تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 16812
تاریخ : ۲ تیر, ۱۳۹۹ :: ۱۸:۳۱
افزایش پایگاه‌های سنجش سلامت نوآموزان در خوزستان

علی ممبینی در جلسه ستاد سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ که امروز (۲ تیر) در اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شرایط حاکم، طرح سنجش سلامت نوآموزان امسال با تاخیر و شرایط خاصی انجام می‌شود. هدف طرح به طور کلی این است که به بهبود کیفی آموزش و پرورش کمک شود و برخی از عوامل که بر افت تحصیلی دانش آموزان موثر است را کنترل کنیم. همچنین به دنبال این هستیم که مشکلات و اختلالات دانش آموزان را در حوزه‌های مختلف بینایی، شنوایی، تحصیلی و... شناسایی کنیم. در این طرح کودکان با نیازهای ویژه شناسایی می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از ایسنا، وی افزود: همچنین هدف دیگر این طرح تهیه شناسنامه سلامت برای همه نوآموزان پایه اول و پیش دبستانی است تا همه اطلاعات جامع بهداشتی، آموزشی و خانوادگی کودکان در این شناسنامه وجود داشته باشد و تا پایان دوره متوسطه در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که برای نظام آموزشی کودک برنامه ریزی می‌کنند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خوزستان در خصوص سنجش نوآموزان در سال ۹۸، بیان کرد: در سال گذشته، ۱۰۴ هزار و ۹۶۵ نوآموز را ارزیابی کردیم که از این تعداد ۶۹ هزار و ۷۰۷ نوآموز بدو ورود به پایه اول و ۳۵ هزار و ۲۵۸ نوآموز پیش دبستانی ارزیابی شدند. از این تعداد ۷۷ هزار و ۶۶۵ نوآموز شهری، ۲۵ هزار و ۳۷۱ نوآموز روستایی و هزار و ۹۲۸ نوآموز عشایری بودند. ما در حوزه سنجش نوآموزان عشایری در کشور اول هستیم و تنها استانی هستیم که سه پایگاه مختص ارزیابی دانش آموزان عشایری در نظر گرفته است.

ممبینی ادامه داد: از ۱۰۴ هزار و ۹۶۵ نوآموز، ۸۷ هزار و ۸۹۵ نوآموز در ارزیابی اولیه بدون مشکل تشخیص داده و به مدارس عادی معرفی شدند. همچنین ۱۷ هزار و ۶۹ نوآموز مشکوک به مشکل بودند. از این تعداد ۶ هزار و ۸۳۷  نوآموز مشکوک به مشکل بینایی بودند که به مراکز تخصصی ارجاع داده شدند. همچنین ۲ هزار و ۱۰۴ نوآموز مشکوک به مشکل شنوایی بودند. اگر طرح سنجش سلامت وجود نداشت مشکلات این نوآموزان بدون تشخیص باقی می‌ماند.  

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از ایسنا، وی با اشاره به اهمیت آمادگی تحصیلی و سنجش هوش نوآموزان، گفت: سال گذشته ۷ هزار و ۹۰۱ نوآموز نمره لازم را در این مرحله کسب نکردند و به مرحله تخصصی هوش ارجاع داده شدند.  همچنین ۲۲۷ نوآموز مشکلات جسمی حرکتی داشتند و ۱۱۴ نوآموز برای ارزیابی تخصصی اوتیسم به مراکز تخصصی ارجاع داده شدند.  

وی تصریح کرد: ۳ هزار و ۵۹۰ نوآموز شهری، هزار و ۶۱۰ نوآموز روستایی و ۱۸ نوآموز عشایری دیرآموز در سال گذشته تشخیص داده شدند؛ یعنی بیش از ۵ هزار نوآموز در طرح سنجش سلامت سال گذشته، دیرآموز تشخیص داده شدند که نظام آموزشی ما باید سالانه برای این دانش آموزان برنامه داشته باشد زیرا این دانش آموزان در مدارس عادی درس می‌خوانند و اگر برنامه‌ای برای آن‌ها وجود نداشته باشد، دچار افت و ترک تحصیل می‌شوند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خوزستان با اشاره به اینکه طرح سنجش نوآموزان در حوزه سلامت نتایج خوبی دارد و اگر نوآموزان بدون سنجش وارد مدرسه می‌شدند مشکلات بیشتری پیدا می‌کردند، تصریح کرد: در استان خوزستان در حوزه پیش دبستانی با نگاه خوب استاندار، نزدیک به ۴۵ هزار و ۳۵۶ نوآموز شهری، ۱۷ هزار و ۸۶۸ نوآموز روستایی و هزار و ۴۷۹ نوآموز عشایری دوره پیش دبستانی را طی کرده‌اند. از نوآموزان عشایری هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌شود و کاملا رایگان است.

ممبینی تاکید کرد: در سال ۹۸، ۵۷ پایگاه سنجش سلامت در استان وجود داشت، اما امسال این تعداد به ۷۰ پایگاه سنجش سلامت افزایش یافته است. در سال گذشته هر پایگاه روزانه ۴۲ نوآموز را ارزیابی می کرد اما امسال هر پایگاه ۲۰ نوآموز را ارزیابی می‌کند و دلیل این کار نیز حفظ فاصله اجتماعی در شرایط کرونایی است.
    
انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.