تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 20194
تاریخ : ۱۲ مرداد, ۱۳۹۹ :: ۱۶:۴۸
فارس من| خوان آزمون آموزشیاران نهضت به پایان رسید/ نتایج آزمون اعلام شد

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: مسؤولان آموزش و پرورش همواره در گفت‌وگوهای متعدد در رسانه‌ها از کمبود نیروی انسانی در این وزارتخانه خبر می‌دهند و از سوی دیگر، گروه‌هایی با وزارت آموزش و پرورش همکاری می‌کنند که در این مدت، کمبود نیروی انسانی را پوشش دادند که می‌توان به معلمان حق‌التدریس، آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضضت سوادآموزی و مربیان پیش‌دبستانی اشاره کرد.

اما این نیروها که به نوعی کمبود نیروی انسانی رسمی را پوشش می‌دهند، دغدغه استخدام و دریافت حقوق دارند و همین شد که با پیگیری‌هایشان، توانستند مصوباتی برای استخدام از مجلس بگیرند؛ در طی سال‌های گذشته، تعدادی از معلمان حق‌التدریس و آموزشیار نهضت از این مسیر استخدام شدند و قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه، تعداد دیگری نیز معلمان حق‌التدریس، مربیان پیش‌دبستانی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی جذب شوند.

افراد مشمول مصوبه مجلس باید یک دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان بگذرانند اما هنوز این موضوع محقق نشده است چرا که آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی باید در یک آزمون داخلی شرکت می‌کردند و اسامی افراد کسب کننده امتیاز مدنظر به دانشگاه فرهنگیان معرفی شوند. 

* چه کسانی مشمول مصوبه مجلس شدند؟

دوم آذر سال 1398 شیوه‌نامه استخدام مشمولان ماده(2) آیین‌نامه اجرایی شماره 79795.ت56610ه مورخ 30 شهریور 1398 هیأت وزیران و شماره 98443.56610 مورخ ششم آبان 1398 دبیر هیأت دولت موضوع بند(3) قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 13 شهریور 1397 مجلس شورای اسلامی» ابلاغ شد.

در این شیوه‌نامه در تعریف مربیان پیش‌دبستانی آمده است: «افرادی که از سال 1379 تا قبل از سال 1391 با یکی از مراکز پیش‌دبستانی دولتی یا کلاس‌های پیش‌دبستانی ضمیمه مدارس دولتی همکاری داشته‌اند و برابر اسناد، مدارک ثبت و احراز شده، از محل اعتبارات دولتی حق‌الزحمه دریافت نموده‌اند».

در تعریف حق‌التدریس غیرمستمر آمده است: «افرادی که از سال 1379 تا قبل از سال 1391 در مدارس دولتی به عنوان نیروی حق‌التدریس آزاد با وزارت آموزش و پرورش همکاری داشته، دارای شناسه حق‌التدریس صادره از سوی آموزش و پرورش بوده و حق‌الزحمه خود را از محل اعتبارات دولتی دریافت نموده‌اند».

در تعریف آموزشیاران نهضت سوادآموزی نیز آمده است: «فردی که با رعایت ضوابط و مقررات آموزشی و اداری با مجوز گزینش، گواهی آموزش تدریس بدو خدمت و شناسه تدریس در نهضت سوادآموزی از سال 1379 تا قبل از سال 1392 با نهضت سوادآموزی همکاری داشته و حق‌الزحمه خود را از محل اعتبارات دولتی دریافت کرده و همکاری آنان هم اکنون ادامه دارد».

در تعریف آموزش دهنده مستمر(دونفر و بالاتر) نهضت سوادآموزی آمده است: «آموزش‌دهندگانی که از سال 1379 تا قبل از سال 1392 حداقل دو دوره به صورت مستقیم با نهضت سوادآموزی همکاری داشته و در هر دوره حداقل دو نفر سوادآموز را تحت پوشش قرار داده و حق‌الزحمه خود را از محل اعتبارات دولتی دریافت کرده و همکاری آنان هم‌اکنون ادامه دارد».

* گلایه‌ای که آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی داشتند؟

در بین این گروه‌ها مقرر شد که مربیان پیش‌دبستانی و حق‌التدریسان غیرمستمر پس از شرکت و اخذ نمره قبولی در آزمون پایان دوره آموزشی در دانشگاه در رشته‌های شغلی آموزگاری، دبیری، هنرآموزی، مربی امور تربیتی مدارس، مراقب سلامت و مشاور تحصیلی با رعایت شرایط احراز طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان و بر اساس نیاز مناطق آموزش و پرورش به رشته و دوره تحصیلی، جنسبت، سنوات خدمت و در سقف ظرفیت تخصیصی(مجوز استخدام سالیانه) اعلامی توسط سازمان و به ترتیب امتیازات فضلی تا پایان برنامه ششم توسعه کشور در مناطق کمتر توسعه یافته استخدام شوند.

اما آموزشیاران و آموزش‌دهندگان مستمر دو نفر و بالاتر نهضت سوادآموزی پس از شرکت و قبولی در آزمون داخلی و کسب حد نصاب لازم که توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود و در صورت اخذ نمره قبولی در آزمون پایان دوره آموزشی یکساله در رشته آموزگاری در دانشگاه و بر اساس فرم امتیازبندی و ظرفیت استخدام سالیانه اعلامی توسط سازمان و به ترتیب امتیازات فضلی تا پایان برنامه ششم توسعه کشور در مناطق کمتر توسعه یافته، استخدام می‌شوند.

آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در این مدت نسبت به این قضیه گلایه کردند که چرا آنها باید آزمون دهند اما گروه‌های دیگر نیازی به آزمون ندارند و معتقد بودند که آنها هم مانند سایر گروه‌ها تحصیلات دانشگاهی و تجربه تدریس دارند و نباید بین آنها و سایر گروه‌های استخدامی تبعیض ایجاد شود.

این گروه در این مدت اعتراض‌های متعددی کردند و به تجمع در جلوی درِ وزارت آموزش و پرورش و مجلس پرداختند اما این تجمع‌ها به جایی نرسید و آزمون 20 تیر برگزار شد.

به‌رغم اعتراض آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی، این آزمون برگزار شد. شاپور محمدزاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در خصوص برگزاری آزمون استخدامی آموزش دهندگان مستمر نهضت سوادآموزی گفت: «تعداد ثبت‌نام شدگان در این آزمون 24 هزار و 200 نفر است که در صورت کسب نمره حدنصاب 50 درصد جهت دوره یکساله به دانشگاه فرهنگیان معرفی می‌شوند».

مقرر شد که نتایج آزمون هفته اول مرداد اعلام شود؛ قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش 28 تیر امسال گفت: «نتایج آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی هفته اول مرداد اعلام می‌شود».

در نهایت نتایج آزمون اعلام شد و کارنـامه نتـایج اولیـه آزمون آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی www.hrtc.ir قابل مشاهده است و داوطلبان پس از ورود به پروفایل خود با استفاده از کد ملی و کد رهگیری، به کارنامه خود دسترسی خواهند داشت.

اعلام شده است: آن دسته از داوطلبانی که در بخش وضعیت داوطلب، عبارت : «شما جهت بررسی مدارک به کارگروه بررسی مدارک استان معرفی می‌گردید» را ملاحظه می‌کنند، می‌توانند با توجه به برنامه زمان بندی که بعدا از طریق سایت‌های اطلاع‌رسانی ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها اعلام خواهد شد، برای بررسی مدارک به مکان اعلام شده مراجعه کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از فارس، حالا یک خوان دیگر از هفت خوان استخدام آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی برداشته شد و آموزشیاران و آموزش‌دهندگانی که نمره لازم را کسب کرده باشند، به دانشگاه فرهنگیان برای طی دوره آموزشی معرفی می‌شوند و وارد خوان بعدی خواهند شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از فارس، برخی مخاطبان این خبرگزاری در سامانه «فارس من» با ثبت سوژه‌هایی با عنوان «پیگیری استخدام آموزشیاران نهضت سواد آموزی»، «آزمون نهضت سوادآموزی به دانشگاه فرهنگیان منتقل شود» و «لغو آزمون ورودی دانشگاه فرهنگیان آموزشیاران نهضت سوادآموزی» خواستار پیگیری این موارد شدند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.