تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 16638
تاریخ : ۱ تیر, ۱۳۹۹ :: ۰:۴۷
سرانه فضای آموزشی کرمان بسیار پایین است/آموزش 48 دانش‌آموز در کلاس ۲۰ متری!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرگزاری فارس از کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان در حاشیه مراسم انعقاد تفاهمنامه 120 مدرسه خیرساز در کرمان اظهار داشت: اتاق و فعالان اقتصادی همواره در مسئولیت‌های اجتماعی حاضر بوده، از جمله در هنگامه شیوع کرونا فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داد که شاید در سطح کشور بی‎نظیر بود، مانند احداث نخستین مدرسه در زمان زلزله کرمانشاه توسط اتاق استان کرمان ساخته شد.

وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی ایران ۱۰۰ مدرسه در کشور احداث کرده است، بیان داشت: اتاق بازرگانی در تمام صحنه‎ها حضور داشته و تجربه‎های زیادی دارد، بنابراین اکنون هیچ رسالتی بالاتر از این نیست که به آموزش و پرورش کمک کنیم، زیرا این امر زیبنده استان نیست که سرانه فضای آموزشی ما کمتر از متوسط کشوری باشد.

طبیب‎زاده با توجه به پیشینه مؤسسه خیریه مهر گیتی تصریح کرد: این مؤسسه خیریه تاکنون ۳۷۷ مدرسه در کشور احداث کرده و اکنون درصدد است، این عدد را با ساخت این مدارس در کرمان به ۵۰۰ واحد برسانند.

وی خواستار همکاری نمایندگان برای احداث مرکز تشخیص سرطان و رساندن کرمان به میانگین فضای آموزشی کشور شد و افزود: با توجه به اینکه خیران مدرسه ساز از روند کند انجام امور خود گلایه دارند که تقاضا می‎شود با ایجاد پنجره واحد احداث مدارس برای خیران تسهیل در این امر ایجاد شود.

احمد اسکندری‌نسب مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان پروژه‌های خیران مدرسه‌ساز در سطح استان را یک‎هزار میلیارد تومان دانست که در سال جاری به ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است و اظهار داشت: در آخرین سفر رئیس سازمان نوسازی مدارس به استان که در ایام شهادت شهید سلیمانی بود، کلنگ احداث ۱۰۵ کلاس درس در قالب چند مجتمع 36 کلاسه به زمین زده شد و مقرر شد تا مهر ۱۴۰۰ افتتاح شوند.

وی ابراز داشت: از سال 90 حدود 310 پروژه نیمه‌تمام در آموزش و پرورش وجود داشت که تاکنون 290 پروژه تعیین تکلیف شده و تنها 10 پروژه دیگر مانده که آنها هم در دستور کار این اداره کل و نوسازی مدارس قرار دارند.

اسکندری‌نسب با بیان اینکه شکل‎گیری مجمع خیران مدرسه‎ساز استان با جدیت راه اندازی شده و ان‎شاءالله در سال‎های آینده شاهد پیامدهای مثبت آن باشیم، عنوان کرد: احداث 120 مدرسه توسط فعالان اقتصادی با محوریت اتاق بازرگانی کرمان و مؤسسه مهر گیتی کار بسیار ارزشمندی است که در استان در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه استان کرمان جزو چهار استان آخر از نظر سرانه فضای آموزشی است که باید با همکاری این رتبه ارتقا یابد، اذعان داشت: برای ابتدای سال تحصیلی یک‎هزار کلاس توسط اداره کل نوسازی مدارس احداث، تجهیز و در اختیار آموزش و پرورش قرار می‎گیرد.

اسکندری‌نسب با تشریح طرح آجر به آجر خاطرنشان کرد: در این طرح از مشارکت تمام مردم در ساخت مدارس استفاده می‎شود از جمله آن مشارکت ۹۵ نفر از مردم نوق رفسنجان در احداث یک مدرسه ۶ کلاسه است.

وی یادآور شد: با توجه به مشکلات موجود در حوزه فضای آموزشی در شهرستان‎های بزرگ به ویژه شهر کرمان در کلاس ۲۰ متری 48 دانش‎آموز در حال آموزش هستند که زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست و از آنجا که به دلیل خشکسالی مردم به سمت شهر کرمان مهاجرت کردند که موجب افزایش آمار دانش‎آموزان به 160 هزار نفر شده است.

اسکندری‌نسب تأکید کرد: اکثر مدارس ما دونوبته هستند و شاید امسال هم مجبور باشیم، همین روند را پیش بگیریم، هرچند که در کیفیت آموزش تأثیرگذار است، همچنین به دلیل سیل در دی و فروردین ماه حدود 260 مدرسه با یک‎هزار و 578 کلاس درس آسیب دید که برای آغاز سال تحصیلی نیازمند آماده‎سازی آنها هستیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان ادامه داد: در یک مقطع تنها به ساخت مدرسه بدون هرگونه حصار و آب و برق اکتفا شد که چه بسا مدارس زیادی داریم که احداث شده است، اما حصار ندارند و فاقد آب و برق و سرویس بهداشتی بوده است.

وی بیان داشت: در سطح استان کرمان 32 منطقه آموزشی داریم که 16 منطقه آن کمتر با حدود 655 دانش‎آموز، 27 هزار کلاس درس و 7 هزار و 800 مدرسه کمتر توسعه یافته هستند و ۳۰ درصد از مدارس استان تخریبی و ۳۰ درصد نیازمند مقاوم‎سازی هستند.

اسکندری‌نسب با بیان اینکه مدرسه کانون یادگیری است که باید محیطی شاداب و سرزنده با تجهیزاتی به روز و پیشرفته داشته باشد، تصریح کرد: از ابتدای دولت تاکنون حدود 2 هزار و 6۰۰ کلاس توسط خیران احداث شده و طی دو سال اخیر ۲۳۶ مدرسه است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.