تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 22934
تاریخ : ۲۶ شهریور, ۱۳۹۹ :: ۱۷:۰۳
شهریه‌های نامتعارف برای کلاس‌هایی که بدون حضور دانش‌آموزان برگزار می‌شود

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از شیراز، آموزشی که اساس آن در مدارس دولتی باید رایگان باشد اما گاهی شاهد دریافت شهریه‌هایی از سوی برخی مدارس به بهانه کلاس‌های فوق‌برنامه و یا امکانات آموزشی در قالب کمک‌های مردمی به مدرسه نیز هستیم.

از مدارس دولتی که بگذریم، والدین بسیاری این روزها به دلایل مختلف با پرداخت شهریه‌های بالا ترجیح می‌دهند فرزندشان راهی مدارس غیردولتی شود. مدارسی که مدعی کیفیت بالای آموزشی در کنار امکانات ویژه‌تر نسبت به مدارس دولتی هستند و شهریه‌های خوبی را هم دریافت می‌کنند. 

شهریه‌ها بستگی به نوع مدرسه، مکان و میزان امکانات از پنج شش میلیون تومان شروع می‌شود و گاهی از ۲۰ میلیون هم تجاوز می‌کند.

اما امسال شیوع کرونا و وضعیت رنگی سلامت در استان‌ها ، شرایط را کمی تغییر داده است تا جایی که نحوه آموزش به صورت غیرحضوری جایگزین حضور دانش‌آموزان در مدرسه است. نحوه تدریس که بدون شک بهتر از حضور در مدارس به جهت حفظ امنیت سلامت دانش‌آموزان است اما ایراداتی هم دارد که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم جهت برگزاری کلاس‌های آنلاین، پایین آمدن سطح کیفیت آموزشی، سنگین شدن مسوولیت والدین در آموزش به فرزندان و ... نمونه‌هایی از مشکلات این نوع تدریس است‌.

شهریه‌ها بستگی به نوع مدرسه، مکان و میزان امکانات از پنج، شش میلیون تومان شروع می‌شود و گاهی از ۲۰ میلیون هم تجاوز می‌کند

با این حال والدین معتقدند به جهت اینکه در شرایط کرونا بیشتر بار آموزش فرزندان بر دوش آنهاست و امکان حضور در کلاس‌های‌فوق برنامه نیز وجود ندارد، میزان شهریه مدارس باید با کاهش رو به رو باشد اما با جست‌و‌جویی ساده در مدارس سطح شهر شاهد هستیم که شهریه مدارس غیردولتی نه تنها بدون تغییر نمانده بلکه افزایش نیز داشته است.

گفت‌و‌گو با مدیران برخی مدارس حاکی از آن است که علی‌رغم شیوع کرونا و عدم حضور همه دانش‌آموزان اما معلمان و کادر مدرسه حضور دارند و ضدعفونی باید انجام شود همچنین هزینه بالای طراحی سایت دلیل دیگر برخی مدارس غیر دولتی جهت افزایش هزینه‌ها است. 

خبرنگار فارس در این راستا و در یک بازدید میدانی در برخی مدارس شهر شیراز با والدین دانش‌آموزان در این باره هم‌صحبت شد.

شهریه‌های سنگین مدارس و سردرگمی خانواده‌ها

اولیای یکی از دانش‌آموزان که پسرش در مدرسه علوم‌پزشکی واقع در بلوار چمران تحصیل می‌کند در این راستا گفت: مبلغ شش و نیم میلیون تومان بابت هزینه ثبت‌نام فرزندم پرداخت کردم، علاوه بر آن هزینه خرید یک دستگاه پرینتر نیز به خواسته مدیر مدرسه به‌عنوان مشارکت مردمی به اجبار و شرط ثبت نام فرزندم در این مدرسه بود و از ما گرفته شد.

وی افزود : سال تحصیلی جدید به صورت مجازی بوده و از هفته آینده کلاس‌ها دو روز در هفته به صورت حضوری اختیاری و سه روز دیگر به صورت مجازی برگزار می‌شود همچنین کلاس‌های خوشنویسی و کامپیوتر نیز به‌عنوان کلاس‌های فوق‌برنامه در نظر گرفته شده است.

والد دیگری در مدرسه علوم‌پزشکی واحد دخترانه نیز از پرداخت شش و نیم میلیون تومان بابت شهریه و ۱۵ میلیون تومان در قالب کمک‌های مردمی یاد کرد و گفت: برگزاری کلاس‌ها اختیاری و به انتخاب والدین است و هر دانش‌آموزی که در کلاس‌های حضوری شرکت نمی‌کند، معلم فیلمی که از کلاس‌های حضوری خود گرفته است برای دانش‌آموزان در فضای مجازی ارسال و رفع اشکال می‌کند؛ بر این اساس ما باید حدود ۲۰ میلیون تومان را طی دو فقره چک بابت شهریه و کلاس‌های فوق‌برنامه پرداخت کنیم.

مقصد بعدی، مدرسه آیین زندگی در فرهنگ‌شهر است که با یکی از اولیا که به‌طور اتفاقی هم‌صحبت شدیم. وی گفت: فرزندم کلاس سوم است و برای ثبت‌نام باید مبلغ شش و نیم میلیون تومان پرداخت کنم بدین طریق که ابتدا دو میلیون تومان پرداخت کرده و سپس هر ماه یک میلیون تومان پرداخت کرده تا مبلغ کامل شود.

وی ادامه داد :شهریه ثبت‌نام نسبت به سال گذشته یک میلیون تومان اضافه شده است و هر سال مبلغ شهریه اضافه می‌شود اما عنوانی برای ارائه خدمات گفته نشده و مسؤل مدرسه در مورد تعیین مبلغ شهریه می‌گوید که اداره آموزش و پرورش میزان شهریه را ابلاغ می‌کند و در این باره هیچ توضیح دیگری داده نشده است.

این شهروند شیرازی اظهار داشت: قرار بر این است که کلاس‌ها یک یا دو روز در هفته به صورت حضوری با پنج تا شش نفر تشکیل شود و هیچ اجباری برای حضور در کلاس‌ها نیست.

مدرسه هدایت واقع در فرهنگ‌شهر مدرسه دیگری است که با یکی از والدین در این مدرسه گفت‌و‌گو می‌کنم.

وی که دو فرزندش در این مدرسه تحصیل می‌کنند به خبرنگار فارس گفت: من دو فرزند دارم که یکی در پایه دوم و دیگری در پایه پنجم در این مدرسه تحصیل می‌کنند و برای هر یک از آنها باید مبلغ شش میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کنیم.

او با اشاره به اینکه فرزندم که سال گذشته در پایه اول دبستان بود قبل از اتمام حروف الفبا تعطیل شد و با سختی توانستیم پایه اول را برای او تمام کنیم، از افزایش ۵۰۰ هزار تومانی شهریه امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین امسال هم که مدارس غیرحضوری است و هر روز دو ساعت کلاس به صورت آنلاین برگزار می‌شود و مابقی زحمت بر دوش والدین است و کیفیت بسیار پایین آمده است.

اگر یک سال مدارس تعطیل می‌شد نه سلامت دانش‌آموزان تهدید می‌شد و نه کیفیت ضعیف آموزشی در یک سال تحصیلی دانش‌آموزان را با آسیب روبه رو می‌کرد

این ولی دانش‌آموز معتقد است که اگر یک سال مدارس تعطیل می‌شد نه سلامت دانش‌آموزان تهدید می‌شد و نه کیفیت ضعیف آموزشی در یک سال تحصیلی دانش‌آموزان را با آسیب روبه رو می‌کرد.

به همین ترتیب مدارس تیزهوشان، امام رضا، علوی و نظایر آنها هم امسال بین هشت تا ده میلیون تومان را به‌ عنوان شهریه ثابت و جدای از مشارکت‌های مردمی برای کلاس‌های غیرحضوری دریافت کرده‌اند.

تعیین شهریه ثابت مدارس غیردولتی از طریق سامانه صورت می‌گیرد

بنا به گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس، شهریه مدارس غیردولتی از طریق سامانه‌‌ و بدون دخالت افراد تعیین می شود و برای هر مدرسه‌ای بنا بر آیتم‌های خاص کمی و کیفی متفاوت است.

فرهاد اسماعیلی در گفتگو با فارس با اشاره به اینکه تعیین شهریه تابع آیتم‌های خاصی همچون تعداد نیرو، زیربنای آموزشی و کلاس‌های فوق‌برنامه است، اظهار داشت: قطعا آموزش و پرورش بعد نظارتی وسیعی بر نرخ شهریه مدارس دارد و اگر اولیا مجبور به پرداخت بیش از آن شوند از طرق مختلف می‌توانند شکایت خود را ثبت نمایند.

در زمینه دریافت شهریه بیش از حد متعارف، تخلفاتی وجود دارد و ما با جدیت بازرسی می‌کنیم اما شاید در گیر و دار اداری نتوانیم تخلفات را پیدا کنیم که این امر مستلزم ارائه مصداق از سوی شاکی است

وی با تاکید بر اینکه اداره کل آموزش و پرورش بر این موضوع تعصبی ندارد و بارها اعلام کرده است که به صورت شفاف با تخلفات برخورد خواهد کرد از مردم و رسانه‌ها خواست تا با مصداق موارد تخلف را به این اداره کل و یا واحد رسیدگی به شکایات اطلاع دهند.

اسماعیلی با بیان اینکه شهریه ثابت با هزینه کلاس‌های فوق برنامه همچنین مشارکت‌های مردمی متفاوت است و به صورت جداگانه اخذ می‌شود، یادآور شد: شهریه ثابت بابت محتوای اصلی آموزشی است و کلاس‌های فوق برنامه متنوع است و از لحاظ کیفی و هم سطح فرهنگی، ورزشی و هنری سنجیده می‌شود اما به صورت اختیاری است و الزامی به شرکت در این کلاس‌ها نیست.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه در این راستا علی‌رغم اینکه سال گذشته مدارس در اسفندماه تعطیل شد و طبق قانون همه شهریه باید دریافت می‌شد اما به صورت روزشمار ساعات کلاس‌های فوق‌برنامه برگزار نسده محاسبه و هزینه به اولیا بازگردانده شد.

وی با اعلام سامانه shekayat.medu.ir جهت ثبت تخلفات مشاهده شده گفت: خوشبختانه سال جدید نسبت به سال گذشته تا حدود ۷۰ درصد شاهد کاهش ثبت تخلفات در این سامانه بودیم اما باز هم می‌گویم ما صادقانه اعلام کرده‌ایم که قطعا تخلفاتی وجود دارد و ما با جدیت بازرسی می‌کنیم اما شاید در گیر و دار اداری نتوانیم تخلفات را پیدا کنیم که این امر مستلزم ارائه مصداق از سوی شاکی است.

آنچه مسلم است اینکه همچنان بسیاری از مدارس علاوه‌بر شهریه تعیین‌شده از سوی سامانه تحت نظارت آموزش و پرورش تحت عنوان مشارکت‌های مردمی والدین را مجبور به پرداخت هزینه‌های غیرمتعارف به‌وئژه در نقاط بالای شهر می‌کنند.

به نظر می‌رسد علی‌رغم نظارت‌ها و شفافیت آموزش و پرورش در جهت اعلام برخورد با تخلفات هنوز برخی هستند که در گیر و دار اداری تیزبینانه تخلفاتی می‌کنند که جایی برای حرف و حدیث هم باقی نگذارد.

پس ضروری است والدین هشیار باشند و در صورت تقاضای وجوه اضافی موارد را در سامانه شکایات به ثبت رسانده و از تهدید بابت عدم ثبت‌نام فرزندشان در ان مدسه بیمناک نباشند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.