تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : شهرستانها
شماره : 17213
تاریخ : ۸ تیر, ۱۳۹۹ :: ۰:۱۵
استاندار هرمزگان: منفعل نیستم/ صنایع استان برای درمان خوب پای کار آمده‌اند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، فریدون همتی امشب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری سیمای مرکز خلیج فارس به بیان مسائل و موضوعات مهمی در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت بیماری کرونا در هرمزگان پرداخت.

برگزیده این اظهارات در ادامه می‌آید:

در اسفندماه سال گذشته و با آغاز شیوع بیماری کرونا در کشور و در هرمزگان که در ابتدای تجربه ما با این بیماری بود، مردم توجه بیشتری به هشدارها داشتند و اقدامات خوبی انجام شد که بدنبال آن با تعطیلات نوروز نیز همزمان شد و توانستیم بخش بزرگی از کسب و کارها نظیر هتل‌ها و رستوران‌ها و مراکز خرید و ... را تعطیل و تردد‌ها را کنترل کنیم اما به تدریج بخصوص بعد از ماه رمضان و از عید فطر به بعد شاهد کاهش محدودیت‌ها و بدنبال آن رعایت کمتر اصول بهداشتی بودیم که به وقوع شیوع بالا در استان انجامید.

زمانی که اطلاعات بیماران کرونا را در استان مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهیم، می‌بینیم که بسیاری از مبتلایان از افراد خانه‌دار هستند  یعنی که یا یکی از اعضای خانه آنها در تردد به بیرون از منزل، بیماری را به فرد منتقل کرده و یا این فرد در مراسمات و میهمانی‌ها شرکت کرده که به این بیماری مبتلا شده است. پس این را بدانیم که بسیاری از افراد مبتلاشده تاکنون از افراد خانه‌دار بوده‌اند که شغل خاصی نداشته‌اند.

مثلا بخش قابل توجهی از مبتلایان را دانشجویان و دانش‌آموزانی تشکیل می‌دهند که از قضا تعطیل هم بوده‌اند اما اصول بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری را نداشته‌اند و به کرونا مبتلا شده‌اند.

خیلی از افراد در فضای مجازی و ... از ما درخواست می‌کنند که استان را تعطیل و قرنطینه اعمال کنیم اما به همان اندازه نیز افراد مختلفی از فعالان اقتصادی، کسبه، تولیدکنندگان و ... نیز به بنده پیام می‌دهند و درخواست دارند که تعطیلی صورت نگیرد. باید این را بدانیم که واقعا معلوم نیست که این ویروس تا کی در کشورمان هست! بنده باید با در نظرگرفتن جمیع جهات تصمیم‌گیری کنم. کسبه بحث مشکلات درآمدی و بیمه و مالیات و ... را مطرح می‌کنند. برخی واحدهای تولیدی از مشکلات حوزه کارگری و حقوق آنها و کندی فرآیند تولید می‌گویند و البته هر تصمیمی که ما بگیریم، قطعا محسناتی به دنبال دارد و از سوی دیگر ممکن است تبعاتی نیز داشته باشد.

البته برخی حقوق دائمی دارند و ماهانه حقوق بگیر هستند و مرتب تأکید دارند که تعطیلی شود و قرنطینه انجام شود اما واقعیت این است که برخی حتی با تعطیلی هم اصول را رعایت نمی‌کنند و گاه تعطیل شدن ادارات و دستگاه‌ها و ... منجر به انجام سفرهای غیرضروری به روستاها و یا شکل‌گیری تجمعاتی می‌شود که زیان‌بار است.

همه باید با هم عهد ببندیم که اصول بهداشتی را رعایت کنیم. امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، بخشی از آن همین است که رعایت اصول بهداشتی و حفظ سلامت جامعه را در این شرایط کشور به هم یادآوری کنیم. 

بنده به عنوان خدمتگزار مردم باید همه مسائل را ببینم. ویروس و بیماری ناشی از آن یک مقوله است، کار و تولید و تحرک در جامعه و امورات استانی و کشوری نیز مطرح است. ما همه درخواست‌ها را باید بررسی کنیم، تحلیل کنیم و آثار و عواقب هر تصمیمی را باید بسنجیم. برخی کشورها 1 یا 2 ماه قرنطینه کردند و حتی مرزهایشان را بستند اما دچار قحطی شدند.

اقتصاد کشور را نمی‌توان تعطیل کرد. مگر می‌شود که بندر شهید رجایی را که اقتصاد کشور را تأمین می‌کند، تعطیل کرد. مگر می‌شود پالایشگاه‌های استان را که بیش از نیمی از نیاز کشور را تأمین می‌کنند، تعطیل کرد؟ مگر می‌شود صنایع و ... را تعطیل کرد. 

ما ملت ایران افتخار می‌کنیم که فرهنگ غنی داریم. این فرهنگ غنی یعنی این که توان تشخیص خوب و بد را داشته و داریم. امروز هم در بحث ویروس کرونا باید خوب و بد را تشخیص دهیم. باید ببینیم که آیا با تعطیل کردن ادارات و قرنطینه می‌توان کاری پیش برد؟ 

ما در استان در زمینه تولید ماسک با ایجاد کارگاه‌های خانگی و صنعتی و تأمین مواد اولیه آنها، روزانه عدد قابل توجهی در حال تولید هستیم. در زمینه الکل نیز کارخانه آن را راه‌اندازی کردیم. ما پشتیبانی از مردم را در این شرایط بخصوص در مایحتاج مقابله با این بیماری انجام دادیم و انجام می‌دهیم. 

تجهیزات بیمارستانی را توسعه دادیم. ما مرتب با مسؤولان عالی ملی و استانی جلسه داریم و متناسب با شرایط تصمیم‌گیری می‌کنیم.

ما برخورد انفعالی نداریم. برخی از یک زاویه نگاه می‌کنند و مسائلی می‌نویسند... من جان تک تک افراد جامعه برایم مهم است. بچه و زن و زندگی من نیز در این شهر است و خانواده من نیز در این شهر زندگی می‌کنند و هر تصمیم من بر آنها نیز اثر می‌گذارد. برخی نشسته‌اند و برخی مطالبی می‌نویسند که همه‌جانبه‌نگر نیست.

هنوز برای تعطیل کردن چیزی به استانداران تفویض نشده است. حسن تصمیم‌گیری‌های واحد در زمینه کرونا در مرکز این بود که یک وحدت رویه‌ای حاکم بود و استان‌ها یکدیگر را با هم مقایسه نمی‌کردند و جلوی دوگانگی‌ها گرفته می‌شد. 

فردا (یک شنبه 8 تیر) در مورد سطح و محدوده تصمیم‌گیری و اختیارات استانداران تصمیم‌گیری و ابلاغ می‌شود اما نباید ذهن‌مان را درگیر این موضوع کرد. باید بیاموزیم که سختی‌های رعایت اصول بهداشتی را به جان بخریم و فاصله‌گذاری اجتماعی و زدن ماسک را به هر شکل رعایت کنند.

اگر همین جمعیتی که واقعا در استان کارشان خارج از خانه نیست، بیرون نیایند و رعایت کنند، موجب خواهد شد که فضا در خارج از خانه و در دیگر محیط‌ها خلوت‌تر باشد و فاصله‌ها بیشتر رعایت شود. همین بیرون نیامدن‌ها می‌تواند کمک بزرگی به جلوگیری از ابتلای جمعیت بزرگی باشد.

ما در هرمزگان و بخصوص در بندرعباس یک کمبود اساسی در زمینه تجهیزات و تخت بیمارستانی داشتیم. از ابتدای دولت دوازدهم پیگیری‌های خودمان را برای ایجاد 1700 تخت جدید بیمارستانی در استان آغاز کردیم که بخشی از آنها شامل توسعه همین فضاهای موجود بیمارستانی بود.

بیمارستان 531 تخت‌خوابی بندرعباس که بنا بود تا 1402 به پایان برسد، با جدیت پیگیری و دنبال کردیم و ان شاالله تا پایان امسال تکمیل و راه‌اندازی خواهد شد. فشارمان را بر پیمانکار این بیمارستان قرار داده‌ایم که با تمام توان کار را پیگیری کند و به پیش ببرد تا بتواند تا پایان امسال تحویل دهد.

بیمارستان 260 تخت‌خوابی که پالایشگاه می‌سازد را نیز مستمرا پیگیری می‌کنیم. از طرفی بیمارستان شریعتی اکنون در فاز تجهیز است و بزودی وارد مدار عملیاتی می‌شود.

در میناب نیز بیمارستان این شهر و بیمارستان جدید را با تلاش شبانه‌روزی پیش می‌بریم و ان شاالله در زمینه تجهیز بیمارستان‌های دیگر شهرهای استان نیز کارهای خوبی در جریان است تا پایان این دولت، هرمزگان دیگر مشکل کمبود فضا و تجهیزات و امکانات درمانی نداشته باشد.

برای 600 نیروی جدید پرستاری نیز در دیدار با دکتر نوبخت معاون برنامه‌ریزی رییس جمهور، 36 میلیارد تومان بابت حقوق یک سال آنها اعتبار دریافت کردیم که بتوانیم به سرعت جذب پرستار داشته و نیروی لازم برای توسعه بخش کادر درمانی را تأمین کنیم.

47 ونتیلاتور ثابت و 16 ونتیلاتور پورتابل نیز تهیه شده است. 135 تخت بستری جدید در استان ایجاد کرده‌ایم.

جا دارد از تمامی خیران استان، اتاق بازرگانی، بنگاه‌های اقتصادی و ... نیز تشکر کنم که کمک‌های خوبی برای درمان مردم و تأمین داروهای گرانقیمت برای جلوگیری از مرگ مردم هرمزگان اختصاص دادند.

از هر امکاناتی که به سلامت مردم کمک کرده و درمان مردم را تسریع و کمک کند، دریغ نخواهیم کرد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.