خود را بهبود دهی. به تو آموزش می‌دهد که بر اساس قوانین عمل کنی و مسئولیت اقدامات خود را به عهده بگیری، اینکه چگونه در شرایط نامشخص مشکل را حل کنی. 

استان همدان در حوزه شطرنج عملکرد مطلوبی را از خود به نمایش می گذارد و بدون حاشیه‌های آنچنانی به پیشرفت‌های روزافزون خود می پردازد و گهگاهی با برگزاری رویداد‌های بین المللی اقتدار خود را در این زمینه به نمایش می‌گذارد.

همدان قطب‌ شطرنج کشور / شطرنج باید خانواده محور شود

 

امیرعرفان هاشمی، رئیس هیئت شطرنج استان همدان، که به واسطه حضور فعال و مستمر در شطرنج کشور به عنوان مسئول کمیته داوران شطرنج ایران حضور دارد در رابطه با شطرنج و مسائل مختلف در این حوزه به پرسش‌های گوناگون پاسخ داده است.

او در رابطه با شرایط کرونایی شطرنج در استان همدان بیان کرد: برنامه‌های هیئت شطرنج در صورت وجود شرایط طبیعی و نرمال مانند همیشه دنبال می شود، اما در شرایط فعلی و وجود مسئله ایی به نام کرونا خیلی از مسائل و برنامه‌های ما نمی‌تواند مانند گذشته دنبال شود. 

رئیس هیئت شطرنج استان همدان با اشاره به اینکه بازیکنان حرفه ایی برای حفظ آمادگی خود در مسابقات آنلاین شطرنج مشغول به فعالیت هستند افزود: بیشتر این سایت‌ها خارجی هستند و نسخه‌ بومی مشابه و در سطح آن وجود ندارد.

همدان قطب‌ شطرنج کشور


هاشمی تصریح کرد: تمامی مسابقات و رویداد‌های جهانی در رده‌ها و سطوح مختلف تعطیل است و امکان برگزاری به صورت فیزیکی ممکن نیست و به صورت آنلاین برگزار می شود. اگر چه بازی‌های دوستانه در باشگاه‌های مختلف استان از سوی بازیکنان برای حفظ آمادگی پیگیری می‌شود.

رئیس هیئت شطرنج استان همدان با بیان اینکه در رابطه با مسئله استعدادیابی و ورود مدارس به حوزه شطرنج چه اتفاقاتی صورت گرفته است مطرح کرد: همکاری مشترکی با آموزش و پرورش در زمینه استعدادیابی صورت گرفته، اما به صورت رسمی نیست و به عبارتی دیگر تفاهم نامه ایی با آموزش و پرورش امضاء نشده است.

همدان قطب‌ شطرنج کشور

امیرعرفان هاشمی اضافه کرد: تعامل ما با آن‌ها بهتر از گذشته است و حُسن بزرگی که برای فضای آموزشی مدارس ما دارد این است که میتواند در شرایط مختلف پاسخگوی ساعات و زنگ‌های ورزشی مدارس باشد، زیرا شطرنج هزینه‌ی آنچنانی ندارد و به نسبت سایر ورزش‌ها هزینه بسیار کمتری برای آن صرف میشود و علاوه بر آن در فصول سرد زمستانی و شرایط مختلف آب و هوایی می‌تواند پاسخگوی نیاز ورزشی و تفریحی دانش آموزان باشد.

او افزود: در فدراسیون شطرنج به دنبال این موضوع هستند که تفاهمی بین فدراسیون و وزارت آموزش و پرورش صورت گیرد تا ساعاتی را برای این موضوع اختصاص دهند که خود نیز در امر استعدادیابی گام بزرگی است و شرایط اولیه ورود برای دانش آموزان مستعد به شطرنج را فراهم می‌کند.

همدان قطب‌ شطرنج کشور

رئیس هیئت شطرنج استان همدان با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی برای استعدادیابی در حوزه شطرنج افزود: استعدادیاب‌های ما مانند دیگر ورزش ها، برای استعدادیابی در حوزه‌ی شطرنج وارد عمل می‌شوند و به دنبال افراد مستعد و دارای شرایط می‌روند، اما این پروسه کمی با استعدادیابی رشته‌های دیگر متفاوت است و تا زمانی که بازیکنان در بَطن شطرنج وارد نشوند و آموزش‌های اولیه به آن‌ها داده نشود نمی‌توان تشخیص مثبت و مناسبی در این موضوع داشت. خروجی آموزش‌های اولیه باید مشاهده شود تا مربی و استعدادیاب بتواند در این زمینه تشخیص دهد. در این وهله میتوان استعداد و میزان توانایی و هوش فرد را ارزیابی کرد.

همدان قطب‌ شطرنج کشور

هاشمی تاکید کرد: بسیاری از افراد جذب شده در این رشته، از مسابقات آموزش و پرورش و استعداد یابی‌های صورت گرفته در این رشته ورزشی مشغول به فعالیت هستند.

او در پاسخ به پرسشی در رابطه با نحوه ورود افراد مستعد و میزان هزینه ایی که نوجوانان یا افراد مختلف در سنین پایین‌تر متحمل می‌شوند مطرح کرد:ورود به شطرنج هزینه زیادی ندارد و در حد همان صفحه و مهره شطرنج است. بر خلاف کلاس‌های دیگر هزینه آموزش اولیه برای رشته‌ی شطرنج گران نیست و حتی علاقه مندان می‌توانند کتاب‌های آموزشی ارزان و یا حتی به صورت پی دی اف را مطالعه کنند و به آسانی یادگیری شطرنج را فرا گیرند و این روند یادگیری تا سطوح متوسط برای آن‌ها بسیار ارزان و کم هزینه تمام می‌شود، اما برای سطوح پیشرفته و ادامه‌ی این راه به صورت حرفه ایی کمی هزینه آن‌ها بالاتر میرود و قائدتا به نسبت آموزش‌های اولیه سنگین‌تر است.

همدان قطب‌ شطرنج کشور / شطرنج باید خانواده محور شود

رئیس هیئت شطرنج استان همدان می‌گوید: مربیان با دانش، اشکالات و اصلاحات لازم را در برنامه آموزشی خود در سطوح حرفه ایی به بازیکنان شطرنج یادآور می‌شوند و حتی برنامه ایی برای تغذیه و استراحت آن‌ها تهیه و به ورزشکار ارائه میدهند تا در سطوح حرفه ایی و مسابقات رسمی دچار کمبود جسمانی نشوند و افت محسوسی در بازی‌های فشرده آن‌ها در مسابقات رسمی حس نشود.

هاشمی در رابطه با مسئله اسپانسر و حمایت‌های مالی اظهار کرد: برخی از شرکت‌ها و افراد در این امر وارد شده اند و در این رابطه همراهی میکنند که معمولا منوط به زمان‌هایی است که مسابقات و رویداد‌ها برگزار میشود.

او در ادامه افزود: درآمد فعلی مربیان از برگزاری کلاس‌های آنلاین است اگر چه جبران کننده‌ی شرایط ماقبل کرونا برای مربیان ما نیست، اما در روند فعلی سلامت بازیکنان مهم‌تر است و به گونه‌ی خود در شرایط فعلی هنوز منبع درآمدی برای آن‌ها در این شرایط وجود دارد. همچنین با برگزاری این کلاس‌ها مربیان و بازیکنان آمادگی خود را حفظ خواهند کرد.

 

همدان قطب‌ شطرنج کشور / شطرنج باید خانواده محور شود

رئیس هیئت شطرنج استان همدان خواهان ورود خانواده‌ها به شطرنج است و در رابطه با این موضوع اشاره کرد: شطرنج باید به سمت خانواده محور بودن برود تا استقبال و فضای بهتری در این زمینه وجود داشته باشد. در این صورت خروجی خیلی بهتری از آن استخراج میشود و همچنین تعداد بالاتری بازیکن در این رشته به فعالیت میپردازند.

بیشتر بخوانید

مسابقات شطرنج قهرمانی استان همدان

شطرنج، انعکاس زندگی

هدف ما تبدیل شدن به قطب شطرنج کشور است

 

امیرعرفان هاشمی در ادامه آمار شطرنج بازان آموزش دیده در استان را بیش از ۱۰۰۰ نفر اعلام و بیان کرد: خانواده‌های این شطرنج بازان هم در کنار آن‌ها به عرصه شطرنج وارد شده اند و همانند عضو خانواده خود به هر نحو یا سطح ممکن با شطرنج مشغول اند، بنابراین خانواده شطرنج جمعیت بالایی دارد و از رشته‌های ورزشی مهم استان نام برده می‌شود.

رئیس هیئت شطرنج جایگاه شطرنج استان همدان را در کشور مطلوب ارزیابی می‌کند و می‌گوید: استان همدان از قطب‌های شطرنج کشور است و در مسابقات کشوری مقام‌های مهمی برای همدان کسب کرده ایم که در رشته‌های دیگر نظیر آن پیدا نمی‌شود.

همدان قطب‌ شطرنج کشور / شطرنج باید خانواده محور شود

او ادامه داد: ما در سال گذشته در مسابقات المپیک کشوری و استعدادیابی تنها رشته ورزشی در همدان بودیم که موفق به کسب سه مدال طلا شدیم. هیئت شطرنج همدان همیشه جزو هیئت‌های مهم و برنامه دار کشور بوده است که مسابقات بین المللی مهمی در استان برگزار کرده است. در رده‌های سنی مختلف افراد قدری را دارا هستیم که امیدواریم با وجود چنین افرادی در آینده ایی نزدیک به سطح بالاتری از همیشه دست پیدا کنیم.

امیر عرفان هاشمی رئیس هیئت شطرنج استان همدان در رابطه با وضعیت فعلی کرونا و مبحث اقتصادی بیان کرد که باشگاه‌های شطرنج همدان ورشکست شده اند و درآمد چشمگیری ندارند.

 

همدان قطب‌ شطرنج کشور

 

چهار نفر از مدیران باشگاه‌های شطرنج همدان صحبت‌های جالبی در این رابطه انجام داده اند و از شرایط فعلی اقتصادی به شدت ناراحت بودند.

این افراد در کنار مدیریت باشگاه شطرنج به مربیگری هم مشغول هستند و در حوزه برگزاری مسابقات و داوری هم فعالیت دارند.

ایرج صبا یکی از مدیران آموزشگاه شطرنج همدان که کرونا محل فعالیت او را به تعطیلی کشانده است گفت: در طی این مدت و از زمانی که مبحث کرونا بوده است هیچ درآمدی از طریق شطرنج نداشته ام و میزان درآمدزایی من در این حوزه صفر بوده است.

او با بیان اینکه در این مدت کلاس‌های آموزش مجازی شطرنج برگزار نکرده است،افزود: در حال حاضر اکثر مربیان ما در کشور به صورت آنلاین فعالیت میکنند. تعداد خیلی کمی از باشگاه‌ها آموزش حضوری دارند که با کمترین تعداد هنرجو و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی این مورد انجام می‌شود.

همدان قطب‌ شطرنج کشور / شطرنج باید خانواده محور شود

صادق اسدی دیگر فعال در عرصه آموزش شطرنج هم می‌گوید: باشگاه ما به علت فشار اقتصادی در دوره کرونا تعطیل شد و آن جا را تخلیه کردیم و به اصطلاح ورشکسته شدیم.

اوتاکید کرد: کروناویروس بسیار خطرناک است و اگر برای آموزش به صورت حضوری برای شخصی اتفاقی ناگوار رخ دهد؛ برای ما تا آخر عمر نابخشودنی خواهد بود.

اسدی با اشاره به برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی افزود: کلاس‌هایی به صورت مجازی برگزار میکنیم، اما جمعیتی که از آن استقبال میکنند چشمگیر نیست و تعداد بسیار کمی نسبت به دوران ماقبل کرونا در آموزش مجازی حضور دارند که اکثرا افرادی هستند که آموزش‌های شطرنج را قبلا به صورت حضوری دیده اند و با این شرایط خود را وفق داده اند.

او اضافه کرد:در فصل پاییزسال گذشته هم دچار مشکل آنفولانزا شدیم که این موضوع باعث شد خانواده‌ها تا یک ماه فرزندان خود را به آموزشگاه نفرستند که خود پس لرزه ایی پیش از شروع کرونا بود.

همدان قطب‌ شطرنج کشور

نیما سوداگر هم که کلاس‌های آموزشی حضوری شطرنج را به دلیل کرونا تعطیل کرده است گفت: ما باشگاه خود را تخلیه کرده ایم، چند ماهی بعد از کرونا این مشکلات را تحمل کردیم، اما دیگر نتوانستیم هزینه‌های اجاره و اداره امور باشگاه را تامین کنیم.

او معتقد است: حضور هنرجو‌ها در کلاس‌های آموزش مجازی شطرنج پایین است، زیرا برای افراد مقدماتی جذابیت آنچنانی ندارد، اما افراد حرفه ایی‌تر در این مسائل توجیه‌تر هستند و در وضعیت فعلی این روند را ادامه میدهند.

همدان قطب‌ شطرنج کشور / شطرنج باید خانواده محور شود

حمیدرضا صداقت خواه که از محل درآمد‌های دیگر تا کنون باشگاه خود راسرپا نگه داشته است گفت: درآمدزایی ما بسیار پایین است، تقریبا تمام باشگاه‌های شطرنج، آموزشگاه‌های خود را تخلیه کرده اند. ما در حال حاضر باشگاه خود را تخلیه نکرده ایم، اما من به علت شغل دیگری که دارم از درآمد آن برای هزینه‌های اجاره آموزشگاه استفاده میکنم و امیدوارم بتوانیم از این شرایط گذر کنیم و باشگاه ما مثل همیشه سرپا بماند.

او درباره تسهیلات حمایتی دولت از مشاغل آسیب دیده از کرونا هم گفت: برای دریافت وام کرونا ثبت نام کردیم و همچنان پیگیر این موضوع هستیم، هنوز به ما تعلق نگرفته است، اما در شرایط فعلی کرونا و فشار‌های اقتصادی زیادی که به ما وارد می‌شود دولت باید از ما حمایت کند.

صداقت خواه می‌گوید: باشگاه ما در حال حاضر باز است، اما افرادی به آن شکل در آن حضور ندارند. کلاس‌های آنلاین هم برگزار میکنیم و اتفاقا در رشته ورزشی ما می‌توان در فضای مجازی هم فعالیت بسیاری داشت، اما استقبال صورت گرفته از آن کم است و جوابگوی هزینه‌های باشگاه نیست و امیدوارم مشکلات فعلی اقتصادی و مبحث کرونا ویروس حل شود و ما پابرجا بمانیم.

 

همدان قطب‌ شطرنج کشور / شطرنج باید خانواده محور شود

 

امیر علی دلاوری یکی از شطرنج بازان قهرمان استان همدان در رابطه با وضعیت فعلی شطرنج بازان در روز‌های کرونایی گفت: در دوران کرونا بیشتر مسابقات ورزشی در رشته‌های مختلف لغو شده است، اما تفاوتی که شطرنج با دیگر رشته‌ها دارد، امکان برگزاری مسابقات آن به صورت آنلاین است. البته که این امر با تمهیدات ویژه و دقیق ممکن است؛ زیرا اگر در مسابقات آنلاین تقلبی صورت گیرد، سلامت آن زیر سوال میرود.

او افزود: در موقعیت کنونی ارتباط شطرنج بازان با مربیان خود به صورت آنلاین است، اما قبل از کرونا هم بسیاری از بازیکنان به صورت آنلاین با آن‌ها در ارتباط بودند و حتی یک سری از شطرنج بازان با مربیان خارجی کار می کردند که همه این مسائل در بستر فضای مجازی رخ می دهد.

 

همدان قطب‌ شطرنج کشور

بنابراین با توجه به تمام صحبت‌های رد و بدل شده اهالی شطرنج میتوان به این نتیجه رسید که شطرنج استان همدان مانند ورزش‌های دیگر حال و روز خوشی ندارد و بیش از پیش نیاز به حمایت‌های مالی دولت دارد تا بتواند به پیشرفت روزافزون خود ادامه دهد و از سد کرونا و مشکلات اقتصادی فعلی عبور کند و مانند همیشه در شطرنج کشور زبانزد عام و خاص باشد.

گزارش از: سینا بیدمشکی

انتهای پیام / 

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.