تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 17784
تاریخ : ۱۴ تیر, ۱۳۹۹ :: ۱۵:۲۰
حرف‌های کمتر شنیده شده دانش‌آموزان درباره انتخاب رشته تحصیلی

- اخبار اجتماعی -

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرنگار‌ اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ امتحانات دانش‌آموزان پایه نهم به پایان رسیده است و حالا آنها باید وارد مرحله مهم انتخاب رشته تحصیلی شوند، طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش هدایت تحصیلی دانش‌آموزان از 23 تیر آغاز می‌شود.

برای هدایت تحصیلی دانش‌آموزان دو ملاک مدنظر است، فرم شماره 6 که بررسی‌های مشاوره‌ای بوده، 65 نمره و فرم شماره 7 که سوابق تحصیلی دانش‌آموز است و 35 نمره دارد.

حد نصاب نمرات لازم برای ورود دانش‌آموزان به رشته‌های شاخه نظری بدین شرح است: حدنصاب نمرات برای رشته علوم انسانی، زبان و ادبیات فارسی 14، مطالعات اجتماعی 13 و عربی 12. رشته علوم و معارف اسلامی، معارف اسلامی 14، عربی 13، فارسی 12. رشته تجربی، ریاضی 13 و علوم 14. رشته علوم ریاضی، ریاضی 14 و علوم 13 است.

برای هدایت تحصیلی دانش‌آموزان نمرات پایه‌های هفتم، هشتم و نهم سهیم هستند که نمرات پایه‌های هفتم و هشتم ضریب  1 و پایه نهم ضریب 3 دارد.

البته آنگونه که عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران می‌گوید: با فشار خانواده‌ها برای ورود دانش‌آموزان به رشته‌های شاخه نظری مواجه هستیم و در تهران بیشترین گرایش دانش‌آموزان به رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی است، بعضی دانش‌آموزان که هیچ رشته‌ای نمی‌آورند چون در شاخه فنی حرفه‌ای و کاردانش ظرفیت خالی داریم به سمت آن هدایت می‌شوند چرا که بیشتر اولیا به سمت رشته‌های نظری گرایش دارند بنابراین در رشته‌های فنی‌و حرفه‌ای و کاردانش ظرفیت خالی داریم.

اما دانش آموزان هم درباره هدایت تحصیلی و مشکلات پیش روی آنها برای انتخاب رشته صحبت‌هایی دارند که بخشی از آنها در برنامه پرسشگر اینگونه مطرح شد:

* برای دانش‌آموزی که ساکن روستا است و فقط یک رشته در روستای او وجود دارد دیگر هدایت تحصیلی به درد نمی خورد.

* هدایت تحصیلی اشتباه است چون هیچ استانداردی پشت آن نیست و سوالات آزمون‌های هدایت تحصیلی حتی نمی تواند شناخت نسبی از دانش آموز ارائه دهد، برای من حتی در اولویت دو و سه فرم هدایت تحصیلی، رشته‌ای که علاقه داشتم اعلام نشده بود و با هزار معرکه در آموزش و پرورش اجازه گرفتم رشته‌ای را انتخاب کنم که به آن علاقه داشته و استعداد دارم اما متاسفانه در فرم هدایت تحصیلی این رشته برای من درج نشده بود.

* مولفه‌های هدایت تحصیلی باید متحول شود، یک مشاور چطور می‌تواند در طول یک سال تحصیلی از تمام علایق و توانمندیهای دانش‌آموز باخبر شده و از این بابت به او نمره بدهد.

* هدایت تحصیلی در انتخاب رشته هیچ کمکی به من نکرد و به علایقم توجهی نشده بود و در نهایت رشته‌ای را انتخاب کردم که کوچکترین ارتباطی با علائقم نداشت.

دانش‌آموزان متقاضی رشته‌های فنی زیاد است، ظرفیت نداریمدانش‌آموزان پایه نهم برای انتخاب رشته باید چه نمراتی بیاورند؟

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.