تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 19167
تاریخ : ۳۱ تیر, ۱۳۹۹ :: ۹:۱۲
۴۰ درصد دانش‌آموزان خراسان رضوی از آموزش مجازی استفاده نکرده‌اند

قاسم‌علی خدابنده در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص چگونگی و زمان آغاز سال تحصیلی، اظهار کرد: آموزش مدارس قطعاً از نیمه شهریورماه آغاز خواهد شد و حضور یا عدم حضور دانش‌آموزان در مدارس به شرایط شیوع ویروس کرونا بستگی دارد، به طوری که اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا، مجوز حضور دانش‌آموزان در مدارس را بدهد، کلاس‌های آموزشی مدارس به صورت حضوری برگزار می‌شود. در مناطق سفید که امکان برگزاری کلاس حضوری وجود دارد، کلاس‌ها به صورت حضوری و با حضور همه دانش‌آموزان تشکیل خواهد شد. حضور دانش‌آموزان الزامی بوده و همه باید در کلاس‌ها حضور داشته ‌باشند.

وی ادامه داد: در مناطق زرد، کلاس‌های آن دسته از مدارسی که امکان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در آن‌ها وجود دارد، به صورت حضوری برگزار خواهند شد، اما در مدارسی که تراکم و جمعیت دانش‌آموزان زیاد است و رعایت فاصله‌ اجتماعی در آن‌ها ممکن نیست، دانش‌آموزان را به دو گروه زوج و فرد یا الف و ب تقسیم‌بندی می‌کنیم، به صورتی که نیمی از آموزش به صورت حضوری در مدارس و نیمه دیگر آن در منزل دانش‌آموزان و به صورت مجازی انجام خواهد شد. تعداد افراد حاضر در کلاس‌های حضوری به فضای فیزیکی موجود در کلاس‌های مدارس بستگی دارد.

احتمال برگزاری کلاس‌ها در نمازخانه و سالن‌های مدارس

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی تصریح کرد: به طوری که اگر کلاس‌ها بزرگ باشند و بتوانیم فاصله حداقل یک و نیم متری بین دانش‌آموزان ایجاد کنیم، ممکن است حتی ۲۰ دانش‌آموز در یک کلاس حضور داشته‌باشند اما اگر کلاس‌ها کوچک باشد، تعداد دانش‌آموزان به مراتب کاهش پیدا می‌کند. هم‌چنین ممکن است در بعضی مدارس کلاس‌ها در نمازخانه و یا سالن‌ها برگزار شود تا به این ترتیب بتوانیم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنیم. همچنین اگر وضعیت منطقه‌ای قرمز و در حالت هشدار قرار داشته‌باشد و امکان برگزاری کلاس حضوری وجود نداشته‌باشد، قطعا تمام آموزش به صورت مجازی و در بستر نرم‌افزار شاد انجام خواهد شد.

متفاوت بودن شیوه آموزشی چه تاثیری بر ارزشیابی دانش‌آموزان دارد؟

خدابنده درخصوص ملاک‌ها و روش ارزیابی دانش‌آموزان با توجه به متفاوت بودن شیوه آموزشی (حضوری و مجازی) آن‌ها بیان کرد: در واقع ملاک ارزیابی برای آینده دانش‌آموزان، پایه دوازدهم است و در سایر مقاطع و پایه‌ها، معدل تأثیر چندانی بر سرنوشت آنها ندارد. امتحانات پایه دوازهم به صورت نهایی برگزار می‌شود و با توجه به فاصله زمانی موجود بین آغاز سال تحصیلی و امتحانات، امیدواریم شرایط به حالت طبیعی خود بازگردد تا بتوانیم چنانچه عقب‌ماندگی برای دانش‌آموزان ایجاد شده‌است، با برگزاری کلاس‌های حضوری جبران کنیم.

وی افزود: اما اگر چنین اتفاقی رخ ندهد و شرایط تغییر نکند، چاره‌ای جز قبول پیامدها و اثرات تعطیلی یک‌ساله مدارس و یا استفاده از شیوه آموزش مجازی که زحمت بیشتری برای همکاران، دانش‌آموزان و خانواده دانش‌آموزان ایجاد می‌کند را نداریم و باید روند آموزش را به صورت مجازی ادامه دهیم. البته معدل دانش‌آموزان پایه نهم برای ورود به مدارس نمونه‌دولتی و سمپاد پایه دهم نیز مهم است، اما تأثیر آزمون ورودی این مدارس در مقایسه با معدل دانش‌آموزان بیشتر است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی تشریح کرد:  با توجه به شرایط خاصی که در حال حاضر به وجود آمده‌است، لازم است همکاران، مدیران، معاونین، دبیران، معلمان و خانواده‌ دانش‌آموزان مراقب رعایت شدن اصول و پروتکل‌های بهداشتی توسط دانش‌آموزان باشند. با توجه به این که سلامت دانش‌آموزان برای ما بسیار مهم است، ما نیز در حد توان و امکانات خود در مدرسه محیطی امن برای حضور دانش‌آموزان ایجاد خواهیم ‌کرد.

خدابنده با بیان این که گرچه رعایت نکات و اصول بهداشتی توسط دانش‌آموزان نیز بسیار مهم است، اضافه کرد: رعایت اصول بهداشتی برای دانش‌آموزان مقاطع متوسطه اول و دوم که شرایط موجود را درک می‌کنند، راحت‌تر خواهد بود، اما برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی رعایت این اصول مانند استفاده از ماسک، وسایل بهداشتی و جلوگیری از تماس دست با صورت، ممکن است دشوار باشد لذا خانواده و همکاران ما باید به طور دائم به آنها تذکر دهند تا انشاءالله مشکلی ایجاد نشود.

تشکیل کلاس‌های مجازی مناطق محروم در مدرسه  

وی خاطرنشان کرد: در حدود ۲۰۰۰ مدرسه که عمدتاً در مناطق روستایی و محروم قرار دارند، دسترسی به اینترنت وجود ندارد، اما با پیگیری‌های اداره کل فناوری اطلاعات استانداری و همکاری‌هایی که شرکت‌های مخابرات و اپراتورها داشتند، ما در تلاش هستیم که همه این ۲۰۷۰ مدرسه را به اینترنت متصل کنیم. در چنین مناطقی که امکان دسترسی به اینترنت برای دانش‌آموزان وجود ندارد و همچنین تعداد دانش‌آموزان نیز محدود است، سعی می‌کنیم کلاس‌های مجازی را در مدرسه تشکیل دهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: به طوری که مدیر مدرسه و دبیران که به اینترنت دسترسی دارند؛ سیستمی را نصب کرده تا دانش‌آموزان در ساعات مختلف، دروس مختلف را آموزش ببینند. در این روش اینترنت در دسترس دانش‌آموزان نیز قرار می‌گیرد. بنابراین با توجه به این که این مدارس عموماً کم‌جمعیت هستند، نیازی به حضور همه دانش‌آموزان وجود ندارد. به صورتی که دانش‌آموزان در دو یا سه گروه تقسیم‌بندی شده و از فضای فیزیکی، اینترنت و یا کامپیوترهایی که در اختیار مدرسه است، استفاده می‌کنند.

خدابنده درخصوص تعداد وسایل دیجیتالی که قرار بوده‌است سال گذشته در بین دانش‌آموزانی که دسترسی به لب‌تاپ، گوشی هوشمند و تبلت نداشته‌اند، توزیع شود؛ اظهار کرد: تعداد وسایل ارتباطی توزیع‌شده در بین دانش‌آموزان در مقایسه با تعداد دانش‌آموزان بسیار اندک بوده ‌است. برای سال آینده نیز پیگیر این موضوع هستیم اما با توجه به قیمت بالای لوازم الکترونیک مانند لب‌تاپ و... انجام این کار برای ما نیز بسیار سخت است. با این حال پیگیر هستیم تا حداقل‌هایی را برای دانش‌آموزان فراهم آوریم اما متأسفانه تعداد این لوازم و وسایل هنوز مشخص نیست.

۴۰ درصد دانش‌آموزان خراسان رضوی از آموزش مجازی استفاده نکرده‌اند

وی گفت: با توجه به اطلاعاتی که جمع‌آوری کرده‌ایم در سال تحصیلی گذشته، حدود ۶۰ درصد دانش‌آموزان از آموزش مجازی بهره‌مند شده‌اند و حدود ۴۰ درصد آن‌ها بنا به دلایل مختلفی مانند در اختیار نداشتن تجهیزات مورد نیاز، نداشتن اینترنت، آموزش دیدن با استفاده از روش‌های دیگر و... از آموزش مجازی استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان درخصوص راهکارها برای جبران لطمه‌ها و مشکلات آموزشی به وجود آمده ناشی از آموزش مجازی برای دانش‌آموزانی که امکان دسترسی و بهره‌مندی از آموزش مجازی را نداشته‌اند، اضافه کرد: اگر شرایط به حالت طبیعی خود بازگردد امکان جبران و ترمیم این مشکلات آموزشی وجود دارد، اما اگر شرایط تغییر نکرده و همین‌گونه ادامه پیدا کند، احتمالاً کلاس‌های آموزشی سال تحصیلی جدید نیز با مشکلاتی مواجه خواهد شد و به این ترتیب امکان و توان برگزاری کلاس‌های جبرانی کم خواهد بود.

خدابنده خاطرنشان کرد: ما سعی می‌کنیم  بخش‌هایی را تحت پوشش قرار داده و حداقل‌هایی را برای دسترسی دانش‌آموزان به وسایل بهداشتی مانند ماسک و ... به ویژه در مناطق محروم فراهم کنیم، اما با توجه به جمعیت دانش‌آموزان و همکاران فرهنگی، درواقع لازم است حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار ماسک در هر روز تولید شود که امری تقریباً غیرممکن است. بنابراین لازم است همکاران، دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان به فکر سلامتی خود و فرزندانشان باشند.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.