تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 2357
تاریخ : ۳ مهر, ۱۳۹۸ :: ۹:۰۲
سند سیاست های اشتغال دانش آموختگان به مراحل نهایی رسید

سند سیاست های اشتغال دانش آموختگان به مراحل نهایی رسیدبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان در حاشیه جلسه یکصد‌وبیست و‌دوم در جمع خبرنگاران ادامه بررسی سند سیاست‌های اشتغال دانش آموختگان را از موضوعات مطرح در این جلسه دانست و افزود: این سند در جلسات گذشته این ستاد مورد بررسی قرار گرفته بود و در این جلسه نیز این بحث ادامه داشت؛ چراکه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر موضوع عدم اشتغال دانش آموختگان توجه ویژه دارد.

با بیان اینکه بند‌های مهمی از این سند در جلسات گذشته ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به تصویب رسیده بود: اظهار کرد؛ ماده ۵ این سند نهایی شد و ماده ۶ آن بر اعطای مجوز‌های مشاغل حرفه‌ای تاکید دارد، ولی نا هماهنگی‌هایی در این زمینه هست به گونه‌ای گاهی افراط و تفریط‌هایی در وجود دارد.

کبگانیان با بیان اینکه برخی از مجوز‌های حرفه‌ای متناسب با بازار کار و برخی کمتر تناسب با بازار کار دارد ادامه داد: از این رو از دستگاه‌ها خواسته شد تا بارنگری در این زمینه صورت گیرد.

قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تشویق نهاد‌های عمومی غیردولتی از کارآفرینی را از دیگر تاکیدات این ماده از سند سیاست‌های اشنغال فارغ‌التحصیلان دانست و یادآور شد: بند‌های ۱_۶، ۲_۶ و بند ۳_۶. به افزایش کارآمدی کارآموزی اشاره دارد. کارآموزی دوره‌های مهمی در دانشگاه‌ها هستند، ولی کارایی لازم را ندارند از این رو درخواست شد تا با همکاری دستگاه‌های مختلف طراحی‌های لازم در این زمینه انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه در این سند یکی از دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های کشور مسوول هماهنگی‌ها شد، افزود: این موضوع در این جلسه مورد بحث قرار گرفت و قرار شد در جلسه آینده تکلیف مشخصی به دستگاه خاصی در این زمینه داده شود و این دستگاه در مدت ۶ ماه برای اجرایی کردن ماده ۶ پیشنهادات خود را ارائه دهد.

به گفته وی انتخاب دستگاه مسوول برای اجرایی کردن بند ۶ این سند در جلسه آتی ستاد انتخاب خواهد شد.

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بند مربوط به فرهنگ اشتغال این سند مغفول مانده بود، خاطر نشان کرد: این بند در این جلسه مورد بحث قرار گرفت و پیشنهاد شد تا دستگاه هایی، چون وزراتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم و ارشاد با همکاری سازمان صدا‌وسیما طرحی برای افزایش فرهنگ عمومی اشتغال را برای فارغ‌التحصیلان اجرایی کند.

وی اضافه کرد: براساس این طرح در دوره‌های تحصیلی مختلف چه در دوران پیش از دانشگاه و چه در دوره‌های دانشگاهی علاوه بر سازوکار‌های اجرایی فرهنگ‌سازی خاصی برای این موضوع انجام شود البته اجرای این طرح باید با همکاری کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.

کبگانیان با بیان این‌که ماده ۷ این سند به تصویب رسید، یادآور شد: ماده ۸ این بند توضیحات عمومی است که برنامه ارزیابی و نظارت را برعهده ستاد راهبری نقشه تعیین کرده است و ستاد راهبری نقشه سالانه باید گزارش‌هایی را برای شورای ستاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کند.

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این‌که خوشبختانه سند سیاست‌های اشتغال دانش آموختگان تکمیل شده است، اظهار کرد: دستور دیگر این جلسه درخواست‌های اجرایی است که از استان سیستان و بلوچستان ارائه شد.

وی در این باره توضیح داد: دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر درخواست تبدیل شدن این دانشکده به دانشگاه را داشته است که قائم مقام و معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موافقت خود را با این موضوع اعلام کردند و موافقت شورای گسترش وزارت بهداشت نیز در این زمینه تشریح شد.

کبگانیان با بیان این‌که دلایل این موضوع، تبصره‌ای بود که پیشنهاد شده بود، گفت: نظارت و اجرایی سازی سند آمایش آموزش عالی برعهده ستاد راهبری نقشه است و درخواست شد که یک تبصره اجرایی به آن اضافه شود، چرا که درخواست‌های زیادی برای گسترش دانشگاه‌ها وجود دارد و از سوی دیگر گسترش دانشگاه‌ها نیز باید در چارچوب آمایش آموزش عالی قرار گیرد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.