تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 22689
تاریخ : ۲۴ شهریور, ۱۳۹۹ :: ۱۲:۰۴
لزوم برداشتن نقاب سند ۲۰۳۰ و باز کردن لایه های پنهان آن

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از ایسنا، حجت الاسلام علی ذوعلم در همایش علمی« چالش های سند۲۰۳۰ برای ایران و نحوه تحقق تحول بنیادین آموزش و پرورش» با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: اگر از جهان بینی طاغوتی اجتناب کنیم و آن را در عرصه های مختلف کنار بگذاریم و به سوی خداوند متعال برگردیم و راه الهی را پیش بگیریم یک بشارت جاودان و ماندگار برای امت اسلامی خواهد بود. 


وی افزود: در چنین بستری است که همه گفته ها شنیده می شود و از افکار و اندیشه ها بهره بر داری می شود و خداوند هدایت خود را شامل حال امت اسلامی خواهد کرد. این روشی است که اولوالالباب در پیش می گیرند.


ذوعلم با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در یازدهم شهریورماه خطاب به مسئولان دستگاه تعلیم و تربیت گفت: این بحث اولین بار نبود که مطرح می شد اما در ریشه این بحث و ادبیات آن تفاوتی را ملاحظه می کنیم مبنی بر اینکه چرا طواغیت و فراعنه عالَم اصرار به نفوذ در دستگاه آموزش و پرورش کشور دارند.


دبیر علمی همایش چالش های سند۲۰۳۰ برای ایران و نحوه تحقق تحول بنیادین آموزش و پرورش ادامه داد:  جامعه و دستگاه تعلیم و تربیت باید نسبت به این نفوذ حساسیت نشان دهد و از آن مراقبت کند زیرا آنها سعی می کنند از این طریق به اهداف خود یعنی غارت تمدنی، هویتی، اقتصادی و فرهنگی ملت ها برسند.


ذوعلم  با اشاره به موضوع شکست فلسفه غرب در خود این کشورها در بیانات رهبری گفت: چیزی که به عنوان سند ۲۰۳۰ یعنی دومین سند توسعه هزاره سوم ابلاغ شد به سلطه جهانی مشروعیت می بخشید و برای کشورهای غربی سلطه گر حق مدیریتی در سطح جهان قائل می شد. 


معاون سابق وزارت آموزش و پرورش افزود: متاسفانه سند در کشور ما مورد استقبال قرار گرفت و نسخه ایرانی آن تهیه و چهار سال قبل به دور از تصویب در مراکز سیاست گذاری و مراجع قانونی رونمایی شد که از سوی جامعه انقلابی مورد نقد قرار گرفت و نهایتا رهبری سال ۹۶ موضع گیری صریحی داشتند و سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی متوقف شد.


دبیر علمی همایش چالش های سند۲۰۳۰ برای ایران و نحوه تحقق تحول بنیادین آموزش و پرورش با بیان اینکه پشت این سند یک اندیشه و فلسفه غربی حاکم بود، ضمن واکاوی ریشه های فکری و تاریخی جریان غرب گرا در کشور گفت: تولید نسخه ایرانی سند ۲۰۳۰ هم با کارگردانی و هدایت همین جریان انجام شد. البته بعد اذعان کردند که این کار از روی غفلت انجام شده است.


وی افزود: با ترفندهایی روبه رو هستیم که نباید از آن غافل باشیم، جوسازی و جنجال سازی برای برخی حرکت ها و اقدامات، تحریف حقایق و تحلیل هایی که بر برخی اقدامات تحمیل می شود، لابی گری و ... از این جمله است. در حالی که اگر واکاوی کنیم در می یابیم آن حرکت نوعی مقابله با جریان سازی سبک زندگی غربی است. در آینده بیشتر شاهد چنین ترفندهایی خواهیم بودیم و اگر حساسیت لازم وجود نداشته باشد آن جریان می تواند به بخشی از اهداف خودش دست یابد.


رئیس سابق سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه البته یک طیف جوان متخصص انقلابی شکل گرفته که سنگر را در اینجا رها نمی کنند و اگرچه برخی می گویند سند ۲۰۳۰ مرده است اما مرده ای نیست که آن را رها کنیم گفت: حتما باید این حساسیت را داشته باشیم و مطمئنیم این قبیل اسناد در جامعه ما پا نخواهد گرفت. ولی چه باید کرد؟.


وی ادامه داد: این کنفرانس الگوسازی عملی برای مواجهه با این اسناد در فضایی آزاداندیشانه است. باید فضاهایی این چنین بیشتر فراهم شود. کسانی که تصور می کنند آموزه ها و جهت گیری های درستی در سند ۲۰۳۰ هست بیایند و مطرح کنند تا روی آن گفت وگو شود. باز کردن لایه های پنهان و برداشتن نقاب زیبایی که سند زده، لازم است.


ذوعلم با بیان اینکه دو پژوهش جدی در چندسال گذشته در پژوهشگاه انجام شده که امروز رونمایی می شوند اظهار کرد:  امیدواریم جامعه پژوهشی و فرهنگی این حساسیت را بیشتر بروز داده و بیشتر مراقبت کند و به ویژه در عرصه تبیین و واکاوی نقش خود را بیشتر ایفا کند.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.