تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 16810
تاریخ : ۲ تیر, ۱۳۹۹ :: ۱۶:۴۲
۸۷ مرکز اقامتی «بهبود» و بازتوانی اعتیاد در اصفهان وجود دارد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرنگار مهر، محسن یارمحمدیان در ظهر دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: اعتیاد یک بیماری اجتماعی است و در سالهای اخیر نگرش‌ها به فرد معتاد از مجرم به بیمار تغییر یافته است.

وی با اشاره به اینکه شورای هماهنگی مواد مخدر با ریاست جمهور و تنفیذ وظایف به استاندار در هر استان از سال ۱۳۶۷ تشکیل شده است، تصریح کرد: ۱۸ دستگاه اجرایی اعم از اداره کل آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی، انتظامی، سپاه و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در این شورا حضور دارند.

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان اصفهان با اعلام شعار سال «دانش بیشتر-مراقبت بهتر» در هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر ابراز داشت: بر اساس اعلام دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین، شعار دانش بیشتر-مراقبت بهتر برای سال ۲۰۲۰ و روز جهانی مبارزه با سوءمصرف و قاچاق مواد مخدر اعلام شده است که همین انتخاب شعار سال نشان دهنده اهمیت پیشگیری در مباحث مربوط به مواد مخدر است.

وی هفته مبارزه با مواد مخدر را از شنبه ۳۱ خرداد تا پنج شنبه ۵ تیرماه اعلام کرد و گفت: امروز با عنوان «پژوهش محوری، تحول، مهار اعتیاد» نامگذاری شده است که نشان می‌دهد مشارکت بخش‌های مختلف در مقابله با مواد مخدر به ویژه با توجه به اینکه ایران در چهارراه مواصلاتی توزیع مواد مخدر در جهان واقع شده است می‌تواند در کنترل و مهار اعتیاد مؤثر واقع شود.

آموزش خانواده دارایی محور و طرح یاری گران زندگی در جهت پیشگیری از اعتیاد

یارمحمدیان به برخی از برنامه‌های انجام شده شورای هماهنگی مواد مخدر استان اصفهان در سال گذشته گریزی زد و اظهار داشت: ارائه آموزش خانواده دارایی محور برای ۲۰۰ هزار نفر ساعت از والدین دانش آموزان دوره ابتدایی و تجهیز ۵۰ خانه ورزش روستایی در استان اصفهان با همکاری اداره کل ورزش و جوانان و اجرای طرح مصون سازی ۱۰۰ مهدکودک در استان اصفهان با همکاری اداره کل بهزیستی استان اصفهان از اقدامات با اولویت پیشگیری در مباحث مقابله با مواد مخدر از جمله این برنامه‌هاست.

وی افزود: راه اندازی کانال‌هایی با عنوان خانواده ایمن در برخی از شبکه‌های اجتماعی و برگزاری جشنواره فرهنگی، ورزشی، مهارتی بهبودیافته گان از اعتیاد در استان اصفهان و انعقاد تفاهم نامه با اداره کل آموزش و پرورش استان جهت اجرای هزار نفره سرود دانش آموزی «به اعتیاد نه بگو» در یکی از مراکز تاریخی اصفهان از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته است.

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان اصفهان با اشاره به طرح «یاری گران زندگی» در سال گذشته توضیح داد: طرح یاری گران زندگی که تا پایان برنامه ششم توسعه در سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد در جامعه و با اولویت آموزش و پرورش است که تمام مقاطع تحصیلی از پایه اول ابتدایی تا آخر متوسطه را شامل می‌شود.

وی افزود: اجرای طرح یاری گران زندگی با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد، گروه‌های خیر در جامعه و معتمدان محلی می‌تواند به پیشگیری اولیه از آسیب‌های اجتماعی، آگاه سازی و اطلاع رسانی مستمر و هدفمند به منظور پرهیز و انزجار از مواد مخدر، ترویج الگوها و رفتارهای سالم در جامعه به ویژه در بین دانش آموزان منجر شود.

تریاک جذاب ترین ماده مخدر در بین مردم

یارمحمدیان اعلام کرد: در سال ۱۳۹۰ جایگاه استان اصفهان در اعتیاد به مواد مخدر نوزدهم و با نرخ شیوع ۱.۹ بود که این آمار هر چهار سال یک بار احصاء می‌شود و در سال ۱۳۹۴ این جایگاه به ۲۳ و با نرخ شیوع ۲.۳۹ رسید.

وی بیشترین مواد مخدر شناسایی شده در استان اصفهان را تریاک اعلام کرد و گفت: کشفیات مواد مخدر در سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ با افزایش ۲۰ درصدی همراه بوده است.

۸۷ مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد در اصفهان وجود دارد

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان اصفهان با اشاره به ۴۸۸ مرکز درمان با داروهای «آگونیست» گفت: ۴۷ مرکز دولتی و ۴۴۱ مرکز به صورت خصوصی نسبت به درمان ۸۰ هزار نفر به صورت سالانه به فعالیت مشغول هستند.

وی مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد را ۸۷ مرکز معرفی کرد و افزود: بالغ بر ۳۰ هزار نفر به صورت سالیانه در سه مرکز زنان و ۸۴ مرکز مردان از این مراکز خدمات دریافت می‌کنند.

یارمحمدیان به ۱۰ مرکز گذری هم اشاره‌ای داشت و گفت: یک مرکز ویژه زنان و ۹ مرکز برای مردان سالیانه به ۳۰۰ نفر خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۹ تیم سیار وابسته به مراکز گذری و مستقل در استان اصفهان فعالیت دارند، تصریح کرد: بیش از دو هزار نفر سالیانه از این مراکز بهره مند می‌شوند.

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان اصفهان به دو سرپناه شبانه هم اشاره‌ای داشت و افزود: در سال گذشته یک مرکز سرپناه شبانه برای مردان و یک مرکز سرپناه شبانه برای زنان به ۴۰۰ نفر خدمات ارائه کردند.

وی افزود: چهار مرکز بستری درمان اعتیاد یک مرکز خصوصی و سه مرکز دولتی نیز جهت ارائه خدمات در استان اصفهان فعال هستند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.